آفتابنیوز : جلیلی در این دیدار گفت: تهران براي آغاز دوباره مذاكرات براساس جدول زمانبندي و منطبق بر مقررات بينالمللي كه در آن تكاليف و حقوق مشروع ايران بهصورت متوازن درنظر گرفته شده باشد، آماده است.
وي در اين ديدار، از سرگيري مذاكرات را گامي مهم در اعتمادسازي دوجانبه و سرآغاز همكاريها در سطح بالا ميان ايران و اروپا به ويژه با فرانسه دانست.
جليلي با تشريح رويكرد و سياست ايران به موضع منع اشاعه سلاح هستهاي گفت: سياست ايران در سالهاي گذشته مبتني بر عضويت و همكاري با معاهده منع گسترش سلاحهاي هستهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي و همكاري با بارزسي حتي بهصورت داوطلبانه بوده و اعتمادسازي دوجانبه را دنبال كرده است.
وي، سخنان رييس جمهوري ايران در مجمع عمومي سازمان ملل براي مشاركت كشورها و شركتهاي دولتي و خصوصي در پروژه هستهاي ايران و تصويب آيين نامه دولت درباره صدور مجوز واگذاري انجام ۳۵درصد از پروژه هستهاي، همچنين فراهم شدن امكان نظارت مالكانه بر پروژههاي اتمي را گامي مهم در ايجاد و تضمينهاي عيني و اعتمادسازي ايران در زمينه هستهاي برشمرد.
جليلي با اشاره به قدمت چند صد ساله روابط بين ايران و فرانسه و آشنايي دو ملت به تاريخ، فرهنگ و ادبيات يكديگر، گفتمان سياست خارجي ايران را مبتني بر برقراري صلح، ثبات و آرامش در جهان برپايه عدالت براي همگان دانست.
وي افزود: ايران معتقد است موضوعاتي از قبيل مبارزه با سلاحهاي كشتارجمعي، تروريسم و ارتقاي حقوق بشر و همچنين مناقشه خاورميانه كه امروز به نادرستي بهعنوان چالش روابط ايران و اروپا مطرح ميشود، ميتواند موضوع تفاهم و همكاري قرار گيرد.
جليلي با تاكيد بر اين نكته كه ايران و فرانسه بهعنوان دو كشور مهم و برخوردار از نقش و نفوذ منطقهاي و بينالمللي ميتوانند با تكيه بر اشتركات فراوان، مبتكر همكاريهاي بزرگ و جدي در سطح منطقهاي و جهان باشند.
پير لافون، دبيركل وزارت خارجه فرانسه، نيز در اين ديدار با تشريح سياست خارجي دولت اين كشور گفت: فرانسه نيز درپي تقويت و تحكيم روابط خود با تهران بوده و معتقد است كه اعتمادسازي در سطح بينالمللي بايد در چارچوب معاهدات و موازين بينالمللي صورت گيرد.
وي افزود: فرانسه نيز همچنان علاقهمند ادامه گفت وگوها با ايران درباره پرونده هستهاي تاحصول نتيجه است.
سه كشور اروپايي در جريان دور پيش مذاكرات، بر خلاف تمامي مقررات بينالمللي و پيمان منع گسترش جنگافزارهاي اتمي در قالب خواسته آمريكا، از ايران خواستند از تمامي حقوق خود در زمينه فناوري غنيسازي اورانيوم چشمپوشي كند.
ايران با رد اين پيشنهاد، اعلام كرد مطابق مقررات آژانس خواهان استفاده از تمامي حقوق اتمي خود است و حاضر نيست آپارتايد هستهاي را بپذيرد.
پس از ناكامي اروپا در تنگنا گذاشتن تهران، اين كشورها مذاكرات را به حالت تعليق درآوردند.