آفتابنیوز : آفتاب: نشست علمی آموزشی «گودبرداریهای ساختمانی در شهر تهران» با هدف آشنایی با چالش های گودبرداری ، شناخت اصول ،ضوابط فنی و نتایج حاصل از بررسیها و مطالعات با حضور کارشناسان سازمان های مدیریت شهری برگزار شد و فاطمه صالح معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری این سازمان در این نشست با بیان این نکته که گودبرداری به یکی از چالش های شهر تهران تبدیل شده، افزود: از نظر رعایت نکات استاندارد شرایط خوبی در موضوع گودبرداری مشاهده نمی شود و به دلیل فقدان توجه کافی خطرات جانی و مالی در این بخش وجود دارد.
وی گفت: آمار به دست آمده در حد فاصل سال های 80 تا 87 نشان می دهد که حوادث گودبرداری در مناطق مرکزی شهر تهران نسبت به دیگر مناطق بیشتر بوده که ناشی از ریزدانه بودن ابنیه ، عمل نکردن به قوانین و نداشتن فضای کافی در عملیات ساخت و ساز است.
به گفته وی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در بخش هایی چون تدوین ضوابط مرتبط با فرایند گودبرداری ایمن، مستندسازی فرایند گودبرداری برای تعیین چالش ها و نقاط ضعف و آسیب شناسی نقاط ضعف و اشکالات مرتبط با این حوزه نقش ایفا کرده است.
در ادامه این نشست، دکتر قضاوی عضو هیات علمی و استاد دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی با بیان این که عمیق ترین گودها در سطح جهان در تهران وجود دارد ، ضمن هشدار نسبت به وضعیت گودبرداری ها در کشور و اعلام زنگ خطر آن ، گفت: با توجه به رشد ساخت و سازها موج سوانح ناشی از گودبرداری ها از تهران به مراکز استان ها کشیده شده است ، در نتیجه سازمان هایی که نقش پیشگیری دارند باید برای رفع این مشکل به سرعت وارد عمل شوند.
وی سپس به بررسی چالش های عمده در این بخش پرداخت و با ذکر این نکته که عمیق ترین گودها در سطح جهان در تهران قرار دارد، افزود: 90 تا 95 درصد مسائل مربوط به موضوع گودبرداری، در حوزه ژئوتکنیک است . یعنی هر مسئله ای که در پیرامون گود یا داخل گود اتفاق بیفتد به موضوع ژئوتکنیک برمی گردد.این در حالیست که خیلی از مطالعات ژئوتکنیک در پرونده های ساخت و ساز به صورت کلیشه ای است.
به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه در ادامه به تشریح چالش های مرتبط با گودبرداری، علل ریزش و خرابی گود، روش های حفاظت از دیواره های گود و طراحی سازه های نگهبان پرداخت.