کد خبر: ۲۸۲۷۹۱
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۹

یونسی: برخی نان‌شان در دعوای ادیان است/ باید تنوع را بپذیریم

یونسی با بیان این‌که «ارزش‌ها مشترک است و باید بپذیریم که همان‌گونه که چهره‌ها متفاوت است ممکن است عقاید نیز متفاوت باشد» اظهار کرد: باید به هر شخصی احترام گذاشت، که اگر بپذیریم که اهانت به هر دین و مسلکی برخلاف اصول مسلم ارزش‌های دینی است بسیاری از مسائل حل خواهد شد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دستیار رییس‌جمهور در امور اقلیت‌های مذهبی با بیان این‌که اسلام تمام عقاید اصولی ادیان را جزء دین می‌داند، گفت: آن‌چه که در تاریخ اتفاق افتاده دعوای بین سران ادیان است؛ چراکه مردم هیچ‌گاه دنبال این دعواها نبوده‌اند.

به گزارش ایسنا حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی در ششمین همایش ادیان توحیدی در هتل عباسی اصفهان اظهار کرد: انصافا اصفهان همیشه در این امور پیشتاز بوده است؛ چراکه جز در اصفهان جای دیگری مشابه این همایش نداریم و جای افتخار است که بزرگان اصفهان پیشقدم شده‌اند تا در این راه با تاسیس شفاخانه علاوه بر گذاشتن نامی به این زیبایی برای گفت‌وگوی ادیان چنین جایی را تاسیس کنند. البته در زمان‌های گذشته نیز صحبت از گفت‌وگوی ادیان دوراندیشی لازم داشت و بیان کردن این موضوع در این برهه حکایت از دید و فکر بلند دانشمندان و بزرگان اصفهان دارد.

وی با بیان این‌که «پیشنهاد می‌کنم گفت‌وگوی بین ادیان که محصول زمان گذشته بوده در اختیار عموم قرار بگیرد و حتی می‌تواند ایده‌ای خوب برای تحقیقات دانشگاهی باشد» تصریح کرد: هدف از این همایش هم‌اندیشی برای هم‌شناسی و هم‌شناسی برای همزیستی است، آن هم همزیستی مسالمت‌آمیز که از اهداف مهم همه ادیان در سایه هم‌شناسی امکان‌پذیر است. البته باید بدانید که هم‌شناسی زمانی صورت می‌گیرد که یکدیگر را پذیرفته و با هم گفت‌وگو و صحبت کنیم.

وی با بیان این‌که «هم‌شناسی کاری است که اسلام ما انجام داده و ادیان الهی را قبول کرده است» ادامه داد: اسلام ادیان آسمانی را پذیرفته و به آن‌ها حق داده تا در امور خودشان به دین خود عمل کرده و حتی در بین خود تبلیغ کنند و اگر پیرو یک دین تخلف کرد جا دارد که با آن فرد در دادگاه ویژه خودشان برخورد شود. تا این برخورد از زاویه دید خودشان باشد نه ما.

دستیار ویژه رییس‌جمهور با اشاره به این‌که «معنای این صحبت‌ها این است که محترم شمردن هر دینی در جایگاه خودش است» ادامه داد: اسلام تمام عقاید اصولی ادیان را جزء دین می‌داند و همان‌گونه که اهانت به پیامبر اسلام گناه است بی احترامی به هر پیامبری گناه بزرگی است. باید بدانیم که فرقی بین پیامبران آسمانی نیست و دعوایی هم بین ادیان وجود ندارد؛ چرا که تمام ادیان هدف‌شان یکی است و فاجعه‌ای که در طول تاریخ اتفاق افتاده و به عنوان دعوا در تاریخ وجود دارد دعوایی است که بین سران ادیان است؛ چراکه مردم عامه این دعواها را قبول ندارند و عمدتا از علمای ادیان چنین دعواهایی برخواسته است. این نشان می‌دهد که علما هستند که باید مشکل را حل کنند؛ چرا که عامه مردم مشکلی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: در اصفهان مانند تمام ایران همه ادیان با هم زندگی می‌کنند، همان‌گونه که دیدیم در انقلاب 22 بهمن، شرکت در جنگ و در انتخابات نیز کل مردم ایران و تمام ادیان آسمانی هستند که شرکت کردند نه فقط مسلمانان. مردم نیز می‌خواهند زندگی کنند و از دین توقع هدایت، مردم‌داری، معنویت و اخلاق را دارند اما افرادی هستند که نان‌شان در دعوای ادیان است و اگر شری نباشد آن‌ها نیز مطرح نیستند.

