کد خبر: ۲۷۸۷۹۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۷
از دیدگاه این افراد «میزان رای مردم نیست»

جلالی زاده: مخالفان همه پرسی، مخالف دخالت مردم در سرنوشتشان هستند

خاطر نشان کرد: معمولا کسانی که برای آرای مردم احترامی قائل نیستند و مشارکت عمومی مردم را در امور ساری و جاری کشور نمی پسندند، با برگزاری همه پرسی عمومی، مخالفت می کنند و معتقدند که مردم در ساختن سرنوشت خود و کشور کمتر دخالت نمایند. این افراد بیشتر از رای مردم برای خودنمایی استفاده می کنند و به آن به صورت یک زینت می نگرند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب-سرویس سیاسی: جلال جلالی زاده، استاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مجلس، درباره سخنان حسن روحانی مبنی بر اجرای اصل پنجاه و نهم قانون اساسی و برگزاری همه پرسی درباره مسائل مهم کشور گفت: این امر باعث خوشحالی است که رئیس دولت تدبیر و امید برای اولین بار در کشور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی، چنین اراده ای را از خودش نشان داده است و باید همه تلاش کنیم تا ایشان را در این مسیر حمایت کنیم.
 
به گزارش آفتاب، رئیس دولت یازدهم در مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس اقتصاد ایران، بار دیگر با ایراد سخنانی صریح، از اجرا نشدن قانون اساسی در کشور انتقاد کرد. رئیس جمهور در این مراسم خواستار اجرای اصلی از قانون اساسی شده است که بر برگزاری همه‌پرسی در مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تأکید دارد. اصل پنجاه و نهم قانون اساسی کشور که به گفته رئیس جمهور «بعد از 36 سال هنوز به آن جامه عمل نپوشانده اند و بهتر است برای یکبار هم که شده در تاریخ انقلاب اسلامی، برای مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای آنکه قانونی در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به آرای مردم و همه‌پرسی بگذاریم.» همواره محل مناقشه بوده است. پیشتر نیز حسن روحانی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی در سال 1383 بر اجرای این اصلی از قانون اساسی یعنی برگزاری رفراندم درباره مساله هسته‌ای و همه‌پرسی در خصوص ادامه غنی‌سازی، تاکید کرده بود.

در همین راستا دکتر جلال جلالی زاده، استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل پنجاه و نهم نیز مانند بسیاری دیگر از اصول قانون اساسی، هنوز مسکوت مانده است به خبرنگار «آفتاب» گفت: اگر امروز یک نفر بیاید و درخواست اجرای تمام اصول قانون اساسی را داشته باشد، با تعجب و تمسخر دیگران، مواجه می شود. اگر دکتر روحانی به عنوان اولین رئیس جمهور برای اجرای اصول، تبصره ها و ماده هایی که مسکوت مانده اند، اهتمام بورزد و کاری که روسای جمهور پیشین نتوانستند انجام دهند را ایشان عملی کند، مطمئنا موجب افزایش اعتبار خود و دولت تدبیر و امید می شود و همچنین با استقبال بسیار خوبی از جانب مردم رو به رو خواهد شد.

وی در ادامه افزود: این اقدام دکتر روحانی موجب می شود تا مردم دریابند که دولت و شخص رئیس جمهور به نظر آنها احترام می گذارد و عقاید آنها نزد رئیس دولت مهم تر از هر نظر و عقیده ای است. وقتی مردم احساس کنند که در تمامی تصمیم گیری ها مشارکت دارند، به صورت چشمگیری در عرصه هایی که سیاستمداران به آنها نیاز دارند، نظیر انتخابات، حاضر خواهند شد.

جلالی زاده با اشاره به اینکه در دولت اصلاحات نیز تلاشهایی برای اجرای این اصل از قانون اساسی مبنی بر برگزاری رفراندم درباره لویح دوگانه و اختیارات رئیس جمهوری صورت گرفته بود، خاطرنشان کرد: معمولا کسانی که برای آرای مردم احترامی قائل نیستند و مشارکت عمومی مردم را در امور ساری و جاری کشور نمی پسندند، با برگزاری همه پرسی عمومی، مخالفت می کنند و معتقدند که مردم در ساختن سرنوشت خود و کشور کمتر دخالت نمایند. این افراد بیشتر از رای مردم برای خودنمایی استفاده می کنند و به آن به صورت یک زینت می نگرند.

نماینده مجلس ششم تاکید کرد: از دیدگاه این افراد «میزان رای مردم نیست» و علاقه ای به مشارکت مردم در امور ندارند و با کارشکنی های خود سعی می کنند تا تمام تصمیم گیری های مهم به دست خودشان صورت گیرد.

وی گفت: آنچه امروز حائز اهمیت است، این است که چرا تا امروز اصول مهم قانون اساسی فراموش شده است و باید مسئولینی که بانی مسکوت ماندن این اصول شده اند، توبیخ شوند.

وی در پایان با اشاره به بخشی از سخنان رئیس جمهور درباره اینکه به جای تصویب مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در مجلس، آن برنامه ها به همه پرسی گذاشته شود، گفت: اگر نماینده ها بدون دخالت شورای نگهبان و نظارت استصوابی، فقط با رای مستقیم مردم انتخاب شوند، مشکلی نیست که خود نمایندگان اظهارنظر کنند اما وقتی که نمایندگان راستین مردم انتخاب نمی شوند و مردم نمی توانند بسیار از افرادی را مدنظر دارند، انتخاب کنند، به نظر من در مسائل مهم خود مردم تصمیم بگیرند، بهتر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
9
34
درود بر روحانی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
4
33
چرا از مردم می تر سیم؟...
برديا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
34
11
كار به جايي كشيده كه از اين به بعد ميخان تمام اتفاقات ناگوار و تمام ناكامى ها رو به پاى مردم ببندند،واسه همين ميخان رنگ و نقش مردم رو بيشتر كنند، با اين اظهار نظرشون،،،حالا كه همه چى خراب شده ميخان همه پرسى كنند، چرا اون موقع كه بايد اين كار رو ميكردند ، نكردند؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین