آفتابنیوز : طی تحقیقاتی مبنی بر اینکه چه افرادی طی سال های آینده وارد آمریکا خواهند شد، پژوهشگران به نتایج قابل توجهی دست یافتند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از وال استریت ژورنال، طی این تحقیقات مشخص شد که بیشترین افرادی که به آمریکا مهاجرت می کنند، دو قشر دانشجو و کارگر هستند؛ که در این میان کشور چین و هند به ترتیب با فرستادن دانشجو و کارگر، رتبه دار هستند. همچنین تعداد کل مهاجران بینالمللی در آمریکا در بیشترین حد آن ۳۹ میلیون نفر است؛ و حدود یک سوم مهاجران بینالمللی از یک کشور توسعه یافته به کشور دیگری مهاجرت میکنند.
بر اساس تحقیقاتی که در کشور چین انجام شد، دانشجویان چینی بیشتر از گذشته نسبت به مهاجرت تمایل نشان می دهند؛ و افراد با متوسط سن 20 تا 24 سال، بیشتر از سایرین درصدد مهاجرت هستند.
با وجودی که بر اساس این تحقیقات رتبه ایران در ارسال مهاجر، رقم بالایی نیست اما مهاجرت غیرقانونی که قابل محاسبه به طور دقیق نیست، خبر از بحران ارسال مهاجر می دهد.
بنابر آمار مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۹، ۶۰ هزار نفر از ایرانیانی که در این سال مهاجرت کرده اند در زمرهٔ مهاجران نخبه دسته بندی می شوند. این افراد غالباً دارای مقام هایی در المپیادهای علمی بوده و یا جزء نفرات برتر کنکور و یا دانشگاه ها می باشند.
با وجود آنکه تلاش شده از این روند کاسته شود، اما درصد قابل توجهی از دانش آموختگان علمی هنوز مایلند به کشورهای پیشرفته مهاجرت کنند. صندوق بینالمللی پول در گزارش سال ۲۰۰۹ خود اعلام کرده است ایران به لحاظ مهاجرت نخبگان، در میان ۹۱ کشور در حال توسعه یا توسعه نیافته جهان، مقام نخست را داراست؛ این در حالی است که برخی مسئولان حتی وجود فرار مغزها از ایران را منتفی میدانند.
افزایش جمعیت، میزان دستمزد کم و مشکلات اقتصادی از جمله دلایلی هستند که قشر جوان، مهاجرت را علیرغم سختی ها انتخاب می کنند.