وی با بیان این‌که «برخی افراد با راه‌انداختن جنگ مذهبی، دینی و سیاسی به دنبال دعوا هستند» افزود: خواسته این افراد یک چیز است و آن سوءاستفاده از ارزش‌های دینی است تا بهانه‌ای شود که مردم را به جان یکدیگر بیاندازند. ما باید تنوع را بپذیریم و اگر کسی آمادگی برای پذیرش تنوع ندارد آمادگی برای حرف جدید، پذیرش و درک اندیشه نو و وحدت را ندارد؛ چرا که کسی که فقط خودش را می‌بیند نمی‌تواند کس دیگری را ببیند.

یونسی با بیان این‌که «ارزش‌ها مشترک است و باید بپذیریم که همان‌گونه که چهره‌ها متفاوت است ممکن است عقاید نیز متفاوت باشد» اظهار کرد: باید به هر شخصی احترام گذاشت، که اگر بپذیریم که اهانت به هر دین و مسلکی برخلاف اصول مسلم ارزش‌های دینی است بسیاری از مسائل حل خواهد شد.

دستیار ویژه رییس‌جمهور با بیان این‌که «اومانیسم و دموکراسی چیزهای بدی نیستند» ادامه داد: یک سری از ارزش‌ها وجود دارد که بد استفاده شده که ممکن است در کشورهای ما نیز مورد بی‌مهری قرار گیرد. اومانیستی که غرب مطرح می‌کند ارزش‌گذاری به انسان است همان‌گونه که در قرآن ما نیز آمده که با سجده فرشتگان بر انسان نشان داده شد که انسان تا عرض ارزش‌های خدایی بالا رفت. ممکن است که ما مانند مگس تنها عیب طرف مقابل را ببینیم که در این صورت می‌توان گفت عده‌ای مگس نما هستند و تنها به دنبال عیب ادیان هستند. انسان موجودی است که با اختیار خودش حتی می‌تواند بالاتر از فرشته برود و تمام دانش عالم را داشته باشد که این موضوع بالاتر از اومانیسمی است که غرب مطرح می‌کند.

وی ادامه داد: علما و دانشمندان باید راه هم‌شناسی را از موضع دین فراهم کنند و از موضع دین یعنی این‌که ارزش‌های متفاوت را بپذیرند و ارزش‌های متضاد را رد کنند. در این صورت است که می‌توانیم در کنار یکدیگر زندگی کنیم.

وی با اشاره به توهین نشریه فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر (ص) تصریح کرد: اهانت به پیامبر اسلام اهانت به حضرت عیسی مسیح(ع) و تمام پیامبران است اما آن جانیان و قاتلیانی که کاریکاتوریست‌ها را کشتند باید بدانند که این افراد ناخواسته با تحریک سرویس‌های جاسوسی صهیونیست و اسرائیل این کار را انجام داده‌اند و آن‌ها نمی‌دانند که آلت دست صهیونیست بوده‌اندو این جانیان نمی‌دانند با این جنایت که به نام دین انجام داده‌اند چطور مدیریت شده بودند که این از شگردهای امنیتی و اطلاعاتی است.

وی با بیان این‌که «اعمالی که گاهی در کشور ما صورت می‌گیرد نتیجه‌اش اهانت به دین است» اشاعه فحشا تنها این نیست که مردم را اغفال و آلوده کنند، اشاعه فحشا به گونه‌ای است که عمل ما دین را بدنام کند. متاسفانه در کشور ما از موضع دین از این دست کارها می‌کنند.

یونسی با بیان این‌که «زمانی به من اطلاع دادند در گوشه‌ای از یک دانشکده به امام زمان(عج) اهانت شده که من دستور دستگیری اعضای آن را دادم» ادامه داد: طولی نکشید که این صحبت به همه جا کشیده شد و هزاران نفر برای خدا حرکت کردند آخر چرا عده‌ای بفهمند که در کشور امام زمان(عج) به امام زمان توهین شده؛ چرا مردم را نگران می‌کنند. در صورتی که می‌بینیم هم مسلمانان و هم غیرمسلمانان به امام زمان (عج) احترام می‌گذارند. چرا ما باید بگوییم که در ایران عده‌ای احمق یا شیطان چنین کاری را انجام داده‌اند. با چنین کاری باعث می‌شویم که عده‌ای تحریک شوند و این همان اختلاف است. منادیان توحید و وحدت ملی باید مردم را به اخلاق و رفتار انسانی دعوت کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین