آفتابنیوز : آفتاب: سرویس سیاسی - آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در همایش معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تبریک هفته وحدت، خاطرنشان کرد: ایجاد وحدت میان شیعه و سنی یکی از بزرگترین اهداف انقلاب اسلامی است که براساس اختلاف روایت تولد پیامبر(ص) بین شیعیان و اهل سنت هفته وحدت را در تقویم مسلمانان تعبیر کرده است.
به گزارش آفتاب، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برگزاری چندین دوره کنفرانس وحدت در تهران، اظهار داشت: هر ساله جمع زیادی از بزرگان جهان اسلام در تهران جمع میشوند و در مورد مباحث وحدتآفرین میان شیعه و سنی بحث و تبادلنظر میکنند، اما تا به امروز نتایج وحدتآمیزی از آن ندیدهایم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به حضور معاونان و مدیران فرهنگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور در این همایش، آنها را افتخار این دانشگاه دانست و افزود: شما باید به عنوان متولیان فرهنگی کشور با اجرای برنامههای درست و سازنده به افرادی که نگران فرهنگ و عقاید اسلامی هستند، آرامش دهید.
ایشان تعبیر آیتالله وحید خراسانی درباره دانشگاه آزاد اسلامی را که «این دانشگاه محلی برای توسعه دانش و فرهنگ و آزاداندیشی بر مبنای اصول اسلامی است» تعبیر جدی و از اهداف این دانشگاه توصیف کرد و افزود: ما برای نامگذاری دانشگاه از دو پسوند "آزاد" و "اسلامی" استفاده کردیم تا فضای تعلیم و تعلم و آزاداندیشی را برای همگان در این دانشگاه بازتر کنیم که در ابتدا این چنین بود اما بعدها با مقرراتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع کرده بود، از هدفمان دور شدیم.
رئیس هیأت امنا و هیأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر قید اسلامی برای این دانشگاه و اهمیت تعبیر آزادی در پسوند دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر افرادی تقیه کنند و جرأت نکنند افکار تازه خود را بگویند، این نه اسلامی است و نه آزاداندیشی.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: برای همهی دنیا روشن و مبرهن است که توسعه علم و پیشرفت در شرایط آزاداندیشی تحقق مییابد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با ارائه تحلیلی از طرح مباحث و موضوعات مختلف آمیخته به کفر و شرک در صدر اسلام و تأکید بر روحیه انسانی و اسلامی پیامبر مکرم(ص) گفت: زندیقها که به هیچ چیز اعتقاد نداشتند مسائل خود را با صدای بلند میگفتند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه در دوران بزرگان اسلام به ویژه حضرت علی(ع) نیز فضای آزاداندیشی حاکم بود، گفت: در آن زمان نیز آن حضرت به همگان اجازه اظهارنظر ولو مخالفت را میدادند و به نزدیکان خود اجازه نمیدادند با افراد مخالف و معترض برخورد کنند.
ایشان با یادآوری خاطراتی از نگاه امام خمینی(ره) به مخالفتهای علمی و نوع برخورد ایشان با مخالفان گفت: یک بار امام بحث فلسفی را مطرح کرد و یکی از فضلا اعتراض کرد و تعابیر بدی درباره ملاصدرا بکار برد و امام راحل با روی گشاده در همان مجلس گفت: و ما ادرئک ملاصدرا!
رئیس هیأت مؤسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به معاونان و مدیران فرهنگی حاضر در جلسه تصریح کرد: سعی کنید فضای دانشگاه را تا آنجایی که به شما مربوط می¬شود، به فضای تحقیق و پژوهش تبدیل کنید و گرفتار ترس، وحشت و تقیه نشوید. مدیران دانشگاه حق ندارند برای استادان و دانشجویان به خاطر طرح مباحث علمی و تحقیقاتی پرونده درست کنند و باید مراقب باشند که فضای علمی و تحقیقی - و نه تبلیغی- حاکم باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خویش با تأکید بر اهمیت حفظ وحدت شیعه و سنی و با بیان اینکه در حال حاضر دنیای اسلام گرفتار مصیبت بزرگ تفرقه شده است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و 700 هزار دانشجو و 63 هزار استاد میتواند در این زمینه نقش بزرگی ایفا کند.
ایشان به جنایات اخیر گروههای تکفیری و افراطی در اطراف اقیانوس اطلس و به آتش کشیدن مسجدی در جنوب فیلیپین اشاره و تصریح کرد: این گروهها خیلی عقبمانده و متحجر هستند و از افراد عصر حجر نیز عقبافتادهتر هستند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه گروههای تروریستی در عراق و سوریه جناب میکنند، گفت: متأسفانه این گروه ها به حدی وحشت و رعب در کشورهای مختلف ایجاد کردند که دولت ها هم جرأت نمی کنند وارد شوند و با آنها مبارزه نمایند.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یک چهارم جمعیت و کشورهای دنیا در اختیار مسلمانان قرار دارد، بیان کرد: اگر مسلمانان با هم وحدت و یکدست باشند، از قدرت وصف ناپذیری برخوردار خواهند بود که هیچ گروهی توان مقابله با آنها را نخواهد داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از افراط به عنوان ویروسی خطرناک تعبیر کرد و افزود: بروز و ظهور گروه های تفکیری مثل داعش نتیجه افکار افراطی است.
ایشان وظایف دانشگاهیان و علمای جهان اسلام را در حفظ وحدت شیعه و سنی خطیر و مهم قلمداد کرد و گفت: این وظیفه سنگین شما است که با چاره اندیشی و ارائه برنامه، دنیای اسلام را از تفرقه نجات دهید.
رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خویش "انسانسازی" را از دیگر وظایف متولیان فرهنگ و اساتید دانشگاهی دانست و افزود: امانتهای الهی در دستان شما هستند و باید فرهنگ اسلامی را در جامعه تقویت کنید.
آیت¬الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه فرهنگ مجموعهی اخلاقیات اسلام است، اظهار داشت: اخلاقیات اسلامی باید مثل مباحث جامعه شناسی، فیزیک، روان شناسی و غیره تبدیل به متون درسی شود و در دانشگاه توسط اساتید تدریس شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اقدامات فرهنگی صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: بودجه فرهنگی افزایش خوبی داشته و شورای فرهنگی این دانشگاه به دنبال راه کارهای اساسی در زمینه ارتقای فرهنگ است.
ایشان با تأکید بر اعتدال و با بیان اینکه حالت افراط و تفریط در جامعه خطرناک است، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی باید در این زمینه پیشتاز و مروج اخلاق و فرهنگ اسلامی باشد.
در ابتدای این مراسم دکتر حمید میرزاده با اشاره به اهمیت فرهنگ، گفت: هیچ توسعه¬ی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بدون توسعه فرهنگی میسر نیست و اصلاح ناهنجاری¬های اجتماعی در گرو توسعه فرهنگی است.
همچنین دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه اقدامات انجام شده این معاونت و برنامههای آتی و چشمانداز کوتاه و بلند مدت این همایش پرداخت.
با حضور آیتالله هاشمی رفسنجانی در این همایش از قرآن خطی و تمام تذهیب جهان اسلام، کتاب اطلس مساجد و تمبر همایش سراسری معاون و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد.