آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، موسی الرضا ثروتی در گفت وگو با خبرنگاران در بجنورد اظهار کرد: میزان درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه و گرانی فرآورده های سوختی حدود 300هزار میلیارد ریال است.
وی گفت: این درحالی است که دولت برای پرداحت یارانه نقدی سالانه 420هزار میلیارد ریال نیاز دارد و مابقی کمبود دولت در بخش یارانه نقدی از سایر منابع مالی تامین می شود.
نماینده پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت: نظر مجلس در دولت گذشته و دولت جدید برای ساماندهی پرداخت یارانه نقدی و پوشش کسری درآمد یارانه ها، حذف پردرآمدها است، اما تاکنون دولت ها زیربار نرفته اند.
ثروتی علت اجرایی نشدن حذف پردرآمدها از یارانه نقدی را ناشی از نبود اطلاعات جامع درآمدی خانوارها دانست.
وی اضافه کرد: استدلال دولت یازدهم این است که نمی خواهد به حساب افراد سرک بکشد و این کار را برای حذف پردرآمد مشکل می کند.
*شناسایی کم درآمدها راهکار جدید برای حذف پردرآمدهارییس مجمع نمایندگان خراسان شمالی می گوید: دولت براساس نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید شناسایی خانوارهای کم درآمد را در دستور کار قرار دهد.
ثروتی اظهار کرد: شناسایی خانوارهای کم درآمد مانند خانوارهای تحت پوشش دستگاه های حمایتی، روستاییان، کارمندان دولت راحت از شناسایی خانوارهای پردرآمد بوده و با این کار دولت می تواند بخشی از هزینه ها را پوشش دهد.
وی افزود: کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با حذف سازمان هدفمندی یارانه ها گام خودش را برای حذف یارانه نقدی پردرآمدها برداشت.
وی اظهارکرد: با حذف سازمان هدفمندی یارانه ها کار پرداخت یارانه نقدی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار می شود و این وزارتخانه نیز با شناسایی خانوارهای کم درآمد کار حذف پردرآمدها را رقم می زند.
*افزایش 14درصدی حقوق کارمندان در سال 94عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در لایحه بودجه سال آینده رقم 14 درصدی را برای افزایش حقوق کارمندانش پیش بینی کرده و نظر نمایندگان نیز افزایش 17 درصدی است.
ثروتی افزود: افزایش احتمالی حقوق کارمندان به نسبت لایحه بودجه دولت از سوی نمایندگان بستگی به نظرنمایندگان در صحن علنی در بررسی بند بند بودجه دارد.
وی اضافه کرد: در لایحه بودجه سال آینده که کلیات آن در کمیسیون تلفیق تصویب شده بودجه عمرانی دولت 780هزار میلیارد ریال است که دولت در بهترین وضعیت در سال های گذشته فقط 170 هزار میلیارد ریال را تخصیص داده بود.
وی افزود: با وجود این، دولت یازدهم برنامه دارد تا بودجه عمرانی در سال جاری را تا 250 هزار میلیارد ریال تخصیص دهد.
وی اضافه کرد: برای سال آینده در صورتی که درآمد بودجه ای به علت کاهش قیمت نفت میسر نباشد، دولت از محل کاهش تخصیص بودجه عمرانی بدون ارائه متمم بودجه عمل می کند و این کار در دولت گذشته نیز بوده است.
*قیمت نفت در لایحه بودجه 72 دلارعضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت نفت در لایحه بودجه سال آینده با 72 دلار بسته می شود و نظر دولت این بوده که به طور میانگین قیمت نفت در سال آینده به 70 دلار می رسد و مجلس نظرش در این بخش 60 دلار است.
ثروتی افزود: به هرحال بودجه با نفت 72 دلاری بسته می شود و نوسانات بودجه به علت کاهش احتمالی قیمت نفت نیز با صرفه جویی و تخصیص بهینه تامین می شود.