کد خبر: ۲۸۵۵۶۲
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۸

گاز ایران راه‌حلی برای اروپا در زمان تحریم روسیه

سایت بین‌المللی "اویل پرایس" که اخبار مربوط به حوزه نفت و انرژی را منتشر می‌کند در گزارش تازه خود درباره تحریم حوزه انرژی روسیه توسط کشورهای اروپایی با اشاره به ظرفیت‌های ایران در تامین انرژی اروپا، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا ایران در زمان تحریم نفت و گاز شرکت‌های روسی توسط اروپایی‌ها قادر به تامین انرژی کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد بود؟
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش خرداد، "اویل پرایس" با اشاره به سیگنال‌هایی که اخیرا از سوی شرکت‌های ایرانی به مشتریان اروپایی مبنی بر اعلام آمادگی برای تامین انرژی مورد نیاز آنان منتقل شده می‌نویسد:"اکنون کشورهای حوزه دریای خزر برای کمک‌رسانی به اروپایی‌ها در حوزه انرژی ابراز آمادگی کرده‌اند. با این حال، واقعیت آن است که برای نقل و انتقال انرژی از مسیر ترکیه به اتتحادیه اروپا اروپایی‌ها نیازمند مشارکت و همکاری ایران هستند. کریدور جنوب ترکیه برای انتقال گاز به اروپا از آن‌رو مورد توجه کشورهای اروپایی قرار گرفته که بر سر حوادث اوکراین تنشی جدی در روابط اروپا و روسیه ایجاد شده است. در این میان، نگاهی گذرا به نقشه می‌تواند نشان دهد که چرا ایران با دارا بودن دومین ذخایر بزرگ گاز جهان مورد توجه ویژه کشورهای اروپایی برای تامین انرژی است."
 
این سایت بین‌المللی حوزه انرزی و نفت در ادامه اشاره می‌کند که لغو بخش عمده‌ای از تحریم‌های وضع شده علیه ایران می‌تواند به افزایش صادرات نفت و گاز از ایران به کشورهای اروپایی کمک کند. این سایت در ادامه به دیدار اخیر "حسن روحانی" رییس جمهوری کشورمان با "هاینتز فیشر" همتای اتریشی او در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرده است. در آن دیدار روحانی به فیشر گفت که ایران می‌تواند منبعی قابل اعتماد برای تامین انرژی اتحادیه اروپا باشد اظهاراتی که اشاره به خط لوله نابوکو داشته است. در این خط لوله اتریش بخش اعظمی از سرمایه گذاری را انجام داده اند."
 
این سایت در بخش دیگری از گراش خود با اشاره به اظهارات اخیر "عزیزالله رمضانی" رییس شرکت ملی نفت ایران می‌نویسد:"ایران ابراز آمادگی کرده تا طبق طرح پیشنهادی‌اش گاز از ترکمنستان و آذربایجان به ایران منتقل شده و پس از آن از طریق ترکیه این گاز به اروپا انتقال یابد. این موضوع می‌تواند مقرون‌به‌صرفه‌ترین شیوه برای صادرات گاز به اروپا باشد."
 
این سایت در بخش پایانی گزارش خود اشاره می‌کند که علیرغم وجود ظرفیت‌های لازم برای صادرات گاز ایران به اروپا، روسیه و ایران متحدان یکدیگر محسوب می‌شوند و این موضوع می‌تواند به روابط دو کشور آسیب برساند به همین خاطر ایران ترجیح می‌دهد تا با افزایش صادرات گاز به اروپا چنین ریسکی را متحمل نشود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین