آفتابنیوز : آفتاب: معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ابراز تاسف از پایین آمدن سن سکته مغزی در کشور گفت: سن ابتلا به این عارضه در دیگر کشورهای در حال توسعه بالای 60 سال است اما این سن در کشور ما 5 تا 10 سال کمتر است.
به گزارش ایرنا از انجمن سکته مغزی ایران، محمد حاجی آقاجانی در مراسم هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی اظهار کرد: کمبود مراکز درمان سکته مغزی از دیگر مشکلات مربوط به این بیماری در کشور است.
وی از آمادگی وزارت بهداشت در سه حوزه پیشگیری، درمان حاد و توانبخشی بیماران دچار سکته مغزی خبر داد و گفت: با وجود آن که کشورهای توسعه یافته توانستند میزان ابتلا به سکته مغزی را کاهش دهند اما متاسفانه در کشور ما این عارضه از شیوع بالاتری برخوردار است.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پایین بودن سن سکته های مغزی در کشور سبب شده است تا برنامه هایی از سوی وزارت بهداشت برای کاهش سکته در کشور به ویژه سکته حاد انجام شود.
وی با اشاره به اینکه عوامل خطر سازی همچون دیابت، کلسترول و به ویژه فشار خون بالا از عمده علل ابتلا به سکته مغزی است، افزود: با وجود آن که نظام آماری و ثبت اطلاعات بیماری ها از جمله سکته مغزی در کشور اشکالاتی دارد، اما اطلاعات موجود بیانگر آن است که سکته مغزی چهارمین علت مرگ و میر در کشور است . به همین منظور کنترل عوامل خطرساز در برنامه های پیشگیری وزارت بهداشت قرار دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد: از معضلات در حوزه سکته های مغزی تکرار شوندگی آن است تا جایی که 32 درصد سکته ها تکرار می شوند که این امر بیانگر آن است که در مورد این بیماران نه اقداماتی در حوزه پیشگیری اولیه انجام شده و نه پیشگیری ثانویه برای جلوگیری از تکرار سکته شده است.
وی افزود: یکی از نکات مهم درمان در مرحله حاد برای این بیماران و تجویز داروی TPA در سه ساعت اولیه ابتلا به سکته مغزی است که به غیر از در دسترس نبودن این دارو در برخی مراکز، مساله بیمه نبودن آن نیز از مشکلات بیماران دچار سکته مغزی است . وزارت بهداشت در تلاش است از طریق شورای عالی بیمه نسبت به بیمه این دارو و دسترسی بیشتر آن اقدام کند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کمبود تخت های آی سی یو همواره یکی از دغدغه های پزشکانی است که با بیماران دچار سکته مغزی سرو کار دارند، است ،افزود: نیازمند یک سرمایه گذاری خاص در بخش های مراقبت های ویژه هستیم که اختصاص 2 هزار و 200 تخت آی سی یو از اقدامات وزارت بهداشت در سال 94 است که بخشی از آن را به بیماران دچار سکته مغزی اختصاص می یابد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 5 هزار و 700 تخت آی سی یو در بخش دولتی داریم و بدون در نظر گیری نیاز آینده به همین میزان نیازمند تخت در این بخش ها هستیم. همچنین حتی با احتساب اینکه بیش از 2 هزار تخت آی سی یو هم در بخش خصوصی وجود دارد به همین میزان کمبود در بخش خصوصی نیز به چشم می خورد.
وی با اشاره به اهمیت بحث توانبخشی پس از سکته در بیماران دچار سکته حاد یادآور شد: متاسفانه توانبخشی در کشور ما تقریبا رها شده است و به این معنی که نه متولی خیلی روشنی دارد و نه سرمایه گذاری در این حوزه انجام می شود از این رو بازتوانی بیماران دچار سکته مغزی در دستورکار وزارت بهداشت قرار دارد.
هفتمین کنگره سراسری سکته مغزی ایران از روز پنج شنبه گذشته در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران آغاز به کار کرده است . این کنگره امروز ( جمعه ) به پایان می رسد.