کد خبر: ۲۹۸۹۴۹
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
در 25 سالگی و با زایمان دوقلو

نخستین نوزاد حاصل از لقاح آزمایشگاهی در ایران، مادر شد

نخستین فرزندی که با تلاش محققان کشور در مرکز درمان ناباروری یزد به روش حاملگی خارج رحمی متولد شده بود، اکنون به سن 25 سالگی رسیده و پس از ازدواج صاحب فرزندانی دوقلو شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
این خبر را دکتر محمدحسین امیرارجمند که به عنوان برگزیده پیشکسوت حوزه تولید مثل در اولین کنگره بین‌المللی تولید مثل معرفی شد، به ایسنا اعلام کرد.

وی در سال 1355 در رشته علوم آزمایشگاهی از دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان فارغ‌التحصیل شد و در سال 57 در سمت مسؤول آزمایشگاه بیمارستان افشار یزد فعالیت خود را آغاز کرد.

در سال 68 مرکز تحقیقاتی و درمان ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با همکاری دکتر افلاطونیان و دکتر کریم‌زادگان و مشارکت دکتر ارجمند راه‌اندازی شد و وی به عنوان مسؤول این آزمایشگاه فعالیت‌های تحقیقاتی خود را آغاز کرد.

وی در حاشیه اولین کنگره بین‌المللی تولید مثل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این که فعالیتهای تحقیقاتی خود را از سال 68 در مرکز تحقیقاتی ناباروری دانشگاه علوم پزشکی صدوقی آغاز کردم، گفت: با همکاری دکتر صفا الحسنی که به عنوان جنین‌شناس در آلمان مشغول به تحقیقات بود، اقدام به راه‌اندازی آزمایشگاه جنین‌شناسی در دانشگاه شهید صدوقی یزد کردیم که موفق به ایجاد چندین آزمایشگاه علمی و تکنیکی شدیم.

وی با تاکید بر این که این تحقیقات و آموزش‌های دکتر الحسنی به سرعت به ثمر نشست، خاطرنشان کرد:‌در سال 1369 اولین حاملگی خارج رحمی با روش‌های آزمایشگاهی مثبت شد و در دی ماه 69 نیز اولین فرزند به روش IVF ایران در یزد متولد شد.

امیرارجمند با تاکید بر این که این فرزند دختر که «وجیهه» نامگذاری شده است، اکنون به سن 25 سالگی رسیده است ادامه داد: وی در حال حاضر ازدواج کرده و صاحب فرزند دو قلویی شده است.

وی با بیان این که در حال حاضر به عنوان استاد بازنشسته در بیمارستان تخصصی زنان و نازایی مادران یزد مشغول به انجام تحقیقات در حوزه جنین‌شناسی هستم، ادامه داد: در بخش IVF این بیمارستان مطالعاتی در دستور کار قرار دارد که در قالب آن درصدد هستیم تا نتایج درمان ناباروری را افزایش دهیم.

به گزارش ایسنا، این محقق با تاکید بر این که در حال حاضر 20 درصد جمعیت کشور نابارور است، یادآور شد: از این رو لازم است تا با استفاده از روش‌های متعدد مانند استفاده از انواع محیط‌های کشت، تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، تحقیقات ژنتیکی و تشخیص به موقع برای درمان نیازمندان تلاش کنیم تا نتایج درمان ناباروری را انتقال دهیم.

ارجمند با تاکید بر این که موفقیت درمان ناباروری در مراکز مختلف درمانی متفاوت است، اضافه کرد: این تفاوت‌ها چشمگیر نیست و تنها با نحوه کارکردن و استفاده از ابزارهای با کیفیت می‌توان نتایج آزمایشگاهی را ارتقاء داد.

وی با تاکید بر این که در آزمایشگاه‌های درمان ناباروری سه فاکتور فضا، پرسنل فنی و تجهیزات از آیکون مهم تحقیقات هستند، گفت:‌در صورتی که بتوانیم این سه رکن را با رعایت استانداردها اجرایی کرد، دستاوردهای مناسبی را کسب خواهیم کرد.

وی همچنین به میزان موفقیت روش‌های درمان ناباروری در کشور اشاره کرد و افزود: در بررسی زوج‌های نابارور آنهایی که در سیکل لقاح خارج رحمی قرار می‌گیرند، میزان موفقیت بین 30 تا 45 درصد است ولی در مواردی موفقیت 50 درصدی نیز کسب شده است.

امیرارجمند در عین حال اضافه کرد: با توجه به استفاده از روش‌های جدید چون فریز و انجماد تخمک و جنین می‌توان میزان موفقیت درمان ناباروری را افزایش داد چرا که اگر زوجی نتوانستند از جنین تازه خود حامله شوند، می‌توان از جنین‌های فریز شده آنها استفاده کرد که در این صورت میزان موفقیت درمان افزایش می‌یابد.

امیرارجمند ادامه داد:‌ بر اساس تحقیقات انجام شده میزان موفقیت هر سیکل IVF حدود 40 تا 50 درصد است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین