کد خبر: ۲۸۹۱۵۰
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳

پیشنهادهای خواندنی برای نوروز 94

در سالی که گذشت کتاب های خوبی منتشر شدند که خواندن برخی از آنها در ایام نوروز خالی از لطف نیست. خواندن شماری از ویژه نامه های نوروزی که مطالب جذابی برای مخاطبان دارند هم می تواند پیشنهاد خوبی برای گذران بهتر اوقات فراغت در این ایام باشد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایرنا،‌ در ادامه به شماری از کتاب های خواندنی و ویژه نامه های نوروزی جذاب با ارایه ی شرحی کوتاه از آنها اشاره شده است؛
 
***کتاب های خواندنی
 
-رمان «اتفاق» نوشته ی «گلی ترقی» از مطرح ترین زنان داستان نویس ایرانی، یکی از کتاب های خواندنی است که در 6 ماهه ی دوم سال 1393 از سوی انتشارات «نیلوفر» منتشر شد. «اتفاق» یکی از پرفروش ترین کتاب های سالی که گذشت بود و می تواند گزینه ی خوبی برای مطالعه در ایام نوروز باشد.
 
این رمان درباره ی یک برادر و خواهر است و ماجرا از کودکی آنها شروع می شود و تا زمانی که به سن شصت سالگی می رسند ادامه دارد. بخشی از رمان در آمریکا و بخش دیگری از آن در ایران می گذرد و ماجرا درباره زندگی شیرین و بی دغدغه ی این برادر و خواهر است که به خاطر اتفاق هایی خارج از کنترل و ناخواسته دستخوش تغییرات می شود. در واقع در این رمان تلاش شده است تاثیر اتفاق های ناخواسته در زندگی نشان داده شود. این رمان بر خلاف سایر کارهای گلی ترقی از جنس نوستالژی و خاطره بازی نیست و با تلخی نیز همراه نیست؛ پایان خوشی دارد و رمانی شیرین و دوست داشتنی است.
 
- کتاب «بیشعوری» نوشته ی «خاویر کرمنت» و ترجمه ی «محمود فرجامی» یکی از کتاب های خواندنی در حوزه ی روانشناسی فردی و اجتماعی است که در دولت تدبیر و امید مجوز انتشار گرفت و همزمان با اولین روز نمایشگاه کتاب تهران در سال 1393 توزیع شد. ناشر این کتاب نشر «تیسا» است.
 
این کتاب راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت که به اعتقاد نویسنده «بیشعوری در دوره معاصر» است، اختصاص دارد و به تحلیل تاثیر عمیقی که «بیشعورها» با نفوذ در جامعه، سیاست، علوم، تجارت، دین و امثال اینها در دنیای معاصر می گذارند می پردازد. به نظر نویسنده، بیشعورها احمق نیستند، اتفاقا بیشتر آنها نابغه اند؛ اما نابغه هایی خودخواه؛ مردم آزار، با اعتماد به نفس بالا و البته وقیح که نتیجه ی تیزبازی هایشان در نهایت به ضرر خود و اطرافیان آنها تمام می شود.
 
نویسنده با شوخ طبعی و حجمی از ماجراهای ساختگی (اما در واقع بسیار شبیه به اتفاقاتی که هر روز دور و بر ما می افتد) نظریه ی من درآوردی خودش را مطرح می کند: «بیشعوری یک بیماری مسری است و دارد دنیا را تهدید می کند! باید کاری کرد وگرنه بیشعورها دنیا را نابود می کنند.»
 
- کتاب دیگری که می تواند در ایام نوروز برای دوستداران تاریخ ادبیات خواندنی باشد، کتاب «تاریخ مذکر» تالیف «رضا براهنی» است که در مرداد ماه سال 93 از سوی انتشارات «نگاه» به چاپ رسید. این کتاب که با نام کامل «تاریخ مذکر و فرهنگ حاکم و فرهنگ محکوم»، منتشر شده است، نگاه انتقاد آمیزی دارد به مردسالاری در تاریخ ادبیات ایران و کم توجهی به حضور زنان در ادبیات. این کتاب از دهه ی 60 تاکنون چاپ نشده و شامل نقد و بررسی آثار کلاسیک ایرانی هم می شود. «تاریخ مذکر» براهنی را می توان رساله یی درباره ی تشتت فرهنگ در ایران دانست.
 
- «پنج اقلیم حضور» نوشته ی «داریوش شایگان» نیز یکی از کتاب های مهم در حوزه ی ادبیات به شمار می آید که در سال 93 از سوی انتشارات «فرهنگ معاصر» منتشر شد و بحثی درباره ی شاعرانگی ایرانیان است.
 
شالوده ی مقالات این کتاب بر اساس زاویه ی دید داریوش شایگان نسبت به خصلت شاعرانگی ایرانیان پی ریزی شده است. این کتاب بر پاسخگویی به این محورِ پرسشی که ارج و منزلت ایرانیان در قبال بزرگان ادبشان حاصل چه برداشتی است؟ شکل گرفته است.
 
هدف از نگارش این کتاب، سنجش و تحلیل ارتباط ایرانیان با شاعران بزرگ ایرانی است؛ به خصوص آنانکه طی قرون و اعصار به پایگاهی اساطیری دست یافته اند و کوشیده شده است زمینه های نهفته ی روانی و تاریخی حضور حداقل پنج شاعر بزرگ فارسی زبان - فردوسی، خیام، مولوی، سعدی و حافظ- در زندگی ایرانیان کشف شود.
 
-جلد دوم کتاب «فقه و سیاست در ایران معاصر» نوشته ی «داوود فیرحی» با عنوان فرعی «تحول حکومت داری و فقه حکومت اسلامی» از سوی «نشر نی» در سال 1393 منتشر شد. این کتاب که می تواند پیشنهاد خوبی برای علاقه مندان به حوزه ی دین و اندیشه برای مطالعه در ایام نوروز باشد.
 
در این پژوهش با تکیه بر 2 دیدگاه ذات گرایی و مخالف آن که درباره ی حکومت وجود دارد، از رابطه ی استعاری حکومت شناسی ها و فقه حکومت در ایران معاصر سخن رفته است.
 
- «عزیمت به تهران» با عنوان فرعی «چرا آمریکا باید واقعیت جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد؟» نوشته ی «فلینت لورت» و «هیلاری مان لورت» نویسندگان آمریکایی و ترجمه ی «محسن محمودی» است که در اسفند ماه 93 از سوی انتشارات «مهرگان خرد» در ایران منتشر شده است. این کتاب یکی از کتاب های خواندنی و مهم در حوزه ی سیاست خارجی به شمار می رود که می تواند گزینه ی خوبی برای مطالعه ی علاقه مندان به موضوعات سیاسی و بین المللی در ایام نوروز باشد.
 
نویسندگان این کتاب با نگاهی منتقدانه نسبت به سیاست های آمریکا در قبال ایران کوشیده اند به این سوال اساسی پاسخ دهند که: «چرا آمریکا باید واقعیت جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد؟»
 
«عزیمت به تهران» نگاهی انتقادی به سیاست های آمریکا در قبال ایران دارد؛ سیاست هایی که به باور نویسندگان آن، نه تنها آمریکا را در مسیر دستیابی به منافع ملی و اهداف برتری جویانه در منطقه و جهان یاری نرسانده، بلکه در بلند مدت موجب تضعیف هژمونی این کشور شده است.
 
چرایی الزام آمریکا به پذیرش واقعیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگری تاثیر گذار در مناسبات به ویژه منطقه یی(خاورمیانه)، مهم ترین سوالی است که در این کتاب به آن پاسخ داده شده است.
 
*** ویژه نامه های خواندنی در نوروز
 
- هفته نامه ی خبری-تحلیلی «صدا» در ویژه نامه ی نوروزی خود مطالب جالبی را منتشر کرده است. صدا در این ویژه نامه گفت و گویی را با عنوان «ناگفته های یک اطلاعاتی» با «اکبر خوش کوشک» مامور اطلاعاتی سابق منتشر کرده که می تواند برای خوانندگان جالب باشد . در این گفت و گو، خوش کوشک به سوال هایی در خصوص مرگ «شاپور بختیار» و «فریدون فرخزاد» پاسخ داده است و ناگفته هایی را از فراز و فرودهای دوران فعالیت خود در وزارت اطلاعات روایت کرده است.
 
نظرسنجی صدا از فعالان حوزه ی های سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک، اجتماعی و فرهنگی درباره ی عملکرد دولت یازدهم در سالی که گذشت هم یکی از موضوعات خواندنی در ویژه نامه ی نوروزی «صدا» است.
 
- در سالنامه ی نوروز 94 روزنامه ی «اعتماد» هم مطالبی خواندنی و قابل توجه منتشر شده است. «قصه ی آدم ها» عنوان گفت وگوی ویژه ی «اعتماد» با 50 چهره ی مطرح داخلی در این سالنامه است. از میان این چهره ها می توان به «محمدرضا عارف» ، «سعید حجاریان»، «رضا میرکریمی»، «شمس لنگرودی»، «مرضیه افخم» و «معصومه ابتکار» اشاره کرد.
 
یکی از خواندنی ترین و جنجالی ترین این گفت و گوها، گفت و گو با «شهرام جزایری» است. جزایری در این گفت و گو اظهار داشته که به اقتصاد بازخواهد گشت. او مدعی شده که یک دکترین اقتصادی دارد و در آینده می خواهد با اتکا به این دکترین راه های جدیدی را در اقتصاد ایران بپیماید. در نهایت این گفت و گو قضاوت بر عهده مخاطب گذاشته شده است.
 
«اعتماد» همچنین در سالنامه ی خود، 8 چهره ی مطرح سال را بر اساس نظرسنجی هایی مردمی معرفی کرده است. «میرسعید معروف» کاپیتان تیم ملی والیبال ایران، «کارلوس کی روش» سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، «مرتضی پاشایی» خواننده و آهنگساز پاپ ایرانی، «سیدحسن قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت، «علی مطهری» نماینده ی مردم تهران در مجلس، «رضا فرجی دانا» وزیر استیضاح شده ی علوم، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه و «قاسم سلیمانی» فرمانده ی سپاه قدس 8 چهره یی هستند که از میان آنان محمد جواد ظریف رتبه ی نخست را به خود اختصاص داده است.
 
-سالنامه ی روزنامه ی «شرق» نیز مطالب متنوع و خواندنی را در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، ادبی، هنری، فرهنگی، علمی، جهانی، جامعه، اندیشه، حوادث و ورزش منتشر کرده است.
 
یکی از مطالب جالب و خواندنی که در بخش هنر این سالنامه منتشر شده است، معرفی سریال های دیدنی از زبان اهالی سینماست؛ سریال هایی که مردم می توانند در تعطیلات نوروزی به تماشای آنها بنشینند.
 
«شبنم قلی خانی» بازیگر تلویزیون، سریال «دانتون ابی» را برای تماشا در ایام نوروز پیشنهاد کرده است. این سریال قصه ی جذاب، بازی های درخشان و صحنه آرایی خوبی دارد و به وقایع زندگی یک خانواده ی اشراف زاده ی انگلیسی از سال 1912 میلادی به بعد می پردازد.
 
سریال های خارجی «فارکو»، «بازی تخت و تاج»، «خانه ی پوشالی»، «کشتن»، «سوپرانوز» و «دوستان» و سریال های ایرانی «ابله» و «عشق تعطیل» نیست از دیگر سریال هایی هستند که سینماگران پیشنهاد تماشای آنها را به مردم در ایام نوروز داده اند.
 
- ویژه نامه ی نوروزی «نسیم بیداری»: ویژه نامه نوروزی ماهنامه ی سیاسی- فرهنگی «نسیم بیداری» هم یکی از خواندنی ترین ویژه نامه های نوروزی است.
 
مطالب این ویژه نامه در بسته یی جذاب، سرگرم کننده و دلنشین با نام «روزی روزگاری» به خوانندگان ارایه شده است. بخشی از این بسته ی خواندنی به یادآوری نوستالژی های 6 دهه ی ایرانیان از سال 1320 تا 1380 با انتشار عکس هایی جذاب و خاطره انگیز می پردازد. در این بسته به بازخوانی وقایع تاریخی مهم در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری پرداخته شده است. خواندن این ویژه نامه می تواند یکی از بهترین پیشنهادها برای مطالعه در ایام نوروز باشد.
 
- مجله ی «اندیشه ی پویا» در ویژه نامه ی نوروز 94 خود مطالب خواندنی را منتشر کرده است. در این ویژه نامه گفت و گوهای جذاب با شخصیت های سیاسی، ادبی و هنری منتشر شده است. «زخم های صادق انقلاب» یکی از بخش های خواندنی این ویژه نامه است که به ناگفته های زندگی «صادق طباطبایی» و روزهای آخر زندگی او به روایت همسر و فرزندش اختصاص دارد. در این مطلب همچنین گفت و گویی منتشر نشده از صادق طباطبایی نیز گنجانده شده است.
 
گفت و گو با «پوران شریعت رضوی» همسر «علی شریعتی» نیز یکی دیگر از مطالب جذاب در ویژه نامه ی نوروزی «اندیشه ی پویا» است. در این بخش انتشار نامه های عاشقانه ی علی شریعتی به پوران، خواننده را شگفت زده می کند. در یکی از این نامه ها که شریعتی آن را از پاریس نوشته، آمده است: «پوران عزیزم؛ تو شاید بدانی که سال هاست چهار کلمه آزادی، کتاب، پور و پوران چهار بعد روح و فکر من است و اکنون که با همه عشق و شوق از یکدیگر بسیار دور افتاده ایم، این صفحه را که «دنیا و عشق ما» نام دارد برای تو می فرستم تا وقتی آن را می شنوی به من آن چنان بیندیشی که من آرزومندم.»
 
