آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایرنا، سیروس قربان نژاد یکشنبه شب درآیین گرامیداشت هفته منابع طبیعی در تالار شهید سلیمان نژاد رامسر افزود: ما تا کنون برای احداث کارخانه های زباله سوز و تهیهٔ پُوسال (compost) با نهادهای مربوط همه گونه همکاری کرده ایم.
وی ادامه داد: با این حال اقدامات صورت گرفته، مانع انباشت زباله در جنگل ها نشده است و باید کارهای بیشتری انجام شود زیرا هر یک هکتار از جنگل که از زباله پر شود، 20 هکتار از اراضی پایین دست را نابود می کند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران یادآور شد: یکی دیگر از تبعات دفع و دفن زباله در جنگل، تولید ماده سمی سیانید است.
قربان نژاد تأکید کرد: سالانه حدود 570 هزار تن پلاستیک در کشور مصرف که بسیاری از آن بعد از استفاده، به صورت زباله در جنگل رها می شود و گردشگرانی که به جنگل های شمال، از جمله در غرب مازندران می آیند، در خیلی از موارد زباله ها را در جنگل رها می کنند.
وی گفت: گرمایش جهانی که ذوب شدن یخ قطب و آزاد شدن گاز متان و نابودی لایهٔ ازن را به دنبال دارد به قدری محسوس شده که خود ما می توانیم با مقایسه آب و هوای فعلی مناطقی همچون کُجُور و طالقان با سال های قبل، متوجه شویم که دمای کره زمین بالاتر رفته است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران با اشاره به این که سه کشور آمریکا ، چین و ژاپن 50 تا 60 درصد آلودگی کره زمین را ایجاد می کنند اظهار داشت: این کشورها به تعهدات خود برای حفظ محیط زیست عمل نمی کنند و آثار سوء آن گریبانگیر ما هم می شود.
قربان نژاد احداث پروژه های آبخیزداری را در مناطق بالادست جنگل، از راه های کاهش پیامدهایی همچون سیل دانست و افزود: کوچک بودن دهانهٔ پل ها و نوع ساخت و سازها و معابر شهری در شمال کشور به نحوی است که مانع عبور آب می شود و یکی از دلایل ایجاد یا تشدید سیل است.
15 تا 21 اسفند ماه به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است.