کد خبر: ۲۷۹۳۶۵
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۱
4 ابهام بر سر راه تشکیل فهرست‌های انتخاباتی

تمایل اصولگرایان معتدل برای ائتلاف با هواداران دولت

در حالی که اصولگرایان درگیر پر کردن شکاف‌های خود هستند، معتدلین این جریان همچنان از ابهام در آینده چینش انتخاباتی این جریان سخن می‌گویند
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: در حالی که اصولگرایان درگیر پر کردن شکاف‌های خود هستند، معتدلین این جریان همچنان از ابهام در آینده چینش انتخاباتی این جریان سخن می‌گویند. چینشی که می‌تواند قسمتی از جریان اصولگرا را به سمت ائتلاف با اعتدالیون و حتی اصلاح‌طلبان میانه‌روتر سوق دهد. ایرج ندیمی، از نزدیکان علی لاریجانی در مجلس توضیح می‌دهد که اصولگرایان همچنان در انتظار تعیین و تکلیف وضعیت برگزاری انتخابات هستند.

این نماینده اصولگرا به خرداد می‌گوید: «صف‌کشی‌های مربوط به انتخابات سال 94 هنوز در هیچ کجای کشور محسوس نیست و عمده این هم به چهار دلیل است؛ ابهام یک مرحله‌ای شدن، ابهام استانی شدن، ابهام رد یا تائید صلاحیت‌ها و نهایتا ابهام پرونده هسته‌ای.» وی توضیح می‌دهد: «تا وقتی این چهار ابهام حل نشوند بسیار سخت خواهد بود که راجع به صف‌کشی‌های انتخاباتی سال 94 بحث جدی انجام شود.»
 
ندیمی در توضیح تاثیر این عوامل بر گروه‌های مختلف سیاسی هم می‌گوید: «در این بین وضعیت اصولگرایان به طور مستقیم از ابهام تک مرحله‌ای شدن انتخابات و ابهام استانی شدن آن تاثیر می‌پذیرد و در مقابل اصلاح‌طلبان و هواداران دولت بیشتر باید به فکر گرفتن صلاحیت و همینطور سرنوشت پرونده هسته‌ای باشند که خیلی چیزها را در اسفند 94 تعیین خواهد کرد.»
 
او در پاسخ به این سوال که استانی شدن انتخابات می‌تواند چه تاثیری برای طیف‌های اصولگرا به دنبال داشته باشد هم توضیح می‌دهد: «در کل استانی شدن انتخابات به نفع اصولگرایان و نمایندگان فعلی مجلس است، اما نمی‌تواند تضمین قطعی برای پیروزی آنها باشد. اما در مورد تغییراتی که مجمع تشخیص مصلحت قرار است در قانون انتخابات اعمال کند، بدنه جریان اصولگرا چندان موافق نیست.»
 
وی ادامه می‌دهد: «این تغییرات باعث می‌شود که انتخبات در اکثر حوزه‌های انتخابیه به دور دوم کشیده شود و علاوه بر هزینه‌هایی که به کشور تحمیل می‌کند، باعث می‌شود که انتخابات تعداد بسیار زیادی از این حوزه‌ها در مرحله دوم دو قطبی و بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان و هواداران دولت انجام شود. در چنین شرایطی اگر فرض بگیریم که پرونده هسته‌ای به جایی برسد قطعا اصولگرایان ضرر خواهند کرد.»
 
در همین حال مهرداد لاهوتی، دیگر نماینده نزدیک به طیف علی لاریجانی در مجلس هم در گفت و گو با خرداد توضیح می‌دهد: «پیشتر با مطرح شدن بحث‌هایی درباره تشکیل حزب توسط آقای لاریجانی، خیلی از اصولگرایان مردد مانده بودند. چون از یک طرف عده زیادی نمی‌خواهند در تشکیلات حزبی حضور داشته باشند و از طرفی هم تمایل نداشتند به جریان مقابل آقای لاریجانی در میان اصولگرایان بپیوندند.» وی در توضیح جریان مقابل علی لاریجانی هم می‌گوید: «به هر حال اکنون نشانه‌های محکمی از ایجاد برخی نزدیکی‌ها میان جبهه پیروان و گروه‌هایی مثل جبهه پایداری وجود دارد و این خواسته طیف زیادی از اصولگرایان نیست. یعنی خیلی‌ها هستند که تمایل ندارند تا با جبهه پایداری همکاری و ائتلاف کنند. اما با به وجود آمدن بحث تشکیل جبهه توسط آقای لاریجانی تقریبا این مشکل حل شده است.»

وی ادامه می‌دهد: «اما هنوز صف‌کشی‌های انتخاباتی به طور کامل انجام نشده است. طیف اصولگرایان معتدل این تمایل را دارد تا با جریان هوادار دولت و حتی اصلاح‌طلبان معتدل ائتلاف کند. اما این فقط یک تمایل است و هنوز تبدیل به یک فرایند عملی نشده است و باید منتظر باشیم و ببینیم که دو طرف چه خواهند کرد. فعلا به نظر می‌رسد که هم اصولگرایان معتدل و هم طیف هوادار دولت تمایل همدیگر را برای ائتلاف درک کرده‌اند اما وارد عمل نشده‌اند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین