آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خبرگزاری فارس، مرتضی بانک عصر امروز در همایش حزب اعتدال و توسعه گیلان با بیان اینکه نمیخواهم بگویم جریان اعتدالگرایی در مقابل افراطگرایی است اظهار کرد: یکی از گرفتاریهای تمام جوامع بهویژه جوامعی که به صورت حزبی اداره نمیشوند وجود عناصر، گروهها و تفکرات افراطگرایی است.
وی ادامه داد: پس از انقلاب دچار افراطگرایی بودیم و بنده اعتقاد دارم در مسئولیت اجرایی دوره گذشته بحث افراطگرایی در حاکمیت کشور خود را تا حد بسیاری نشان داده است.
بانک به ویژگی فلسفه، روش و مفاهیم افراطگرایی اشاره کرد و افزود: در دولت نهم و دهم به شدت دچار تفکر مذکور بودیم و مقدمات تشکیل دولت فعلی را افراطگرایی در فعالیتهای اجرایی و عملیاتی فراهم کرده است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه تصمیمگیریها در دولت گذشته بر پایه تفکر، تدبیر و با حوصلگی نبود، تصریح کرد: موضوعها در تصمیمگیری طبق تفکر اندیشمندان، مسئولان و افراطگرایانی که در آن حوزه حرکت میکردند گرفته میشد بنابراین تصمیمگیریها آنی، موردی و براساس گزارشهای عمومی بود.
بانک با اشاره به تفکر داعش، گفت: آنها که نیازی به کار کارشناسی، دانش و اندیشه دیگران ندارند این نوع اندیشه ریشه در تفکر افراطگرایی دارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه فعالیتهای اجرایی در دولت گذشته را آنی، لحظهای و فوری دانست و خاطرنشان کرد: نوع رفتار مذکور افراطگرایی است.
*تصمیمگیری دستوری رسیدن تورم به کمتر از 10 درصد افراطگرایی است
وی ادامه داد: در دولت نهم و دهم به وضوح روشن بود که تصمیمگیری در نرخ ارز، تصمیمگیری در کاهش بیکاری به کمتر از 10 درصد و اینکه تصمیم میگیریم تورم به کمتر از 10 درصد با دستور و بدون روش علمی اجرایی و تکرقمی شود، افراطگرایی است.
بانک با بیان اینکه مدت هشت سال دچار بحثهای مذکور بودیم، یادآور شد: در دولت گذشته در صحنه اجتماعی به دلیل باز گذاشتن دست افراد و گروههای افراطگرا موجب شد حجم بزرگی از فعالیتها به صورت شبه دولتی اجرا و اداره شود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به فضای امنیتی کشور در دولت گذشته اشاره کرد و افزود: فضای اقتصادی کشور زیر پوشش سیاستهای امنیتی عملیاتی میشد و فعالیتهای اجتماعی نیز اینگونه رقم میخورد و در حقیقت ملغمهای از بحث امنیت و استفاده از عوامل امنیتی برای فعالیتهای اجرایی، سیاسی و تصمیمگیریها بود.
وی با اشاره به اینکه در دانشگاهها و مراکز علمی، روش گزینش و روش ارتباطاتها برای ارتقا و هیئتهای علمی در چارچوب نظم امنیتی در دولت گذشته تعریف میشد، اظهار کرد: تفکر مذکور در موضوع سیاست خارجی خود را به خوبی نشان داد.
بانک به تفکر تمام قطعنامههایی که شورای امنیت صادر میکند کاغذ پاره است و قطعنامهدان آنها باید پاره شود، اشاره کرد و افزود: تفکر مذکور افراطی است.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه متذکر شد: اینکه بینیاز از هر نوع ارتباط بینالمللی و سیاسی هستیم اما در عین حال خود را صاحب و مالک تمام امور عالم میدانیم و ما تصمیم میگیریم عالم را اصلاح کنیم و میکنیم، روشهای افراطی است.
