آفتابنیوز : به نوشته این تحلیلیگر تکنولوژی مدرن وفن اوری اتمی هر دو شانه به شانه یکدیگر به پیش می روند وهر روز دست آوردهای جدیدی را عرضه در این دو عرصه شاهد هستیم ، دو عرصه ای که نمی توان دست آوردهای نوین آنرا متوقف یا حتی پیشرفت آنرا کند کرد.
چه بخواهیم وچه نخواهیم فن آوری هسته ای در حال انتشار است ، به بیانی دیگر هر نوع پیشرفت جدیدی در عرصه فن آوری هسته ای چه از راه قانون وشرافتمندانه وچه از طرق وراه های پیچ در پیچ انتقال خواهد یافت.
به اعتقاد این نویسنده امکان وقوع جنگ بین هر کشوری با یک کشور دیگر وجود دارد در این جنگ ها استفاده از تسلیحات تمیز هر قدر هم که پیشرفته باشند اما قابل درکی است اما مسئله اتمی وبه کارگیری تسلیحات اتمی در این جنگ ها ساختار وشکل جنگ را تغییر داده وآنرا به جنگی برای نسل کشی وتغییر ساختار جفرافیای جمعیتی کره زمین مبدل می سازد.
با این طرز تلقی می توان گفت که هدف اصلی از تلاش های جهانی باید به سوق دادن راهبردها به سوی استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ختم شود ودر عین حال نباید هیچ کشوری از پژوهش های علمی در این چارچوب محروم بماند .
نویسنده سپس به فعالیت های اتمی ایران اشاره کرده ومی نویسد ایران ابتدا فعالیت های خود را در فراوری اورانیوم پنهان کرد این در حالی است که معاهده منع انتشار تسلیحات اتمی را امضا کرده است .
در اینجا نباید فراموش کرد که قدرت های بزرگ به دنبال آن هستند که فعالیت های هسته ای را در انحصار خویش در آورند وتمامی جنبه های این فعالیت را در قبضه خود نگه دارند وبخصوص تولید آب سنگین وفراوری وغنی سازی اورانیوم را در کنترل خویش قرار گیرند ودیگر کشورها را در اقدامی نا عادلانه از این دانش محروم کنند.
به اعتراف نویسنده مقاله اگر جامعه جهانی خواهان خاور میانه ای عاری از تسلیحات اتمی باشد باید از دشمنی با ایران بپرهیزد وبه ثبات اوضاع در این کشور کمک کند ، همچنین نباید از تسلیحات اتمی اسرائیل فارغ شد به هر شکل خلع سلاح اتمی اسرائیلی ومتوقف کردن فعالیت های هسته ای نظامی این رژیم در کنار امضای معاهده منع انتشار تسلیحات اتمی به معنای توقف ایران از فعالیت های هسته ای اش در زمینه های غنی سازی یا تولید آب سنگین خواهد بود.
به هر شکل اگر قرار است این نوع فعالیت ها برای ایران ممنوع باشد برای اسرائیل هم ممنوع است وباید از به کار گیری دوگانگی در معیارها امتناع کرد.
این نویسنده در پایان با انتقاد از سیاست یک بام ودو هوای قدرت های بزرگ می نویسد : چرا باید کشورهای بزرگ خود اقدام به تولید وتوسعه سلاح های هسته ای بکنند اما مجدانه مانع از تحقق چنین امری برای دیگران باشند ، وبه بهانه دفاع از خود سلاح های با قدرت ویران سازی بیشتری را تولید کنند به نحوی که به کارگیری این سلاح ها در حال حاضر می تواند تمامی بشریت را به دیار نیستی بفرستد.