کد خبر: ۲۸۰۵۰۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰

دختر سه ساله ایرانی در جمع کوچک‌ترین‌ اعضای انجمن جهانی تیزهوشان

دختر سه ساله ایرانی با ضریب هوشی 155 به عضویت انجمن بین‌المللی تیزهوشان (Mensa) درآمد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «منسا» انجمن بین‌المللی تیزهوشان با گروه‌های متعدد ملی و منطقه‌ای در سراسر جهان است که اقدام به گردآوری افراد دارای بهره هوشی بالا کرده و با برنامه‌های سازماندهی شده، سعی در پرورش هر چه بهتر توان هوشی اعضا دارد.

رها دائمی، مادر نفس اسناوندی در این ارتباط به خبرنگار ایسنا گفت: حدود دو درصد از مردم کل جهان که ضریب هوشی بالای 135 دارند می توانند عضو منسا شوند و «نفس» اولین کودک ساکن ایران است که در نوامبر 2014 به عضویت این سازمان درآمده است. کمتر از ۱۵۰ کودک زیر سن مدرسه در کل دنیا عضو منسا هستند.

دائمی افزود: دخترم از هفت ماهگی اولین کلماتش را ادا کرد و از دو سالگی پایتخت کشورها، سیارات منظومه شمسی، اندام های داخلی و خارجی بدن، متضادها و اشکال هندسی را می شناسد. خواندن و نوشتن حروف انگلیسی نیز از دیگر توانمندی های اوست.

وی که با حساسیت خاصی پیگیر فراهم کردن زمینه آموزش مناسب دخترش است با اشاره به مراجعات مکررش به آموزش و پرورش از بی توجهی‌ها و برخوردهای سردی که با او شده گله‌مند است و می‌گوید: در مراجعاتی که داشتم بارها به من گفته اند هوش بالا در این سن که چیز مهمی نیست و کار خاصی نباید برای این قبیل کودکان انجام داد. نفس در حال حاضر تمام کتاب‌های پیش دبستانی را بلد است و می تواند به راحتی دوره دبستان را شروع کند ولی با پیگیری ‌هایی که کردم فقط دو مدرسه غیردولتی در تجریش چنین امکانی را دارند که علاوه بر مشکل رفت و آمد، شهریه آنها هم بسیار سنگین است و آموزش و پرورش هم گفته در صورت تحصیل زودتر از زمان رسمی «نفس» در مدرسه خصوصی برای بازگشت به مدارس دولتی با مشکل مواجه می شویم.

دائمی که امیدوار است زمینه پرورش مناسب استعدادهای فرزندش در کشور مهیا باشد که ناچار به مهاجرت نشوند می‌گوید: متاسفانه آموزش و پرورش و سازمان پرورش استعدادهای درخشان در دوره دبستان، برنامه آموزشی خاصی برای تیزهوشان زیر سنین دبستان در مدارس دولتی ندارند در حالی که در همه جای دنیا تلاش می شود افراد با بهره هوشی بالا را از سنین هر چه پایین تر شناسایی کرده و زمینه ارتقای مهارتهای آموزشی آنها را فراهم کنند.

دکتر سهیلا فرتاش، متخصص روانشناسی تربیتی هم که تست هوش این کودک را انجام داده در گفت‌و‌گو با ایسنا اظهار داشت: نفس در تست هوش پیش دبستان وگستر و آزمون استنفورد – بینه که هر یک حدود 10 مولفه هوش را اندازه گیری می‌کنند، نمره بسیار بالایی کسب کرد که با توجه به رتبه‌بندی درصدی تست‌ها مشخص شد ضریب هوشی او از 99 درصد همسالانش بالاتر است.

وی با بیان این که آشنایی و ارتباط خاصی با انجمن‌های بین‌المللی تیزهوشان نظیر منسا ندارد، اظهار داشت: از آن جا که کمتر از دو درصد افراد جامعه، تیزهوش تلقی می‌شوند، باید از آنها به عنوان منابع باارزش انسانی و سرمایه های هوشی کشور که قدر مسلم ارزشی بیش از معادن و ذخایر زیرزمینی کشور دارند، حراست کرده و زمینه شناسایی، پرورش و شکوفایی هر چه بیشتر استعدادهای آنها را فراهم کنیم.

فرتاش درباره شیوه مناسب پرورش این کودکان خصوصا در خردسالی و سنین دبستان گفت: بسیاری از کشورها با جداسازی این گروه از کودکان از بقیه همسالان در مدرسه مخالف هستند و شیوه مناسب پرورش آنها را آموزش آنها در کنار کودکان عادی و برگزاری کلاس‌های فوق برنامه و ویژه برای آنها در ساعات پس از درس می‌دانند.

گفتنی است، شرط عضویت در انجمن جهانی تیزهوشان، کسب امتیاز لازم در یکی از آزمون‌های تعیین ضریب هوشی انجمن و یا سایر آزمون‌های معتبر و استاندارد مورد تایید انجمن است. نحوه رده بندی نتایج حاصل از آزمون به این صورت است که نتیجه آزمون بر حسب فراوانی مدل سازی شده و با نمودار استاندارد مطابقت داده می‌شود و جایگاه هر یک از شر کت کنندگان در آزمون نسبت به سایر افراد مشخص می‌شود و کسانی که بالاترین امتیاز را در گروه شرکت کننده خود کسب کنند، امکان عضویت در منسا را به دست می‌آورند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین