آفتابنیوز : آفتاب: داریوش قنبری، از اعضای فراکسیون اقلیت آن مجلس و از جمع نمایندگان اصلاحطلبی است که از همراهیهای مجالس هفتم و هشتم با دولت و دولتمردان سابق میگوید. به عقیده قنبری، کسانی که امروز به جان هم افتادهاند و از یکدیگر برائت میجویند، یککلیت واحد هستند.
متن گفتوگوی او با روزنامه شرق را بخوانید:
اینروزها اخبار توزیع پول بین نمایندگان مجلس هشتم توسط رحیمی خیلی مورد توجه قرار گرفته. شما که در آن دوره نماینده بودید، موردی از این نوع فعالیتهای رحیمی را به یاد دارید؟
به عقیده من تقلیلدادن این بحث به یکشخص درست نیست. بلکه باید بهطور کلانتری به موضوع نگاه و به این نکته توجه کرد که مجالس هفتم و هشتم به شکل تمامقد پشتدولت احمدینژاد و مسوولان آن ایستاده بودند و این حمایتها باعث شد خیلی از مسایل و مشکلات آن دولت نادیده گرفته شود. مجلس هفتم و هشتم آنقدر در مقابل دولت احمدینژاد کوتاه آمدند که کار به آن سخن معروف احمدینژاد رسید. اما باکمالتاسف دیدیم حتی وقتی که احمدینژاد آن سخن را به زبان آورد و صراحتا گفت که «مجلس در راس امور نیست» باز هم واکنش قابلتوجهی از سوی مجلس شاهد نبودیم. این نوع حمایتهای مجالس هفتم و هشتم که من هم در آن مجلس حاضر بودم، شامل حال کلیت دولت میشد و تنها مربوط به شخص رحیمی نبود.
اما اصولگرایان معتقدند که از ابتدا در مقابل تخلفات دولت احمدینژاد ایستادگی کردهاند.
اگر از سالهای آخر که اصولگرایان با برخی از اعضای کابینه احمدینژاد مانند بقایی و مشایی مخالفت داشتند صرفنظر کنیم، مروری بر مجالس هفتم و هشتم بهخوبی گویای دفاع تمامقد این دو مجلس از کلیت کابینه احمدینژاد است.
آیا مساله توزیع پول بین برخی کاندیداها را که حالا اعلام شده تعدادشان ١٧٠نفر بوده، در دوران رقابتهای انتخاباتی و پس از آن در نحوه تعامل نمایندگان با دولت دیده بودید؟
این حمایتهای مالی معمولا پنهانی انجام میشود و کسی از جزییات آن اطلاع ندارد و الان هم که دربارهاش حرف میزنیم بهدلیل اثباتشدن اصلموضوع در دادگاه است. بنابراین شاید بنده و برخی دیگر از همکاران هم مواردی را دیده باشیم یا متوجه چیزهایی شده باشیم اما تا وقتی که مستندات کافی درباره آن وجود ندارد، نمیشود درباره جزییاتش توضیح داد. ولی بههرحال الان شاهد هستیم که خود این طیف با کسانیکه تا دیروز مورد حمایتشان بودند، دچار اختلاف شدهاند و چنان به جان هم افتادهاند که گویا تا پیش از این هیچگونه همکاری و همراهیای با هم نداشتهاند. جالب اینجاست که این اختلافات حالا از سطح اختلاف بین اصولگرایان و کابینه احمدینژاد به سطح خود کابینه رسیده و نامهای که احمدینژاد برای برائت از رحیمی نوشت و بعد از آن هم پاسخی که رحیمی به این نامه داد، نشان میدهد که اختلاف به سطح بالایی رسیده است. اینها درحالی است که تا پیش از این، اینها همه یک کلیت واحد بودند. بسیاری از کسانی که امروز لب به انتقاد از احمدینژاد و اعلام برائت از دولت او گشودهاند، در آن دوران برای اعضای دولت احمدینژاد تقدس قایل بودند و حالا هم برای فاصلهگرفتن از این دولت با هم مسابقه میدهند.
درباره اقدامات رحیمی در مجلس، برخی از نمایندگان، مطالبی درباره توزیع چک در مجلس هشتم اشاره کرده بودند. امکان دارد آن موضوع را توضیح دهید.
آن ماجرا مربوط به استیضاح مرحوم کردان بود که در جریان آن استیضاح، آقای عوض حیدرپور موضوع را افشا کرد. آنچه افشا شد، مورد پیگیری قرار گرفت و در نهایت مشخص شد حدود صدنفر از نمایندگان در آن زمان چکهای پنجمیلیونتومانی را تحت عنوان کمک به مساجد از آقای رحیمی گرفتهاند. این مورد چون مشخص شد، من میتوانستم بیان کنم اما درباره موارد دیگر نمیشود قبل از اثباتشدن، صحبت کرد.