کد خبر: ۲۸۵۸۵
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۸۴ - ۱۱:۰۵

انرژی هسته ای، بحثی داغ در انگلیس

آفتاب‌‌نیوز : تظاهرکنندگان وابسته به گروه صلح سبز سخنرانی نخست وزير بريتانيا را با اخلال مواجه کردند و ساير گروههای حامی محيط زيست هم خشم و ناراحتی خود را نسبت به امکان استفاده از نيروی هسته ای برای جبران کمبود انرژی ابراز داشتند.

اما گروهها و سازمان های تجاری از انجام اين بررسی استقبال کرده اند و می گويند تصميم گيری شفاف درباره آينده منابع انرژی و نيروی هسته ای، ضروری است.


رضا تقی زاده، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل انرژی در بريتانيا در این رابطه گفت: دولت بريتانيا می گويد هنوز تصميمی برای ساخت نيروگاههای جديد اتخاذ نکرده است.

با وجود اين، برخی گزارشها حاکی از آن است که آقای بلر قانع شده که ساخت نيروگاههای هسته ای بيشتر، تنها راه پاسخگويی به تقاضای فزاينده برای منابع انرژی و در عين حال، دستيابی به اهدافی است که در زمينه تغييرات جوی زمين تعيين شده است.

در آستانه سخنرانی آقای بلر در مرکز برنامه ريزی تجاری در لندن، تعدادی از معترضان به سقف تالار اصلی راه يافتند و در برنامه سخنرانی او اخلال ايجاد کردند. به همين دليل نخست وزير بريتانيا ناگزير شد با 45 دقيقه تاخير، سخنرانی خود را در تالار ديگری انجام دهد.

او گفت که مسئله استفاده از نيروی هسته ای برای تامين انرژی، موضوع دشوار و جدل آفرينی است اما بايد به جای اعتراضاتی که آزادی بيان را خدشه دار می کنند، از طريق بحث علنی و عمومی دنبال شود.

آقای بلر اعلام کرد که بررسی وضعيت انرژی زير نظر مالکولم ويکس، وزير انرژی بريتانيا انجام خواهد شد و گزارش آن در اواسط سال آينده ارائه می شود.

در اين بررسی ها، ميزان پيشرفت بريتانيا نسبت به نتايج بررسی مشابهی که دو سال پيش انجام شد، ارزيابی می شود.

آقای بلر گفت که اين بررسی ها به طور خاص شامل اين مسئله خواهد شد که آيا بريتانيا بايد زمينه را برای ساخت نسل تازه ای از نيروگاههای هسته ای فراهم کند يا نه.

آقای بلر گفت که سياستگذاری درباره انرژی به صورت پررنگی به دستور کار دولت بريتانيا بازگشته است.

او گفت: "هزينه های انرژی افزايش يافته اند. منابع انرژی در خطر قرار دارند و تغييرات جوی شرايطی اضطراری را ايجاد می کنند."

آقای بلر هشدار داد که "تا سال 2020 بريتانيا احتمالا شاهد استهلاک نيروگاه های هسته ای و زغال سوزی باشد که مجموعا بيش از 30 درصد منابع کنونی برق را تامين می کنند."

او اظهار داشت: "برخی از اين نيروگاه ها با منابع تجديدشدنی جايگزين می شوند اما اين امکان برای همه آنها وجود ندارد."

آخرين بار در سال 2003 وضعيت انرژی در بريتانيا مورد بررسی قرار گرفت اما مقامات دولتی می گويند از آن زمان تاکنون، شرايط اين کشور تغيير يافته و از کشوری خودکفا در زمينه توليد گاز به يک واردکننده گاز تبديل شده است.

آقای ويکس گفت او در بررسی های خود انرژی هسته ای را در کنار منابع تجديدشدنی، زغال سنگ، گاز و فناوری های نوين در نظر خواهد داشت.

اين بررسی ها همچنين موضوعاتی همچون بهره وری انرژی و کاهش انتشار کربن ناشی از مصرف سوخت برای حمل و نقل را نيز در بر خواهد گرفت.

برخی از نمايندگان حزب کارگر در پارلمان بريتانيا از هم اکنون مخالفت خود با ساخت هرگونه نيروگاه هسته ای جديد را اعلام کرده اند.

از جمله وزير سابق محيط زيست بريتانيا ساخت اين نيروگاه ها را لازم ندانست و گفت که گزينه انرژی هسته ای در جريان بررسی های دولت در سال 2003 تقريبا به طور کامل کنار گذاشته شد.

او گفت: "در دو سال نيم گذشته واقعا چه چيزی رخ داده که دولت موضعش را تغيير می دهد و از ترويج و گسترش منابع تجديدشدنی، آنگونه که وعده داده بود، دست بر می دارد."

راجر هيگمن ،عضو گروه دوستداران زمين، از سازمانهای حامی محيط زيست گفت انرژی هسته ای پرهزينه است، ضايعات راديواکتيو توليد می کند و فناوری آن قابل صدور نيست زيرا برخی از کشورها خواهان توليد تسليحات هسته ای هستند.

چارلز کندی، رهبر حزب ليبرال دموکرات هشدار داد که پاکسازی نيروگاه های هسته ای کنونی بريتانيا، 56 ميليارد پوند هزينه داشته است.

او دولت را متهم کرد که برآوردی از هزينه ساخت نيروگاه های تازه ندارد و گفت بعيد نيست که ماليات تازه ای به عنوان "ماليات هسته ای" وضع شود.

اما رهبران گروهها و سازمانهای تجاری که نگران ظرفيت منابع انرژی برای مصرف کنندگان عمده طی زمستان سال جاری هستند، از انجام اين بررسی استقبال کردند.

آنها عقيده دارند که تصميم گيری سريع در اين زمينه ضروری است تا سازمان های تجاری بتوانند برای آينده خود برنامه ريزی کنند.

سر ديگبی جونز، دبيرکل کنفدراسيون صنايع بريتانيا گفت: "اگر اين کشور که چهارمين اقتصاد بزرگ جهان است، قصد داشته باشد تا نقش تمام عياری در قرن بيست و يکم ايفا کند، ما بايد به تعلل و دودلی پايان دهيم."

همچنين کيت پارکر از انجمن صنايع هسته ای گفت اميدوار است که اين بررسی، بحثی جدی و مبتنی بر اطلاعات جامع و کامل را به دنبال داشته باشد.

برنارد جنکين که در کابينه سايه محافظه کاران، مسائل انرژی را برعهده دارد گفت اين بررسی برای مدتی طولانی به تعويق افتاده بود و از اعضای دولت خواست تا با ذهنی باز به اين موضوع بپردازند.

آقای جنکين گفت: "اگر انرژی هسته ای کارآمد است، اجازه دهيد که صنايع و بخش خصوصی در آن سرمايه گذاری کنند و اگر کارآمد نيست، چنين چيزی منتفی خواهد بود."


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین