آفتابنیوز : 
امير دريادار سجاد كوچكي، فرمانده نيروي دريايي ارتش در كنفرانس مطبوعاتي با خبرنگاران طي سخناني اظهار داشت: يكي از مهمترين طرحهايي كه نيروي دريايي در نظر دارد طرح چابك سازي نيروي دريايي ارتش است كه در اين طرح، يگانهاي سنگين و فرسوده كه فاقد بهرهوري و بازدهي علمياتي است از رده عملياتي خارج ميشوند و يگانهاي مناسب طرح چابك سازي جايگزين آنها ميشوند.
دريادار كوچكي مساله مهم ديگر در نيروي دريايي ارتش را توجه به آمادگي نيروي دريايي ارتش ذكر نمود و گفت: توجه به معيشت ، منزلت، آموزش و انضباط و كارآمد ساختن نيروي انساني و آماده نگه داشتن نيروي رزمي مساله مهم ديگري در برنامه نيروي دريايي ارتش است.
وي افزود: رويكرد مهم ديگر توسعه و تحقق فرهنگ قرآني به صورت هدفمند، تاثيرگذار ارتقاء بر توان رزمي است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش جايگاه نيروي دريايي ار لحاظ تكنولوژي در دنيا را بر سه مقوله آموزش – خودكفايي نگهداري و تعمير تقسيم كرد و افزود: نيروي دريايي ارتش از آموزش پايه تا مقطع استراتژيك خودكفاست و هيچ گونه وابستگي به كشورهاي بيگانه را ندارد.
وي موضوع خودكفايي و خود اتكايي نيروي دريايي ارتش را يك محور سه جانبه دانست و گفت: تمامي طرحهاي كلان عمده دفاعي توسط دانشگاههاي كشور، نيروي دريايي و صنايع وابسته به وزارت دفاع تعريف ميشود و باعث ايجاد صنعت ميگردند.
كوچكي در زمينه توانمندي نگهداري و تعمير گفت: كشور ايران به دانش نگهداري و تعميرات رسيده است توسط دانش نگهداري و تعمير ميتوان عمر انقلاب سلاح و تجهيزات را افزايش داد.
وي افزود: در زمينه تعمير و تامين نيازهاي خود هيچ گونه اتكاء و وابستگي به بيگانه نداريم؛ بلكه آمادگي سرويسدهي تعميرات و خدمات تعميرات به كشورهاي همسايه را داريم.
امير دريادار كوچكي انرژي هستهاي را حق مسلم كشور دانست و گفت: توليد انرژي هسته ای چيزي است كه دانشمندان ما بدان دسته يافتهاند و امروز هيچ قدرتي نميتواند كشوري را مجبور كند چگونه و چطور فكر نمايد كه اين نوعي زورگويي قلدرمابانه است و با حقوق بشر سازگاري ندارد.
وي در ادامه گفت: ايران كشوري با اصول اعتقاد و استراتژيك روشن و داراي پايگاه مردمي قوي است كه هيچ نيازي به توليد سلاح هاي كشتار جمعي ندارد، اما چرخه سوخت هسته ای و استفاده از انرژي پاك حق مسلم كشور ماست و هيچ قدرتي نميتواند اين حق را از ما سلب نمايد.
امير دريادار كوچكي در خصوص ميزان حضور كشورمان در درياي خزر اظهار داشت: ايران سعي در تبديل نشدن اين دريا به درياي نظامي دارد. اين دريا بايد درياي صلح و دوستي باشد و تمام فعاليتهاي و كنشها هم بايد در همين راستا به كار گرفته شود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش به كارگيري تفكر نامتقارن را امري موفق دانست و گفت: در استراتژي دفاع نامتقارن از تاكتيكهايي كه دشمن از آن آگاهي ندارد استفاده ميشود. با توجه به نقاط ضعف دشمن، ميتوان نوك حمله را به سمت آن نقاط ضعف حركت داد.
وي به كارگيري تاكتيكهاي غير متعارف كه با تاكتيكهاي متعارف دشمن فرق ميكند و نيز به كارگيري تاكتيكهاي شناخته شده با سلاحهاي ناشناخته را نوعي تفكر نامتقارن دانست.
كوچكي در زمينه تامين امنيت در دو كرانه درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان را تنش مهم اين نيرو دانست و افزود: كشورهاي فرامنطقهاي جز اختلال در بينظمي منطقه و آلوده كردن محيط زيست هيچ دستاوردي براي كشورهاي منطقه نداشتند.
وي بيان كرد: ايران مصمم است كه روابط خود را با كشور هاي دوكرانه درياي خزر، خليج فارس و درياي عمان تحكيم بخشد و به كمك يكديگر به عنوان كشورهاي ساحلي امنيت جمعي را تحقق بخشيم.
امير دريادار كوچكي در خاتمه گفت: درياي خزر، خليج فارس، درياي عمان بايد عاري از هرگونه آزمايش سلاحها و رزمايش كشورهاي فرا منطقهاي باشد.