آفتابنیوز : آیتالله هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم اختتامیه سومین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «خداوند برای بشریت در پهنه حیات جهان یک افق در نظر گرفته است و آن نیز برای انسانها قابل دسترسی اما بی پایان است» گفت: انسان باید آنقدر تلاش کرده و مشکلات را تحمل کند تا به خداوند خود برسد.
وی با بیان اینکه «در تلاش برای رسیدن به خدا رقابتها، رقابتهای مادی و مخرب نیستند» گفت: رقابتها در راه اهداف الهی رقابت در خدمت رسانی است و دانشگاه آزاد اسلامی نیز نمونهای از این خدمتها محسوب میشود.
هاشمیرفسنجانی با اشاره به حضور رئیسجمهور کشورمان طی چند روز گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دکتر روحانی که از ابتدای آغاز دانشگاه آزاد در جریان کار ما بودند چند روز پیش بخشی از مسائلی که میدانستند را بیان کردند.
وی با بیان اینکه «از او تشکر میکنم که دانشگاه آزاد را فراموش نمیکند و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکلاتی که دانشگاههای دولتی و دانشگاه آزاد دارند را برطرف میکند» اظهار کرد: همانطور که دکتر روحانی گفته کسانی که از دور در دانشگاهها دخالت دارند، دستشان را بردارند و بگذارند دانشگاهها به کار خود ادامه دهند.
رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد افزود: روحانی از این جهت این صحبتها را مطرح کرده که این دانشگاه، علاوه بر اینکه غیردولتی است، آزادتر از دانشگاههای دولتی است، اما اگر مشکلاتی برای این دانشگاه ایجاد میکنند بیشتر نباشد کمتر نیست.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها باری بر روی دوش دولت نیست، بلکه باری هم از روی دوش دولت بر میدارد.
رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد با اشاره به اهداف تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: پایه اصلی اینکه تصمیم گرفتیم دانشگاه را تاسیس کنیم این بود که تشخیص دادیم جامعه بیش از حد به بازگرداندن فضا برای تحصیل قشر عظیمی از مردم نیازمند بود که به خاطر در دسترس نبودن امکانات فکر به دانشگاه رفتن فرزندانشان را در ذهن خود نداشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: در آن زمان حدود 150 هزار دانشجو در کشور در حال تحصیل بود و میلیونها جوان فارغالتحصیل مدارس بودند که آرزوی رفتن به دانشگاه را در ذهن خود داشتند، اما پس از کنکور عده کمی از آنها قبول میشدند. در آن دوران دولت در حال جنگ بود و امکانی برای تاسیس و توسعه دانشگاهها نداشت، ولی ما با تحقیقات و مطالعاتی که انجام داده بودیم به این نتیجه رسیدیم که مشکلات واقعی مردم ما در عدم تحصیلات است.
وی با بیان اینکه «ما ریشه مهمترین مشکلات کشور را در عدم تحصیلات مردم میدیدیم» گفت: ما در آن زمان فکر میکردیم که اگر روزی انقلاب پیروز شود میتوانیم کشور را به یک مرکز کاملا باز برای تحصیلات تبدیل کنیم.
هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه «انقلاب اسلامی ایران از دانشگاهها و حوزههای علمیه آغاز شد و پیشرفت کرد» گفت: پس از انقلاب اسلامی و با آغاز جنگ تحمیلی بسیاری از جوانان ما به جای حضور در دانشگاهها در جنگ حاضر شدند و به دفاع از کشور خود پرداختند. عدهای دیگر نیز خارج از جنگ به کمک هموطنان خود شتافتند. در آن زمان ما با توجه به شرایط موجود با آقای جاسبی و سایر دوستان در مورد تاسیس دانشگاه فکر کردیم و به این نتیجه رسیدیم که در شرایطی که پول و ساختمانی نداریم از اختیاراتی که در اختیار مردم است در این زمینه استفاده کنیم، چرا که آنها حاضرند هزینههای لازم برای پیشرفت فرزندان خود را پرداخت کنند و ما راه را برای آنها بسته بودیم.
وی با تاکید بر اینکه « نباید راه بندان کرد بلکه باید راه را باز کرد» اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور ما این است که به خاطر برخی ملاحظاتی که هیچ مبنایی ندارد بعضی خیلی از راهها را میبندند. این در شرایطی است که اگر دست استعدادها را باز گذاریم مردم و به ویژه تحصیلکردهها میتوانند به خوبی عمل کنند. ما نیز در آغاز تاسیس دانشگاه آزاد به این نتیجه رسیدیم که به سمت مردم که انقلاب را پیروز کردند برویم.
رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد با بیان اینکه «مردم اقیانوسی هستند که چنانچه دستانشان را باز بگذاریم و به انها اجازه فعالیت دهیم خود کارها را انجام میدهند» اظهار کرد: انتقاداتی که امروز به دولت وارد میشود برای خود مردم است. باید همانطور که در آغاز اسلام نیز پیامبر (ص) مدیریت کارها را بر عهده داشت و مردم بودند که به جنگ میپرداختند؛ به مردم توجه کنیم و بسیاری از کارها را بر عهدهی آنها قرار دهیم.
هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه «خوشبختانه دانشگاه آزاد نمونهای خوب در این زمینه است» خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد به تدریج و با حمایتهای مردم کار خود را آغاز کرد و با استقبال مردمی مواجه شد و کم کم به مرحلهای رسید که امروز نیمی از کرسیهای مقطع کارشناسی خالی است و هر کسی آمادگی حضور در دانشگاه را دارد میتواند بدون کنکور وارد دانشگاه آزاد شود.
وی با اشاره به حضور دانشگاههای غیردولتی در آموزش عالی و رقابت این دانشگاهها با دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه «حضور دانشگاههای غیر دولتی دیگر در کنار دانشگاه آزاد اشکالی ندارد» گفت: یکی از اصول کار خوب رقابت است و با رقابت، کار بهتر انجام میشود در همین زمینه دولت باید تلاش کند تا میدان رقابت را برای نیروهای مردمی فراهم کند. چرا که در آن زمان است که رقابت معنا پیدا میکند.
رئیس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه «دیگر سرمایهگذاری در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد کافی است» گفت: امروز تحصیلات عالیه دکترا و فوق دکترا و ... پیش روی ما قرار دارد و ما باید به سمت این مقاصد و تحصیلات عالی حرکت کنیم. دانشگاه آزاد توانسته است از مرحله اول یعنی مقاطع کاردانی و کارشناسی شروع کند و امروز نیز توانسته به خوبی وارد مرحلهی کارشناسی ارشد و دکترا شود.
وی در ادامه به فعالیت واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: در دو سالی که دوباره دانشگاه برگشت کارهای خوبی در این زمینه آغاز شده است.
به گزارش ایسنا، هاشمیرفسنجانی با اشاره به اظهار نظرهای مختلف در مورد دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: عدهای میگفتند که شما با تاسیس دانشگاه آزاد کارخانه بیکارسازی ایجاد کردهاید، این در حالی است که آنها که تحصیل نکردهاند نیز بیکارند. اما در این شرایط اگر دست آن کسی که تحصیل کرده و بیکار است را باز بگذاریم خود میتواند آغازگر حرکت مناسبی باشد و راه را برای خود و حتی سایرین باز کند.
وی با بیان اینکه «الان سهم نیروی انسانی در اقدامات زیر بنایی در کشور کم است» اظهار کرد: در حال حاضر که کشور کار اساسی و زیربنایی انجام میدهد سهم نیروی انسانی در آن کمتر از سهم پول نفت و پول ابزارآلات مورد استفاده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «بهرهوری در کشور ما کم است» ادامه داد: قرار بود از 8 درصد رشد اقتصادی که مطابق با برنامهها باید به آن دست مییافتیم 2 و نیم درصد متعلق به بهرهوری باشد، اما در این زمینه هیچ پیشرفتی نداشتیم و حتی بعد از دولت قبل نیز این میزان با کاهش نیز مواجه شد.
هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: در ضلع دوم پیشرفت و توسعه که نیروی انسانی است با ضعف مواجه هستیم.
هاشمیرفسنجانی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه «هدف نهایی تاسیس دانشگاه آزاد بیشتر از تربیت کارشناس ارشد و دکتری در کشور است» بر لزوم توجه به موضوع پژوهش و آموزش عالی در دانشگاه آزاد تاکید کرد و گفت: پژوهش باید فصل جدیدی در آموزش عالی باشد باید در این زمینه ورود کنیم و مراکز تحقیقاتی مختلف شکل بگیرد و برای همه بخشهای مهم در کشور یک پژوهشگاه داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه «توجه به پژوهش از ضرورتهای پیشرفت و توسعه کشور است» اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند این کار را بر عهده بگیرد و مردم و اساتید نیز از این موضوع استقبال میکنند. ما میتوانیم با فراهم کردن شرایط برای حضور بسیاری از اساتیدی که در خارج از کشور داریم از تجربیات آنها استفاده کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: یکی از راهبندهایی که در کشور وجود دارد این است که عدهای کم سواد مانع میشوند که خیلی از تحصیلکردههای خوب و خوشنیت و دلسوز از خارج بیایند و تجربیات خود را در اختیار مردم قرار دهند.
وی افزود: باید بگذارند نیروهایی که در خارج از کشور داریم بیایند و به ما در پیشرفت و توسعه کشور کمک کند.
هاشمیرفسنجانی خاطرنشان کرد: مرحلهای که باید پس از پژوهش مورد تاکید و توجه قرار دهیم، کاربردی کردن تحصیلات و تحقیقات و اختراعات است. سال گذشته در دانشگاه آزاد شرکتهای دانش بنیانی تاسیس کردیم، چنانچه این شرکتها را جدی بگیریم کارهای بسیاری انجام میشود و افراد زیادی میتوانند صاحب شغل شوند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «این دستاوردها مایه افتخار دانشگاه آزاد است» گفت: امروز در جریان بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه آزاد 2 سامانه آزاد اکسپو و پرتال ساها رونمایی شد که این دو سامانه میتوانند دانشگاه آزاد را محور توسعه دانش بنیان قرار دهند.
وی با اشاره به بانک اطلاعاتی آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: با تاسیس ساها حدود 11 هزار آزمایشگاه و کارگاه فنی و علمی در یک پایگاه در معرض دید همه دانشگاهیان داخل و خارج قرار میگیرد و با استفاده از این سامانه همگان میتوانند از آزمایشگاههای دیگر استفاده کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با رونمایی از این دو پایگاه اطلاعاتی از سرمایه گذاران دعوت میشود که از مجموع دستاوردهای دانشگاه آزاد بازدید کرده و هر کدام را که مورد توجهشان بود برای تجاری سازی درخواست دهند.
وی با تاکید بر اینکه «در شرایط فعلی اولویت دانشگاه آزاد توجه به داخل کشور است» خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشورهای مختلف برای همکاری با دانشگاه آزاد و تاسیس شعبه در آن کشورها درخواست میشود به طور مثال عراق در شمال و جنوب و مرکز خود مجوزهایی برای تاسیس واحد دانشگاه آزاد میدهد تا نیاز فعلیشان را برطرف کنیم اما فعلا اولویتمان داخل است. باید با توجه به شرایطی که داریم تلاش کنیم که برنامههای طراحی شده را به خوبی عملیاتی کنیم و بتوانیم گامهای بعد را برداریم.
هاشمیرفسنجانی تحقیقات و تجاریسازی تحقیقات و دستاوردهای علمی را از جمله برنامههای دانشگاه آزاد دانست و گفت: دانشگاهها و روسای دانشگاه آزاد باید به صورت جدی تلاش کنند تا به نقطهای که قابلیت دسترسی به آن وجود دارد برسیم.
وی اظهار کرد: افتخارمان در دانشگاه آزاد این است که یکی از بزرگترین دانشگاههای حضوری دنیا را در اختیار داریم و خودکفا هستیم و به هیچ چیزی نیاز نداریم.
وی گفت: برای دانشگاه آزاد مزاحمت ایجاد نکنید زمانی که ما میخواهیم رئیس دانشگاه را تغییر دهیم باید زمان زیادی را در راهروهای شورای انقلاب فرهنگی بگذرانیم تا پس از یک یا دو سال بتوانیم کار خود را انجام دهیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نظارت و نه دخالت دانست و گفت: باید بگذارند که دانشگاهها کار خود را بکنند.
هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه «شرایط کار برای دانشگاه آزاد سخت است چرا که کاری میکند که حسادت پشت سر آن است» گفت: عدهای نمیفهمند و صحبتهایی مطرح میکنند و عدهای نیز ذاتشان مزاحم است. ما در طی این 33سال هیچگاه بی مشکل نبودهایم اما حامیانی داشتهایم که آنها نیروها و مشتریان دانشگاه ما بودهاند که قصد تحصیل در آن را داشتهاند.
وی اضافه کرد: امروز مشاهده میکنید کسانی برای دانشگاه آزاد مزاحمت ایجاد میکنند که قبلا در اینجا درس خوانده و بزرگ شدهاند، اما الان به جاهایی همچون مجلس شورای اسلامی، رفتهاند و برای دانشگاه ایجاد مزاحمت میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خطاب به روسای واحدهای دانشگاه آزاد و معاونان و کارکنان این دانشگاه تاکید کرد: باید در دانشگاه مشکلات را تحمل کنیم و به کار خود ادامه دهید تا با پشتوانهی تفکر و تعقل مردانگی و زنانگیتان بتوانید به اهداف خود دست یابید.
سلام
آیا وقت آن نرسیده که به تحصیلکردگان دلسوز مانده در داخل هم توجه شود؟
آنهایی که به خاطر پارتی بازی، خودی و نا خودی بازی و کارهایی شبیه آن در گوشه ای تمام توان خود را به قدر اختیار ناچیزی، که اگر داشته باشند ،بکار گرفته اند .
یاران احمدی نژاد که مستقیم از بسیج دانشگاه و یاران شما که از انجمنهای اسلامی در پستهای اجرایی،فنی، پزشکی و... قرار گرفته اند چگونه انتخاب شده اند؟ چند نفر آنها غیر از تعهدی که با عضویت در یک تشکل ویا انجمن اثبات کردهاند دارای تخصص وتجربه در زمینه کاری پست شان بودهاند؟ چگونه می شود نسبت به کاری که نمی دانم متعهد به انجام آن باشم؟
اکثر آن تحصیلکردگان خارج رفته به خاطر همین تبعیض ها و عدم وجود فرصت متناسب با توانایی رفته اند.
میدانم که بعید است این نظر را منتشر کنید ولی خواهش می کنم آن را به آقای هاشمی منعکس کنید. مشکل مهاجرت و سپس التماس برای بازگشت باید با تدبیر حل شود. تدبیری که آقای هاشمی توان وامکان آن را دارند.
یک مشت بی سواد
!!!!