آفتابنیوز : آفتاب: حجتالاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در شصت و نهمین اجلاس شورای مرکزی این دانشگاه با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، گفت: چنانچه بخواهیم به داستان انقلاب و مسیری که مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) نزدیک به پنجاه سال قبل آغاز کردند نگاه بیندازیم میبینیم که این مسیر سالها قبل و در دهههای مختلف توسط افراد دیگری هم هموار شده بود.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مردم در مسیر انقلاب چندین خواسته تاریخی داشتند، افزود: یکی از مهمترین خواستههایی که مردم بیش از پنجاه سال پیش در مسیر انقلاب داشتند، استقلال بود. آزادی و دینداری و معنویت نیز از دیگر خواستههایی بود که مردم در آن زمان دنبال میکردند.
یادگار امام(ره) اظهار کرد: چنانچه به تاریخ نگاه کنیم متوجه میشویم که این سه خواسته مهم در طول 200 سال گذشته مطلوب مردم ایران بوده است اما حرکتهای اجتماعی و سیاسی همواره به نوعی بر یکی از این سه خواسته پافشاری کرده و ابعاد دیگر کمتر مورد توجه قرار میگرفتند.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به روند پیشرفت علمی در کشور در دوران قبل از انقلاب اسلامی، گفت: از اواخر دوره صفویه و به ویژه آغاز دوره قاجار با رکود و عقبماندگی از نظر علمی مواجه هستیم. در این دوران جهان اسلام و به ویژه ایران که در طول تاریخ بار اصلی تمدن اسلامی را بر دوش میکشیده به عقب ماندگی گرفتار میشود.
خمینی گفت: در این دوران آرزوی پیشرفت در مردم شکل میگیرد که این آرزو در دل خود آرزوهای دیگری از جمله آرزوی استقلال را به همراه دارد.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عدم استقلال مردم در دوران قاجار، خاطرنشان کرد: تقریبا از اواسط دوران قاجار که موضوع عهدنامه گلستان و جدایی افغانستان از ایران مطرح میشود، مردم همواره با نوعی عدم استقلال و وابستگی سیاسی مواجه بودند. این موضوع به گونهای بود که حتی تاریخ، تغییر سلطنت قاجار به پهلوی را بر اثر یک ایستادگی بسیار ساده احمدشاه در مقابل قرارداد 1919 یاد میکند.
وی با تاکید بر لزوم مطالعه تاریخ کشور، گفت: برای هر ایرانی واجب است که تاریخ 100 ساله ایران را به ویژه پس از مشروطه مطالعه کند تا متوجه شود که از کجا به کجا رسیدهایم و هوشیار باشد که دیگر در یک دوره تکرار نیفتیم.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فراموشی تاریخی برای یک ملت اتفاق بسیار تلخی است، گفت: روزهایی بر این مملکت گذشته است که هیچ تصمیمی نه تصمیمات در مورد تغییر نخستوزیر و صدراعظم بلکه تصمیمات بسیار جزئیتر جز با تایید سفارتخانههای خارجی در کشور گرفته نمیشد. در آن دوران در دل آرزوی پیشرفتی که مردم داشتند، آرزوی استقلال نیز وجود داشت.
وی با اشاره به آغاز دوره مشروطیت در تاریخ کشور، گفت: آرزوی استقلال به قدری اهمیت داشت که مشروطه ایران در آغاز خود به اشتباه افتاد و کار خود را به اشتباه به جای بست نشستن در حرم عبدالعظیم حسنی یا در یکی از مساجد، در باغ سفارت انگلیس بست نشستند.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دومین آرزوی مردم در دوران پیش از انقلاب، گفت: استبداد صفوی، قاجاری و استبداد که نظام پهلوی بر مردم وارد کرده بود به گونهای بود که آزادی به شدت به عنوان یکی از آرزوهای مردم تبدیل شده بود. در آن دوران احساس لزوم وجود قانون بیش از هر زمان در بین مردم وجود داشت.
