آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر با بیان اینکه جشن میلاد پیامبر در میان شیعیان از شور و هیجان کمتری برخوردار است، گفت: گویی یک نوع تقسیم کار صورت گرفته و بزرگداشت پیغمبر اسلام و اهل سنت و بزرگداشت ائمه به شیعیان واگذار شده است که این یک نقطه ضعف برای ما محسوب میشود.
به گزارش آفتاب به نقل از خبرگزاری خانه ملت؛ علی مطهری در جلسه علنی امروز (یکشنبه 20 دی ماه) در نطق میان دستور خود گفت: جشن میلاد پیامبر اکرم در میان ما شیعیان نسبت به جشن میلاد حضرت مسیح در میان مسیحیان و جشن میلاد پیامبر اسلام در میان اهل سنت از شور و هیجان کمتری برخوردار است. گویی یک نوع تقسیم کار صورت گرفته است که بزرگداشت پیغمبر اسلام به اهل سنت واگذار شده و بزرگداشت ائمه اطهار به شیعیان. این یک نقطه ضعف برای ما است که باید به همت روحانیت اصلاح شود.
متن کامل نطق ناتمام علی مطهری در صحن علنی مجلس
متن کامل نطق میان دستور وی به شرح ذیل است:
ایام میلاد پیامبر اسلام را تبریک میگویم. جشن میلاد پیغمبر اکرم در میان ما شیعیان نسبت به جشن میلاد حضرت مسیح در میان مسیحیان و جشن میلاد پیامبر اسلام در میان اهل سنت از شور و هیجان کمتری برخوردار است. گویی یک نوع تقسیم کار صورت گرفته است، بزرگداشت پیغمبر اسلام به اهل سنت واگذار شده و بزرگداشت ائمه اطهار به شیعه. این یک نقطه ضعف برای ماست که باید به همت روحانیت و رسانهها اصلاح شود. نگاهی به برنامههای صدا و سیما در این ایام و مقایسه آن با برنامههای ایام نوروز از نظر شادیآفرینی، این حقیقت را آشکارتر و این شائبه را تقویت میکند که شادیها مخصوص مناسبتهای ملی، و غم و اندوه ویژه مناسبتهای مذهبی است.
در خصوص وحدت اسلامی متأسفانه پیشرفت چندانی نداشتهایم بلکه پسرفت داشتهایم و دشمنیها بیشتر شده است. علت اصلی آن این است که بیشتر حرف میزنیم و کمتر عمل میکنیم. وقتی از وحدت اسلامی سخن میگوییم اما اجازه ساخت یک مسجد در تهران را به اهل تسنن نمیدهیم روشن است که دلها به هم نزدیک نمیشوند و آنها نیز در مکه و مدینه تلافی میکنند. اگر اقداماتی نظیر آنچه رهبر انقلاب در کردستان فرمودند که مردم آن سامان مجازند اذان خود را بشنوند صورت گیرد، آنگاه آثار خیر آن را خواهیم دید. تأثیر تندروهای دو طرف نیز آشکار است. از آن سو شیعه را مشرک مینامند و مبارزه با او را مقدم بر مبارزه با کفار معرفی میکنند و از این سو برخی مداحان صرفا بر طبل تفرقه میکوبند و حتی در ایام رحلت پیامبر اسلام به جای آنکه از مناقب آن حضرت بگویند از مصائب حضرت زهرا و مسائل تفرقهانگیز میگویند. در این میان علمای شیعه و سنی وظیفه سنگینی در نفی تحریف مبطلان و مبارزه با بدعتها دارند.
اگر وحدت اسلامی آن گونه که مرحوم آیتالله بروجردی و امام خمینی و شهید آیتالله مطهری و رهبر انقلاب بیان کردهاند دنبال و بیشتر بر مشترکات و تشکیل جبهه واحد در مقابل دشمن مشترک تأکید میشد، امروز زمینه پیدایش گروههایی مثل داعش و القاعده وجود نداشت.
ترورهای اخیر در پاریس را محکوم میکنیم اگرچه اقدامات مکرر نشریه شارلی ابدو در انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام نیز محکوم است.
در ایام نهم دی امسال برخی رسانهها از جمله صدا و سیما راه افراط پیمودند و بر طبل تفرقه کوبیدند و ماهیت 9 دی را آن گونه که دوست داشتند معرفی کردند، در حالی که همه میدانند در نهم دی سال 88 مردم با قطع نظر از تخلفات دو طرف فتنه، به دفاع از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی پرداختند. اگر بخواهیم روز 9 دی را مظهر تفرقه میان ملت قرار دهیم دیگر یومالله نخواهد بود بلکه یوم الشیطان خواهد بود.
تذکراتی به دولت دارم:
بهتر بود دولت محترم در مسئله برداشت 1/4 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به جای مجادله با مجلس و ایجاد تنش در کشور صداقت به خرج میداد و به اشتباه بانک مرکزی و سپس تلاش برای جبران آن، اعتراف و سپس عذرخواهی میکرد. از این دولت انتظار نداریم که روشهای دولت گذشته را تکرار کند.
از وزیر محترم راه و شهرسازی میخواهم مسئله صدور مجوز پرواز هواپیماهای شرکت صهیونیستی اوکراین اینترنشنال بر فراز ایران را که مورد تحریم کشورهای عربی است بررسی و نتیجه را به اطلاع ملت برسانند.
چندین ماه است که معاون سیاسی وزارت کشور مشخص نشده است. این امر کفایت وزیر محترم کشور را زیر سؤال برده است. لازم است در اسرع وقت یک فرد فراجناحی یا لااقل مستقل و بدون تعصب گروهی برای این سمت معرفی شود.
همچنین سال گذشته وزیر کشور به خاطر جدی نگرفتن مسئله عفاف و حجاب از مجلس کارت زرد گرفت و به او هشدار داده شد که از رسمیت یافتن پوششی به نام ساپورت در خیابانها جلوگیری کند اما وی این امر را به شوخی برگزار کرد و امروز شاهد رواج آن هستیم. بدیهی است که مجلس همچنان این موضوع را دنبال خواهد کرد.
از شهرداری تهران و پلیس راهور که اخیراً به رعایت خط عابر پیاده توسط راننده و عابر و نیز حرکت خودروها بین خطوط، اهتمام ورزیده اند تشکر میکنم، زیرا وضعیت رانندگی ما در دنیا اسفناک است و در رتبههای آخر قرار داریم و این زیبنده جمهوری اسلامی نیست. درخواست میکنم مسئله انضباط موتورسواران نیز با همین جدیت دنبال شود.
برگزاری جشنواره مردمی فیلم عمار از این نظر قابل تمجید است که عدهای دلسوزِ فرهنگ و هنر کشور که ایدئولوژی و هنر را قابل جمع میدانند به جای آه و ناله از وضعیت سینمای کشور، خود وارد عرصه ساخت فیلم شدهاند و عملا فیلم مطلوب خویش را به نمایش میگذارند. این حرکت بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است و قطعا در صنعت سینمای کشور اثرگذار خواهد بود و لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این افراد حمایت کند.
اینجانب حصر خانگی آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد را پس از پایان آشوبهای خیابانی، بدون حکم قضایی، همچنان خلاف اصول متعدد قانون اساسی و ادامه آن را به زیان انقلاب اسلامی میدانم و معتقدم در این زمینه شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و قوه قضائیه کوتاهی کردهاند. همه میدانند که من هیچ تعلق خاطری به آقایان موسوی و کروبی ندارم و در انتخابات سال 88 نیز به آقای رضایی رأی دادم. هدف اینجانب دفاع از یک موضوع بزرگتر و آن رفتار اسلامی با منتقدان حکومت است آنچنان که علی علیهالسلام رفتار میکرد که منتقدان و مخالفان تا دست به سلاح نبرده بودند آزاد و از همه حقوق اجتماعی برخوردار بودند به طوری که در مسجد و در اثنای خطابهاش به او انتقاد میکردند و حضرت مانع تعرض به آنها میشد و میفرمود: الطیش لاتقوم به حجج الله (حجتهای خدا با عصبانیت اقامه نمیشود).
رئیس محترم قوه قضائیه در پاسخ به نامه اینجانب اولا حصر را مجازات ندانستهاند؛ در حالی که حصر از حبس و زندان سنگینتر است زیرا زندانی حقوقی دارد که توسط ناظران قانونی رصد میشود ولی محصور چنین نیست. ثانیا ایشان مصوبه مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی را از نظر دوام یکسان دانسته است در حالی که چنین نیست و مصوبه شورای عالی امنیت ملی صرفا ناظر به دوره ناامنی مورد نظر و یک تصمیم موقت است. مثلا این شورا نمیتواند تصویب کند که فردی باید محصور شود تا زمانی که توبه کند یا تا زمانی که از دنیا برود. هرگونه حکم دائمی منوط به محاکمه در دادگاه صالح علنی و شنیدن دفاعیات متهم است. پیغمبر اسلام هم نمیتواند بدون محاکمه و شنیدن دفاعیات متهم حکم مجازات صادر کند مگر به واسطه وحی.
رئیس محترم قوه قضائیه نباید از انتقاد برنجد و در پاسخ خود منتقد را بنوازد. به بیان شهید مطهری هر مقام غیر معصومی اگر در جایگاه غیرقابل انتقاد قرار گیرد هم خودش فاسد میشود و هم جامعه را فاسد میکند.