- مجله ی «مثلث» هم در سالنامه ی خود، گفت و گوهای داغی را با شخصیت های سیاسی منتشر کرده است. در این گفت و گوها شخصیت هایی چون «علی اکبر ولایتی»، «علی طیب نیا»، «علی اکبر صالحی»، «غلامعلی حدادعادل»، «عباس عراقچی»، «مجید تخت روانچی»، «علی مطهری» و «صادق خرازی» به تحلیل وقایع سال 93 و چشم انداز سال 94 پرداخته اند.
 
- ماهنامه ی هنری و ادبی «تجربه» در آستانه ی نوروز، سالنامه یی خواندنی منتشر کرده است. در بخشی خواندنی از این سالنامه، به نقد و بررسی 19 اثر برگزیده ی ادبی و هنری سال 1393 به انتخاب منتقدان، نویسندگان و داوران در شعر، داستان، پژوهش، نمایش، فیلم، سریال، کارتون، آلبوم موسیقی و نمایشگاه نقاشی پرداخته شده است.
 
«تجربه» همچنین «نجف دریابندری» نویسنده و مترجم برجسته ی ایرانی را به عنوان چهره ی سال معرفی کرده است و در مطلبی با عنوان «نجف پسر خلف» گفت و گویی بسیار جذاب و خواندنی را با دریابندری منتشر کرده که تلفیقی از فعالیت ها، تجربه ها و خاطرات این نویسنده و مترجم است.
 
- ویژه نامه ی نوروزی «تجارت فردا» ضمیمه ی روزنامه ی «دنیای اقتصاد» نیز منبعی خواندنی و جذاب برای علاقه مندان و دنبال کنندگان تحول های سیاسی و اقتصادی است. در این مجله به بررسی عملکرد بخش های مختلف اقتصادی در سال 93 پرداخته شده است.
 
مرور و بررسی تحولات رخ داده در شاخص های اقتصاد کلان از جمله تورم، رشد اقتصادی، اشتغال، نقدینگی و کسب و کار در سال 93 از دیدگاه اقتصاددانان نیز بخش خواندنی دیگری از این مجله است.
 
- ویژه نامه ی نوروزی ماهنامه ی علوم انسانی «مهرنامه» نیز خواندنی است. در این ویژه نامه به مطالب و نوشته هایی جذاب در زمینه های مختلف سیاسی، اجتماعی اندیشه، تاریخ و ادبیات بر می خوریم.
 
«مهرنامه» در بخشی از ویژه نامه ی نوروزی خود به معرفی 11 چهره ی سال 93 پرداخته است. محمد جواد ظریف، علی مطهری، قاسم سلیمانی، علی جنتی، مرتضی پاشایی، رضا فرجی دانا، صادق خرازی، «مسعود نیلی»، «محمد رضا رحیمی»، «یوسف اباذری» و «کیانوش عیاری»، 11 چهره ی برتر سال به معرفی «مهرنامه» هستند که هر یک به ترتیب از سوی «ابراهیم یزدی»، «احمد شیرزاد»، «محسن رشید»، «احمد مسجدجامعی»، «سعید معید فر»، «هادی خانیکی»، «سعید لیلاز»، «غلامعلی ریاحی»، «نعمت الله فاضلی»، «مهدی کرم پور» و «حسین مرعشی» روایت و توصیف شده اند.
 
در بخشی از این ویژه نامه، کارشناسان به پیش بینی هایی خواندنی در خصوص تحول های سال 1394 در حوزه های مختلف پرداخته اند و به سوال هایی از جمله اینکه آیا مجلس آینده معتدل خواهد شد؟، آیا داعش رشد می کند یا سرکوب می شود؟، نفوذ روشنفکران کاهش و عوامگرایی رشد می یابد یا خیر؟، دولت یارانه ی ثروتمندان را قطع می کند یا خیر؟، پرونده ی هسته یی ایران به نفع تندروها تمام می شود یا میانه روها؟، در آمریکا لیبرال ها برنده می شوند یا محافظه کاران؟، اقتصاددانان نهادگرا مرزبندی خود را با دولت بیشتر می کنند یا خیر؟، کاهش قیمت نفت به کاهش قدرت دولت های نفتی منجر می شود یا خیر؟ پاسخ هایی داده اند که این پاسخ ها می تواند برای خوانندگان جذاب باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین