آفتابنیوز : حسام عقبایی روز دوشنبه در پنجمین همایش سالانه هم اندیشی مشاورین املاک در شهرستان ساوه افزود: پرداختن به کد رهگیری در معاملات املاک و مسکن در حل مشکل سند مالکیت اراضی و مستثنیات کشور اثرگذاری مستقیم دارد چرا که هیچ سندی بدون کد رهگیری در دفترخانه های ثبت اسناد، قابلیت تنظیم ندارد.
وی اظهار کرد: سامانه اطلاعات و مستغلات کشور و اجباری شدن کد رهگیری در معاملات مسکن مطالبه تصمیم سازان کلان کشور و اقشار مختلف مردمی است که تحقق آن کاهش ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی را در پی دارد.
وی بیان کرد: راه اندازی نظام کد رهگیری، تضمین اساسی برای شاغلان مشاور املاک است و کلیه فعالیت ها در این حوزه را قانونمند و با نظم می کند.
به گزارش ایسنا رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور خاطر نشان کرد: نظام کد رهگیری موضوع تصویب نامه هیات وزیران در سال 88 است و اجباری شدن صدور این کد ضریب وقوع جرم در معامله های مسکن را به صورت محسوس کم می کند.
عقبایی بیان کرد: صدور کد رهگیری در سامانه املاک و مستغلات کشور تخلف در معامله را کاهش داده و نظارت بر فعالیت های این صنف با دقت بیشتری اعمال می شود.
وی اظهار کرد: کد رهگیری معاملات مسکن تمامی فعالیت بنگاه های املاک شامل خرید و فروش، اجاره، اجاره به شرط تملیک، پیش فروش، هبه، صلح و غیره را در برمی گیرد و بنگاه داران موظف هستند در هر معامله مسکن شرح معامله را در قالب کد رهگیری در سامانه مذکور قرار دهند.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور گفت: استفاده از فناوری های روز در حوزه فعالیت صنفی مسکن و ساماندهی هویت و اقدامات صنفی مشاوران املاک از طریق برنامه کدرهگیری معاملات مسکن محقق می شود و اجرای این برنامه باارزش هم اکنون در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور درحال انجام است.
عقبایی افزود: این برنامه بستر امور تخصصی مشاوران املاک را به شکل موثر ساماندهی کرده و با اتصال این سامانه به ثبت احوال به راحتی زمینه دسترسی به اطلاعات و هویت طرفین معامله برای متصدی مشاور املاک فراهم است.
وی یادآور شد: این برنامه به نوعی تکریم ارباب رجوع نیز هست و امکان تضییع حقوق را در معامله ها به حداقل ممکن می رساند.
شهرستان ساوه با 201 هزار و 821 نفر جمعیت به عنوان دومین کانون جمعیتی استان مرکزی پس از اراک مطرح است.