آفتابنیوز : آفتاب: کارخانه تولیدی گوشیهای ایرانی در قالب سالنهای ساخت قابهای پلاستیکی و فلزی، تزریق رنگ و پوشش UV جهت ضد خشسازی، SMT (طراحی برد و نصب قطعات سختافزاری) و هشت خط مونتاژ در خرمشهر فعالیت میکند.
به گزارش تسنیم، این کارخانه که ظرفیت تولید روزانه پنج هزار گوشی را دارد، اصولا میبایست در هر هشت خط مونتاژ از 40 نفر استفاده کند اما زمان بازدید 23 نفر در خط تولید اول بیشتر حضور نداشتند که مسئوان خط تولید این موضوع را ناشی از تولید گوشی سادهای دانستند که نیاز به نیروی کار بیشتر ندارد.
با توجه به اینکه نیاز بازار همچنان روی فیچرفونها (گوشیهای ساده قدیمی) احساس میشود، دستگاه تولید ژله صفحه کلید در جیالایکس همچنان کار میکند و علاوه بر آن در سوله تولید که وارد میشویم با دستگاههای تولید جعبههای گوشی مواجه میشویم که حکایت از تغییر جعبههای مقوایی به پلاستیکی-شیشهای دارد.
تولید درهای پشت گوشی که عموما از جنس پلاستیک (ABS) است نیز در این سوله انجام میشود که کل زمان برای تولید کامل با توجه به تمامی اتلافها حدودا 15 تا 20 ثانیه میشود؛ به عبارتی در هر ساعت ظرفیت تولید 240 تا 180 در پشت گوشی موجود است.
سالن تزریق رنگ نیز به این شکل است که کلیه قابها در ابتدا با رنگی تست و بعد در مخزنی متحرک، توسط روباتها رنگپاشی میشوند و بعد به کنترل کیفیت میروند.
سالن SMT که کار طراحی برد الکترونیکی را برعهده دارد، فعالیتش از این قسمت آغاز شده و متناسب با گوشی، برد مورد نظر را با قطعات سختافزاری اصلی نظیر پردازنده، حافظه اصلی، جانبی، پردازنده گرافیکی، چیپها، خازنها، ترانزیستورها و آلات مرتبط جایگذاری میکند.
مونتاژ کارها از این قسمت میتوانند قطعات جانبی نظیر نمایشگر، دورین، جیپیاس و برد و کلیه تجهیزات را سوار گوشی کنند و آن را برای نصب سیستم عامل روانه ریل مونتاژ کنند.
پایان ریل هم، پکهای موبایل که آماده عرضه به بازار است در جعبههایی چیده شده و طبق سفارش، کدگذاری میشوند.
طبق اظهارات مدیر عامل ارتباط همراه گویا اروند، 50 گوشی جیالایکس تاکنون توانستهاند از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که رگولاتور ارتباطی به شمار میرود مجوز دریافت کنند.
فازهای عملیاتی این کارخانه با قرارداد مستقیم جیفایو (G-Five) که یکی از برندهای تولید کننده دنیاست در راستای رونق تولید داخل، توسعه مییابد.
حمید سعیدی در ارتباط با میزان وارداتی بودن تجهیزات مورد نیاز برای ساخت گوشیها گفت: موضوعاتی نظیر پردازندهها کاملا وارداتی است زیرا برندهای معتبر دنیا هم از کشورهای دیگر سفارش تولید میگیرند و متریال اصلی برای تولید نیز باید وارد شود.
وی با بیان اینکه دنبال رقابت با نمونههای داخلی و خارجی هستیم، اظهار کرد: سال 86 کار را با یک میلیون دلار ارز و سه میلیارد تومان شروع کردیم و اکنون سرمایه 20 میلیارد تومانی بدون ریالی بدهکاری به بانکها داریم.
او درباره حمایت دولت از صنعت تولید موبایل، اذعان کرد: دولت همیشه صنعت را حمایت کرده اما صنعت موبایل مظلوم واقع شده است؛ با این حال پای کار ماندیم تا جایی که یک نمونه از گوشیهای خود را با حذف عنوان جیالایکس و ایران به کنفرانسی بینالمللی بردیم و هر کس که آن را تست کرد قیمت بالای یک میلیون تومان برای آن گذاشت و عده ای هم معتقد بودند که سامسونگ به پای جیالایکس نمیرسد.
سعید افزود: زمانیکه گفتیم برند ایرانی است، کلی از قیمت آن افتاد. برای به دست آوردن بازارهای جهانی باید از برند حمایت شود در غیر اینصورت و به صرف جیب تولید کننده کار سخت میشود.
وی ابراز کرد: 10 میلیون گوشی در ایران فروخته میشود که سهم برندهای داخلی کمتر از 10 درصد است؛ علیرغم اینکه در محصولات غذایی نظیر پسته و برنج به خود باوری رسیدهایم اما در زمینه تکنولوژی کمیتمان لنگ است.
مدیر عامل جیالایکس در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه در بازار داخلی رقیبی برای شما وجود دارد؟، گفت: رقیب داخلی وجود دارد و امیدواریم کار همه آنها رونق گیرد اما از آن جهت که تمایل بازار به سمت گوشیهای هوشمند است، سعی کردهایم با راهکارهایی نظیر قرارداد با جیفایو زمینه جهانی شدنمان را فراهم کنیم.
وی افزود: درصدد رایزنی با برندهای دیگر هم هستیم تا تولیدات آنها را داخل کشور انجام دهیم. با چنین کاری قیمت تمام شده کمتر میشود و جلوی قاچاق محصولات همان برندها گرفته میشود.
سعیدی همچنین در ارتباط با ساخت ضعیف تیزرهای تبلیغاتی نیز گفت: می خواهیم کارهایی انجام دهیم تا تیزرهای بهتری بسازیم. تیزر برندهایی چون سامسونگ خارج ساخته میشود و برای اینکه بازار را به سمت خود سوق دهند و رقبای داخلی کشورها را حذف کنند، گاهی هزینه تبلیغاتشان چند برابر فروش میشود.
وی افزود: وزارت صنعت هم حداقل میتواند تولیدکنندگان داخلی را در این عرصه حمایت کند تا با بزرگ شدنشان مشکلاتشان حل شود. بهرههای بانکی 28 درصد برای دوره تولید 6 ماه از جمله موانع کنونی به حساب میآید که در راستای سیاستهای تشویقی باید حذف شود.
مدیر عامل جیالایکس در ارتباط با اینکه چرا تولید را در خرمشهر انجام میدهد نیز گفت: این منطقه برکتی خاص، جوانانی فعال، زحمتکش و با استعداد دارد.
او در ارتباط با حقوق و دستمزد پرنسل و میزان فعالیت آنها نیز عنوان کرد: حقوق طبق قانون کار پرداخت میشود اما با توجه به اینکه اکنون براساس نیاز و تقاضا تولید میکنیم، ممکن است گاهی خط تولید تعطیل باشد.
سعیدی افزود: شرکت ضررده نیست اما سودده بالا هم نیست؛ با این حال امیدواریم سال 94 جزو سه برند پر فروش ایران باشیم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که سه رده پرفروش بازار ایران را برندهایی چون سامسونگ، هواوی و اپل در دست دارند، با این وعده میخواهید جایگزین آیفون شوید؟، گفت: جای آیفون را از منظر تعداد فروش خواهیم گرفت اما قطعا برندش حفظ خواهد شد. ما دنبال جایگزینی برند خود با برند دیگری نیستیم.