به گزارش ایسنا، یادگار امام(ره) با اشاره به هدف و سومین آرزوی مردم در دوران پیش از انقلاب، گفت: استقلال، آزادی و معنویت و دینداری خواستههایی بود که در دوران مشروطه مورد توجه قرار نگرفت. در این دوران زمانی بحث استقلال پررنگ میشد، در صورتی که استقلال بدون آزادی امکانپذیر نبود. در این دوران هنگامی یکی از این سه خواسته مورد توجه قرار میگرفت به خواستههای دیگر کمتوجهی میشد اما انقلاب اسلامی نقطه تلاقی میان خواستههای مردم بود. انقلاب اسلامی در هنگام آغاز خود و در شرایط آن دوران به آمریکا و بلافاصله به شوروی "نه" گفت که در نظام دو قطبی آن دوران به نوعی انتحار سیاسی بود.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه در ذات انقلاب اسلامی، استقلالخواهی وجود دارد، گفت: انقلاب اسلامی انقلابی به شدت آزادیخواه و استبدادستیز است. روح انقلاب 57 استبدادستیزی و انقلاب دینی است. این انقلاب نگاه به آینده دارد و هیچگاه آرمانهای خود را در پشت سر نمیبیند.
وی به تفاوتهای انقلاب امام خمینی (ره) با انقلاب سلفیون اشاره کرد و گفت: انقلاب امام خمینی (ره) انقلابی اسلامی و برای فرداست نه اسلامی که در دیروز زندگی کرده است. به هیچ عنوان در آرمانهای انقلاب اسلامی ما بازگشت به نظام سلفی وجود ندارد.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مقابله امام خمینی (ره) با تحجر و ایستادگی و تاکید ایشان بر ارزشهای دینی، گفت: امام راحل در سالهای آخر عمرشان همواره با صدور فتواهایی در رابطه با شطرنج و موسیقی، بت تحجری که در آن دوران وجود داشت را شکستند. ایشان همچنین در آن دوران در کنار طرح بحث اسلام آمریکایی بحث مقابله با نظامهای طبقاتی را مطرح کردند و اعلام کردند که نظام سرمایهداری را نمیپذیرند.
یادگار امام(ره) با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در نقطهای در دوره تاریخ انقلاب اسلامی شکل میگیرد تا اهداف انقلاب اسلامی را محقق سازد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای تضمین پیشرفت فردای علمی کشور شکل گرفته تا کشور در بعد علمی وابسته نباشد.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تاکیدات رییس هیات امنای دانشگاه آزاد و اقدامات رییس این دانشگاه و فراهم شدن زمینه به واسطه اعمال تحریمهایی علیه کشور، گفت: یکی از موضوعاتی که همواره در طول سالیان مختلف وجود داشته بحث پیوند اقتصاد و صنعت است. این بحث زمانی یک آرزو بود اما امروز باید موانع بر سر راه آن با همت مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد برداشته شود.
وی با تاکید بر لزوم توجه به طبقات مختلف جامعه، گفت: دانشگاه نباید پیشرفت را منوط به طبقهای خاص کند چرا که یکی از وظایف انقلاب اسلامی این است که فرصتهای پیشرفت را به صورت عادلانه تقسیم کند در همین راستا دانشگاه باید به توسعه خود در مناطق محروم توجه بیشتری داشته باشد.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی به طبقات محروم خود مدیون است، گفت: انقلاب اسلامی و نظام باید دست طبقات محروم را بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد باید بداند مسیر پیشرفت علمی از آزادی علمی میگذرد، به تاکیدات رهبری بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بسنده کردن به بخشنامههای محدود در بحث برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها خلاف نظرات مقام معظم رهبری است.
این عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان با تاکید بر لزوم تلاش کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی در بالا بردن کارآمدی نظام، گفت: امروز ما وامدار یک مجموعه هستیم. امروز حوزه مدیریت انقلاب در دستان مدیران است. این مدیران باید تلاش کنند تا با کارآمد کردن این حوزه موانع پیشرو را بردارند.