آفتابنیوز : یک فیزیوتراپ، توالت ایرانی و نشستن روی زمین را دو عامل موثر در شیوع آرتروز زانو در کشورهای شرقی عنوان کرد.
دکتر محمدباقر شمسی، با اشاره به شیوع آرتروز زانو در کشورهای شرقی، علت این مساله را استفاده از توالت ایرانی و نشستن روی زمین در این کشورها عنوان کرد.
وی با اشاره به شیوع بیشتر این بیماری در زنان اظهار کرد: بطور معمول علائم آرتروز زانو از سن 50 سالگی به بعد خود را نشان میدهد.
شمسی، آرتروز زانو را بیماری تخریب غضروف مفصل عنوان کرد و افزود: غضروف مفصل نقش توزیعکننده نیرو داشته و فشار بر سطح مفصل را در هنگام انجام فعالیتهای مختلف کم میکند و قطعا با از بین رفتن آن فشار بسیاری به استخوانهای زانو وارد شده و این امر موجب احساس درد و مشکل در ناحیه زانو میشود.
وی تخریب غضروف مفصل زانو را روندی طبیعی دانست و عنوان کرد: این مسئله روندی طبیعی است که در همه افراد حادث میشود، اما با انجام برخی اعمال و رعایت برخی نکات میتوان این روند را به تاخیر انداخت یا موجب کند شدن آن شد.
این دکترای تخصصی فیزیوتراپی معتقد است: انجام ورزشهای ملایم بطوری که فشار ملایمی به غضروف زانو وارد شود، یکی از نکاتی است که میتواند به تاخیر در بروز آرتروز زانو کمک کند.
وی اظهار کرد: انجام حرکات ورزشی ملایم موجب نفوذ مایع مفصلی به داخل غضروف و بهبود تغذیه غضروف و تقویت آن میشود که این امر عامل موثری در تاخیر روند تخریب غضروف به شمار میرود.
این فیزیوتراپ تاکید کرد: به طور حتم افرادی که در طول زندگی خود همواره انجام حرکات ورزشی مناسب را به طور منظم و روزانه در برنامه خود داشتهاند، در طول عمر حتی 100 ساله خود هرگز مبتلا به آرتروز زانو نخواهند شد.
شمسی همچنین مصرف آب زیاد، پیشگیری از خمشدن و فشار بر روی مفصل زانو، استفاده از مبل و صندلی و انجام پیادهروی را از جمله راهکارهای موثر دیگر در تاخیر در بروز آرتروز زانو عنوان کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اساس درمان در آتروز زانو را کاهش فشار بر زانو و انجام حرکات فیزیوتراپی عنوان کرد و افزود: افرادی که اضافه وزن دارند، جهت کاهش فشار بر زانو باید وزن خود را کاهش دهند. همچنین استفاده از مبل و صندلی و نیز توالت فرنگی در بیماران مبتلا به آرتروز زانو باید بطور جدی رعایت شود.
وی افزود: همچنین این بیماران باید در جهت تقویت عضلات اطراف مفصل زانوی خود، انجام حرکات فیزیوتراپی را در برنامه خود داشته باشند.
توالت فرنگی در واقع توالت ایرانی است! اگر به آثار باستانی مراجعه شود نوع توالتهای ایران قدیم به شکل توالتهایی است که امروزه به آنها فرنگی میگوییم! و توالتهای فعلی که به آنها ایرانی میگوییم در واقع توالت مغولی است که پس از حمله مغولها به ایران این نوع از توالت رواج یافته! در مناطق باستانی لرستان سنگهایی به شکل صندلی و حجاری شده برای توالت به چشم میخورد و در مناطق مرکزی ایران شامل اصفهان و ... از تنه درخت برای ساخت صندلی توالتی استفاده می شده که جهت رعایت بهداشت هر ساله همزمان با سال نو آنها را میسوزاندند و توالت نو جایگزین آن میکردند. در ضمن اروپایی ها در مناطقی که نهر آب یا رودخانه وجود داشت بیشتر عادت داشتند در داخل نهرها توالت میکردند که این کار موجب بیماری های فراگیر میشد و همانگونه که تاریخ گواهی میدهد زمانی که ما متمدن بودیم آنها با انواع بیماری شامل تیفوس و کچلی و طاعون و .... روبرو بودند.