وی ادامه داد: داعش میگوید من حاکم دنیا هستم و باید براساس مبنایی که فکر و تصور میکنم همانگونه اداره شود و حکومت اسلامی را من میفهمم و همه باید اینگونه بفهمند، این اندیشه به معنای تفکر افراطگرایی است.
بانک با بیان اینکه کشور مدت هشت سال دچار تفکر مذکور بود، تصریح کرد: بهراحتی قوانین زیر پا گذاشته شد و عناصری در مجموعه از نظر اقتصادی رشد کردند که هیهات است و مسائلی اتفاق افتاد که سابقه نداشت.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه یادآور شد: تمام فعالان سیاسی و افرادی که در جریان انقلاب حرکت میکردند با پدیده مذکور مواجه نشده بودند، یادآور شد: با توجه به شرایط موجود دولت اعتدال روی کار آمده و با توجه به این شرایط عناصر، افراد و ایدههای گذشته نمیتوانند دوباره به شکل دیگر بروز و حضور داشته باشند.
*افراد با تفکر گذشته نمیتوانند مدیریت کشور را داشته باشند
وی با اشاره به اینکه اگر فردی پاک و خوب باشد اما به تفکر گذشته معتقد باشد نمیتواند با تفکر دیگری فعالیتها را اجرایی کند، خاطرنشان کرد: افراط مدیریتی موضوعی است که همواره مورد تاکید رئیس دولت بوده و افرادی که معتقد به این دولت نیستند نمیتوانند مدیریت بخشهای مختلف در کشور را داشته باشند.
بانک اضافه کرد: افرادی که میخواهند فعالیتهای اجتماعی را با چوب، چماق و دشنه حل و فصل کنند، اجتماع نمیپذیرد بنابراین دکتر روحانی برای این نکته محوری تاکید جدی دارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با تاکید براینکه تمام بخشهای مدیریتی کشور باید بهخوبی مدیریت و اجرا شود، اظهار کرد: کشور در شرایط ویژه قرار دارد و نمیخواهیم با بیان بعضی از موضوعهای اجتماعی بین مردم نگرانی ایجاد شود.
بانک، مخالفان دولت را افراطیترین جریانهای سیاسی عنوان کرد که در مقابل آن قد علم کردهاند و گفت: موفقیت هر کدام از برنامههای دولت شکست بخشهای افراطی است.
*اگر دولت در سیاست خارجی موفق شود مرگ افراطگرایی است
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به اینکه اگر دولت در سیاست خارجی موفق شود مرگ افراطگرایی است، بیان کرد: اگر دولت در فعالیتهای اقتصادی و برنامههای تدوین شده به عمل برسد و اجرایی شود مرگ افراطیگری به صدا در میآید و تمام کشور را فرا میگیرد.
وی بر اداره کشور بر پایه عقل، تدبیر، تصمیم و اجرا تاکید کرد و افزود: در دولت روحانی براساس عقل تصمیم گرفته میشود، محاسبه بر پایه تدبیر است و وقتی به تصمیم رسید محکم و قاطعانه اجرا میشود.
بانک اعتدال را به معنای تصمیمگیری بر پایه فکر و برنامه خواند و تصریح کرد: در اجرا به هیچ عنوان تعلل، تنبلی، گوشهگیری، کنارهگیری و انزوا وجود ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه جریان افراطگرایی تمام قد در مقابل دولت ایستاده است، اظهار کرد: منشا افراطگرایی اکنون معلوم است و برای تمام برنامه و حرکت ما برنامه و حرکت خود را تدارک میبیند.
وی به در اختیار داشتن امکانات بسیار جریان مقابل دولت اشاره کرد و افزود: دست جریان مخالف در بسیاری از امور باز است و با آن پشتوانهها و امکانات محکم خبر، خبرگزاری، قدرت پولی و اطلاعاتی دارد.
بانک با اشاره به اینکه جریان افراطگرایی تلاش دارد به دولت ضربه وارد کند، بیان کرد: دولت موضوع اعتدالگرایی جامعی را بین گروههایی که به آینده کشور بسیار امیدوارند و منافع ملی برای آنها مهم است، ایجاد کرده است.
*حرکت اعتدالی باید با مساعدت همفکران هاشمی و خاتمی باشد
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه به شکوه وحدت و همراهی بین گروههای مختلف در انتخابات سال 92 اشاره کرد و گفت: حرکت اعتدالی ما در مسیر آینده باید با وحدت، یگانگی، همفکری و مساعدت جریانهای مختلف اصلاحطلبی، میانه، همراهان و همفکران آقای هاشمی و همراهان و همفکران آقای خاتمی باشد تا خدشهپذیر نشود.
وی حزب اعتدال و توسعه را پرچمدار جریان مذکور خواند و تصریح کرد: آنها که با افراط مقابله میکنند را باید در کنار خود داشته باشیم و برای آن برنامهریزی انجام شود.
بانک به بیتوجهی جریان اعتدال در یکسال و نیم گذشته به افراطگرها اشاره کرد و یادآور شد: افراطکاران خود را صاحب مملکت و حتی انتخابات میدانند.
معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری با تاکید براینکه جریان اعتدالی اجازه نمیدهد افراطگرایی با پررویی در مقابل تمام برنامههای دولت قرار بگیرد، اظهار کرد: در مدت 1.5 سال گذشته اشتباه داشتیم و فکر کردیم جریانهای مقابل آنقدر متوجه میشوند که باید به بینش اجتماعی، تفکر و خواست اجتماعی تن دهند.
وی با اشاره به اینکه فکر میکردیم جریان مذکور آنقدر عقل و شعور دارد به خواست اجتماعی تن دهد، خاطرنشان کرد: در مدت یکسال و نیم گذشته به کارهای اجرایی، عملیاتی و برنامههای دولت بیشتر توجه شد اما متوجه شدیم آنها خود را صاحب و مالک میدانند و مردم را به حساب نمیآورند و ملت جایگاهی ندارد.
* جریان اعتدالگرایی اجازه نمیدهد پرروگویان صاحب مملکت شوند
بانک با بیان اینکه جریان اعتدالگرایی از این به بعد در مقابل افراطگرایی، پرروگری و اظهارت خطرناکی که برای کشور مضر است میایستد، افزود: جریان اعتدالگرایی اجازه نمیدهد پرگویان و پرروگویان بخواهند صاحب مملکت شوند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، اعضای این حزب را از عناصر فرهیخته خواند و اظهار کرد: فعالان سیاسی هیچ وقت ناامید و مایوس نمیشوند و فعالیتها پایانپذیر نیست.
وی نتیجه در کارها را آغاز فعالیتها عنوان کرد و گفت: فردی که وارد فعالیت سیاسی میشود باید بداند پیوندش با بحث سیاسی تا آخر است بنابراین برای موفقیت در هر شرایطی تلاش خود را ادامه میدهد.
بانک فعالیتهای تکروی را محکوم به شکست دانست و بیان کرد: فعالیتهای تشکیلاتی همافزایی میکند، قدرت را بالا میبرد و پشتوانه را تقویت میکند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به اینکه اکنون نیاز به احیای این جریان داریم، تصریح کرد: تشکیلات حزب اعتدال و توسعه در تهران فعال شده و در حال تدارک برنامهها است.
وی بر جبران عقبماندگی یکسال و نیم گذشته تاکید کرد و یادآور شد: اردبیهشت سال 94 باید بتوانیم شورای شهر، شورای شهرستان و شورای استانی را تشکیل دهیم.
بانک خواستار شناسایی افراد معتقد به حزب و اعتدال توسعه شد و اظهار کرد: عناصری که در حزب فعالیت میکنند باید به جریان حزبی متعهد بوده و تصمیمی که شورای مرکزی حزب میگیرد پایبند باشند ضمن اینکه حزب نیز باید به تعهدات خود پایبند باشد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه اطلاعات و نظرها را از پایین به بالا خواند و بیان کرد: اطلاعات از طریق شورای شهر، شهرستان و استان منتقل میشود و تصمیمگیری نهایی از طرف حزب باید اجرایی شود.