راه حل این است که ما به اشتباهات خود در سال 88 از قبیل حمایت از یک کاندیدا، عدم عکسالعمل مناسب نسبت به مناظره، اعلام جشن ملی به جای موکول کردن مسئله به نظر شورای نگهبان، رفتار خشونتآمیز با معترضان و ممانعت از اظهارنظر آنها، به اینها اعتراف کنیم آنگاه خطای آقایان موسوی و کروبی در عدم تمکین به قانون را در نظر بگیریم و اگر قرار بر محاکمه است دادگاه صالح علنی تکلیف همه طرفهای فتنه را به طور همزمان مشخص کند و چنانچه قرار بر محاکمه نیست محصوران آزاد شوند و اگر جرمی مرتکب شدهاند همین چهارسال حصرِ بدتر از حبس، مجازات آنها باشد.
ادامه وضعیت فعلی، تبعات سوء سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد. از رئیس جمهور محترم به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی و نیز رئیس قوه قضائیه میخواهم که با تدبیر مشترک خود و هدایت رهبر حکیم انقلاب به این غائله خاتمه دهند تا همای وحدت و همدلی بر سر ملت به پرواز درآید.
رئیس جلسه: صحبتهای شما را به مصلحت نمیدانم
خبرگزاری ملت همچنین در خبری دیگری در همینباره نوشته است: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پس از اعتراض تعدادیاز نمایندگان نسبت به نطق علی مطهری به منظور ایجاد آرامش در فضای جلسه اعلام تنفس کرد.
محمدحسن ابوترابی فرد در نشست علنی امروز (یکشنبه 21 دی ماه) مجلس شورای اسلامی، بعد از اعتراض نمایندگان نسبت به نطق علی مطهری مبنی تلاش کرد آرامش را به مجلس بازگرداند اما تعدادی از نمایندگان همچنان شعار مرگ بر فتنه گر را سرداده و به سمت جایگاه ناطقان تجمع کردند.
براین اساس نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور کنترل جلسه و برقراری آرامش در صحن علنی مجلس اعلام تنفس کرد و موقتا جلسه علنی متوقف شد.
نایب رئیس مجلس ادامه داد: بر اساس ماده 108 آیین نامه داخلی مجلس برای حفظ آرامش صحن 15 دقیقه تنفس اعلام می کنم و ادامه نطق آقای مطهری را به مصلحت نمی دانم.
گفتنی است علی مطهری نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در نطق امروز خود درباره حصر موسوی، کروبی و زهرا رهنورد به بیان نکاتی پرداخت که تعدادی از نمایندگان در واکنش به این صحبت های مطهری اعتراض کردند.
ابوترابی فرد که ریاست جلسه را بر عهده داشت نمایندگان را دعوت به آرامش کرد و گفت: آقای مطهری شما که در فضای واقعی کشور قرار دارید و می دانید که آنچه در مورد این افراد انجام شده با نهایت رأفت و رحمت اسلامی و با توجه به مصالح ملی انجام شده و اگر اراده نظام بر رأفت و رحمت نبود قطعا به گونه ای دیگر انجام می شد.
وی ادامه داد: شما وقتی در جریان واقعیت هستید اینگونه احکامی که تصمیم نظام بر انجام آن تعلق گرفته و براساس احکام قطعی شرعی و اختیاراتی که قانون اساسی تبیین فرموده شکل گرفته اینگونه طرح بحث کردن اعتراض عمومی همه نمایندگان را به دنبال دارد.
ابوترابی فرد تصریح کرد: نمایندگان مجلس هم نمایندگان مردم هستند پس باید این موارد رعایت شود و از جنابعالی انتظار می رود که مصالح ملی و احکام شرعی و قانون اساسی را مدنظر داشته باشید.
علی مطهری در پاسخ به توضیحات ابوترابی فرد با بیان اینکه بهتر بود این صحبت ها بعد از پایان نطق بنده مطرح می شد گفت: ادامه حصر بدون حکم قضایی همچنان خلاف اصول قانون اساسی است و ادامه آن را به زیان انقلاب اسلامی می دانم و معتقدم در این زمینه شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و قوه قضائیه کوتاهی کردند.
وی ادامه داد: همه می دانند بنده هیچ تعلقی به آقایان موسوی و کروبی ندارم و در انتخابات 88 به آقای رضایی رأی دادم که در این لحظه تعدادی از نمایندگان با سر دادن شعارهای مرگ بر فتنه گر به نطق مطهری اعتراض کردند که ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور ایجاد آرامش در جلسه بر اساس آیین نامه داخلی مجلس 15 دقیقه اعلام تنفس کرد.
هر وقت قانونی به نفعشون تصویب میکنن و برعکس
درود بر مطهری