کد خبر: ۲۷۷۲۸۱
تاریخ انتشار : ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹

احتمال تغییر قیمت نفت در بودجه94

او درباره قیمت تعیین شده 2850 تومانی برای دلار در بودجه سال آینده هم گفت: اگر کاهش قیمت نفت ادامه یابد احتمالا ما با مشکل ارزی مواجه می‌شویم و بدون تردید قیمت دلار اضافه می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک کارشناس اقتصادی گفت: بدون شک زمانی بودجه بر اساس نفت 72 دلاری بسته شده که دولت این سقوط قیمت نفت را پیش‌بینی نمی‎کرد و حال که شرایط به این صورت است، بودجه در مجلس و با توافق دولت دوباره بررسی ‎شده و فکر می‌کنم حتما بودجه روی قیمت معقول‎تری از هر بشکه نفت بسته خواهد شد.

مرتضی افقه، ایسنا، درباره تاثیر کاهش چشمگیر قیمت نفت بر بودجه سال 1394 افزود: البته درباره آینده قیمت نفت پیش‌بینی‎های مختلفی می‎شود. برخی حتی می‏‌گویند قیمت نفت به 50 دلار هم می‏‌رسد، اما از آنجا که این پیش‎بینی‏‌ها متفاوت است، ما باید سناریوهای مختلفی برای بودجه داشته باشیم تا در صورت تحقق هر کدام، کمتر شاخص‌های اقتصادی ما دچار مشکل شود. اما به هر حال این نیاز وجود دارد که دولت هزینه‎های خود را هم تعدیل کند. دولت باید در هزینه‎های جاری غیرپرسنلی خود صرفه‏‌جویی کرده تا کمترین آسیب به بخش‏‌های عمرانی برسد.

وی درباره قیمت نفت در بازار جهانی هم گفت: چون نوسانات قیمت نفت تنها متاثر از عامل‌های اقتصادی نیست و شواهد نشان می‌دهد متغیرهای سیاسی در روابط بین‌الملل هم بر قیمت نفت اثرگذار بوده، دولت نیاز دارد دیپلماسی نزدیک‌تری در اوپک داشته باشد تا از پایین‌تر آمدن قیمت نفت جلوگیری کند.

افقه درباره اینکه چقدر می‌توان از این فرصت برای کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت استفاده کرد، هم گفت: تجربه دو، سه دهه گذشته نشان داده که احتمال سقوط قیمت نفت وجود دارد و این به نفع ماست که بتوانیم بودجه را به گونه‌ای بنویسم که از نوسان قیمت نفت ضربه نخوریم. اما ساختارهای سیاسی اداری و اجرایی کشور به ما اجازه نمی‌دهد وابستگی بودجه به نفت کم شود. در واقع می‌توان گفت کاهش وابستگی بودجه به نفت آرزوی شیرینی است که نمی‌توان آن را عملی کرد.

او درباره قیمت تعیین شده 2850 تومانی برای دلار در بودجه سال آینده هم گفت: اگر کاهش قیمت نفت ادامه یابد احتمالا ما با مشکل ارزی مواجه می‌شویم و بدون تردید قیمت دلار اضافه می‌شود؛ در این شرایط نباید ارز دولتی بیش از 3000 تومان قیمت گذاری شود. عده‌ای معتقدند افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول کشور به صادرات کمک می‌کند، اما بالای 90 درصد صادرات ما خام‎فروشی است و این موضوع قابل ادعا و پز دادن نیست زیرا به صادرات مواد خام دامن می‌زند. از سوی دیگر با افزایش غیر معقول دلار، تورم وارداتی افزایش می‎یابد.

این استاد دانشگاه شهید چمران درباره تعیین نرخ 14 درصد تورم در بودجه1394 هم گفت: کاهش نرخ تورم خیلی با ثبات نیست و اگر کمی شرایط عوض شود تورم دوباره بالا می‌رود. شرایط کنونی نشان می‌دهد که بیش از این نمی‌توان سیاست انقباضی را در پی گرفت، زیرا رکود و کاهش اشتغال را در پی دارد. از سوی دیگر بالا رفتن تورم هم موجب کسری بودجه می‌شود چون دولت خودش مصرف‌کننده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین