آفتابنیوز : آفتاب: "سیدعبدالله احمدیقلعه" در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب، اظهار کرد: اندیشیدن به مرگ از آموزههای دینی است و در قرآن و روایات متعدد به آن توصیهشده، چرا که موجب آرامش قلب میشود، اما نوعی از فکر کردن افراطی به مرگ که با وسواس و استرس همراه بوده و طولانیمدت است را میتوان از علائم وسواس فکری یا افسردگی برشمرد.
این روانشناس ادامه داد: نمیتوان این حالت را نوعی اختلال برشمرد و نگاهی بیمارگونه به آن داشت، اما کسانی که ذهنشان طولانیمدت و دائماً درگیر این افکار است در انجام وظایف اجتماعی و روزمره خود دچار اختلال شده و از توجه به خانواده و فرزندان خود بازمیمانند؛ چرا که نمیتوانند افکار خود را به درستی ساماندهی کرده و از نشاط و آرامش روحی بهره ببرند.
وی با تأکید بر اینکه برای مرتفعسازی این حالت شخص بهتر است به یک مشاور مجرب مراجعه کند، تصریح کرد: اختلال وسواس فکری یکی از اختلالات اضطرابی است که با تفکرات وسواسی، رفتار و اندیشههای اجباری و درجات متفاوتی از اضطراب مشخص میشود. در واقع شخص با اندیشیدن زیاد به مرگ خود را آزار میدهد و تصاویر ذهنی ناخواسته و مزاحمی دارد که طولانیمدت بوده و یک فرد نرمال را از انجام اعمال طبیعی بازمیدارد.
احمدیقلعه خاطرنشان کرد: مؤمن واقعی از مرگ نمیترسد و به آن با دیدی واقعگرایانه مینگرد، زیرا میداند که هیچ گریزی از آن نیست و هیچکس یارای به تأخیر انداختن آن را ندارد، اما تفکر وسواس گونه، همراه با استرس و طولانیمدت در خصوص این مقوله آزاردهنده است و باید درمان شود.