کد خبر: ۲۹۰۴۷۶
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵
القدس العربی:

تفاهم لوزان ایران را وارد باشگاه قدرتمندان هسته ای جهان کرد

روزنامه القدس العربی لندن در سرمقاله امروز (شنبه) خود با عنوان «نتیجه مذاکرات هسته ای ایران، زلزله راهبردی در خاورمیانه» نوشت: ایران با پشت سرگذاشتن اعراب پس از نتیجه نشست لوزان، عضو باشگاه کشورهای قدرتمند جهان شده است.
آفتاب‌‌نیوز : در ادامه مطلب القدس العربی آمده است: نتیجه به دست آمده در لوزان تاریخی و زلزله ای استراتژیک در منطقه بحران زده خاورمیانه است که کمتر کسی می تواند در این توصیف تردید کند.

همچنین کمتر کسی می تواند ادعا کند قادر به پیش بینی پیامدهای آتی این زلزله سیاسی در منطقه و تاثیر آن بر موازنه قدرت در منطقه بسیار حساس و حیاتی خاورمیانه به عنوان مهمترین عرصه کشمکش ها و تضارب منافع قدرت های بزرگ است.

القدس العربی ادامه داده است: ایرانی ها حق دارند و باید هم به خاطر این دستاورد جشن بگیرند، زیرا ایران اکنون رسما در عرصه بین الملل به جرگه کشورهای دارای قدرت هسته ای پیوسته و مساله تنها به رفع تحریم ها طی چندماه آتی و به پایان رسیدن فشارها و بحران اقتصادی و... برنمی گردد، زیرا نتیجه اصلی، خروج ایران از شرایط کنونی در عرصه بین المللی است.

القدس العربی افزوده است: نتیجه اشتباهات فاحش جرج بوش در منطقه در نهایت به نفع ایران تمام شد. اکنون هم دستاورد مذاکرات هسته ای تهران و 1+5 به تنها نقطه مثبت کارنامه باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی تبدیل شده و همین امر تهران را به نوعی در موضع قدرت قرار داده است که به همه اینها تشتت و چندپارچگی و شکست ها در جهان عرب را باید افزود.

کسی نمی تواند منکر معنای نمادین تصویر محمدجواد ظریف با وزرای گروه1+5 را در پایان مذاکرات هسته ای شود و این عکس بیانگر آن است که ایران دیگر اکنون با پشت سرگذاشتن اعراب، عضو باشگاه قدرتمندان در جهان شده و کشورهای حاشیه خلیج فارس و اعراب حس می کنند آمریکا از پشت به آنها خنجر زده است.

بله، اعراب امروز گزینه های سختی پیش رو دارند؛ آنها می دانند که نتیجه قطعی رفع تحریم ها علیه ایران، تقویت جایگاه منطقه ای جمهوری اسلامی و متحدان منطقه ای تهران است .

آیا اعراب برای توازن قدرت با ایران در منطقه، دست به اقدام جهت دستیابی به سلاح هسته ای خواهند زد؟؛ در این صورت آیا اسراییل (رژیم صهیونیستی) یا حتی آمریکای همپیمان اعراب اجازه این کار را به آنها خواهند داد؟ یا اینکه برای مقابله با توسعه نفوذ ایران متحد می شوند؟، زیرا ایران به ویژه پس از توافق هسته ای تاریخی خود با فراغ بال بیشتری به این سیاست خواهد پرداخت؛ در این صورت آیا کشورهای عربی آمادگی آن را دارند که دست به «عملیات قاطع» دیگری در جبهه های دیگر زده و در نتیجه به جنگی نیابتی تمام عیار در کل منطقه وارد شوند؟ به ویژه آنکه خوب می دانند آمریکا آمادگی ورود دوباره به باتلاق خاورمیانه را ندارد.

پیامد تفاهم هسته ای ایران با غرب، اسراییلی ها را نیز دچار حس شوک و شکستی عمیق کرده و جریان افراط گرا در داخل اسراییل را به سمت تندروی بیشتر هدایت کرده است؛ درحالی که رسانه های اسراییلی همه یکصدا به حمایت از نتانیاهو برخاستند، برخی تحلیلگران مسولیت این توافق بد را برعهده او گذاشتند و گفتند که وی به خاطر ایجاد تنش در روابطش با اوباما فرصت تاثیرگذاری بر تصمیم رییس جمهور آمریکا درخصوص روابط با ایران و توافق هسته ای را از دست داد.

ولی نتانیاهو و حامیان او در کنگره آمریکا همچنان تلاش می کنند اوباما را ملزم کنند که برای توافق نهایی با ایران موافقت کنگره را بگیرد؛ ولی جان کری وزیر امور خارجه آمریکا تاکید می کند که چنین چیزی رخ نخواهد داد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین