کد خبر: ۲۹۹۲۳۴
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶

راهکارهای جمهوری آذربایجان برای جذب گردشگر

جمهوری آذربایجان به عنوان کشوری که نفت و گاز دارد، طی سال های گذشته عملکرد خوبی در زمینه گردشگری داشته و تعداد گردشگران ورودی به این کشور از سال 2008 به بعد سیر صعودی گرفته است.
آفتاب‌‌نیوز : دنیای اقتصاد در یادداشتی به قلم مهدی نیکوئی، استراتژی های خلاقانه کشور آذربایجان برای توسعه صنعت گردشگری را مرور کرده که در ادامه آن را می توانید بخوانید.

 جمهوری آذربایجان به عنوان کشوری که نفت و گاز دارد، طی سال های گذشته عملکرد خوبی در زمینه گردشگری داشته و تعداد گردشگران ورودی به این کشور از سال 2008 به بعد سیر صعودی گرفته است.

تعداد گردشگران ورودی به جمهوری آذربایجان از حدود 1 میلیون نفر در سال 2009 به بیش از 1/3 میلیون نفر در سال 2013 رسیده است. در این مدت درآمدهای این کشور از بخش گردشگری رشد سریع تری داشته است. دلیل آن هم بهبود زیرساخت ها و شرایط اقامتی و تفریحی بوده که سبب اقامت طولانی تر گردشگران و مخارج بالاتر آن ها شده است. البته از نظر آماری، جمهوری آذربایجان هنوز هم راهی طولانی برای رسیدن به صف کشورهای توریستی جهان دارد ولی با ادامه این روند و در صورت دستیابی به اهداف برنامه های تعیین شده تا سال 2020 تبدیل به یکی از قطب های گردشگری اروپا می شود.

نقش دولت آذربایجان در توسعه گردشگری آن


یکی از عوامل توسعه گردشگری آذربایجان، اهمیت آن به این بخش اقتصادی است. این کشور مانند سایر کشورهای اروپایی توجه خاصی به بخش گردشگری دارد. یکی از نشانه های این امر را می توان نامگذاری سال 2011 به نام سال گردشگری دانست. دولت آذربایجان با این اقدام توانست توجه بیشتری را به اهمیت گردشگری و نقش آن در اقتصاد کشورش جلب کند.

این کشور طی سال های گذشته با سازمان های بین المللی گردشگری همکاری های زیادی داشته و از نظرات آن ها در طراحی استراتژی ها و برنامه های گردشگری خود استفاده کرده است. به همین منظور کنفرانس ها و همایش های بسیاری هم در زمینه گردشگری در آذربایجان و طی چند سال اخیر برگزار شده است. این رویدادها ضمن آنکه به نوبه خود توانسته است تعداد گردشگر خارجی به جمهوری آذربایجان بیاورد، موجب شکوفایی گردشگری این کشور هم شده است.


در زیر برخی دیگر از اقدامات دولت آذربایجان را مرور می کنیم:

این کشور به دلیل وسعت کم از نظر جاذبه های طبیعی و فرهنگی گردشگری ضعف دارد. تعداد آثار باستانی و چشم اندازهای طبیعی این کشور نسبت به کشورهای بزرگ تر محدود است و با این حال توانسته است با تامین امنیت گردشگران، بهبود شرایط پزشکی و سلامتی، تامین زیرساخت های فناوری اطلاعات موقعیت خود را در بازار گردشگری تثبیت کند. البته یکی از مهمترین مزایای آذربایجان، ارزان بودن آن است. این کشور توانسته است با مطرح کردن خود به عنوان مقصدی مقرون به صرفه برای گردشگران کشورهای ثروتمند، تعداد بیشتری از آن ها را جذب کند.

از طرفی دولت محیط کسب وکاری پویا ایجاد کرده است که بنگاه های اقتصادی می توانند در آن به رقابت بپردازنند. طی سال های گذشته شرکت ها و هتل های بسیاری در بخش گردشگری این کشور شروع به فعالیت-کرده اند که موفقیت آن را تضمین کرده است.

طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد از «رقابت پذیری گردشگری کشورهای جهان» آذربایجان در رتبه سی-وششم امن ترین کشورهای جهان جای گرفته است. از نظر حوادث تروریستی هم این کشور امن ترین کشور جهان محسوب می شود. این شرایط سبب شده است که گردشگران اروپایی با خیالی آسوده اقدام به سفر به آذربایجان کنند.

یکی از برجسته ترین اقدامات دولت آذربایجان، اسپانسر شدن آن برای تیم اتلتیکو مادرید در دو سال گذشته بود. اتلتیکو مادرید که در حال حاضر یکی از معتبرترین تیم های اروپا محسوب می شود و سال گذشته تا فینال لیگ قهرمانان اروپا پیش رفت، امسال و سال گذشته لباس هایی می پوشید که روی آن نوشته شده بود: «آذربایجان، سرزمین آتش.» احتمالا چنین اقدامی برای اولین بار در دنیای فوتبال اتفاق می افتاد که کشوری برای تبلیغ برند خود اسپانسر یک تیم شود. هر چند این کار موافقان و مخالفان بسیاری داشت و در فضای مجازی مادرید و آذربایجان هم نمود بسیاری پیدا کرد، از اهمیت آن نمی توان چشم پوشی کرد.

هدف جمهوری آذربایجان شناسایی مناطق بالقوه گردشگری، جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در آن ها، ایجاد اشتغال برای نیروی کار در آن ها و تبدیل آن ها به مناطقی توریستی است. به این منظور، وزارت فرهنگ و گردشگری آذربایجان، در ماه مارس گذشته هیئت هایی را به مناطق و شهرهای مختلف این کشور فرستاد تا تمامی شرایط را سنجیده و انواع گردشگری موجود و ممکن در این مناطق را شناسایی کنند. قدم بعدی برنامه آن ها، تعیین این مناطق به عنوان نواحی گردشگری و جذب سرمایه گذاران برای آن ها است. هدف از این برنامه، حداکثر استفاده از پتانسیل های نواحی، استفاده سودآور از آن ها و حفظ محیط زیست اعلام شده است.

از دیگر اقدامات مهم آذربایجان در جذب گردشگران، ساخت ناحیه توریستی «جزایر خزر» در جنوب باکو است. یک شرکت ساختمانی در جمهوری آذربایجان قصد دارد در پروژه ای ضمن ایجاد چند جزیره مصنوعی در دریای خزر بلندترین برج جهان را نیز در سواحل آن بنا کند. این برج 27 درصد بلندتر از برج خلیفه دبی خواهد بود. برج خلیفه دبی با 828 متر ارتفاع هم اکنون بلندترین برج جهان است.

 برج آذربایجان هزار و 50 متر ارتفاع خواهد داشت و این در حالی است که در طرح ابتدایی 560 متر ارتفاع برای آن در نظر گرفته شده بود. این پروژه شامل 41 جزیره مصنوعی به وسعت 25 کیلومتر خواهد بود. این طرح، شامل تمامی زیرساخت ها و ساختمان های دیگری که یک شهر دارد، هم می شود. طبق برنامه ریزی ها قرار است که 1 میلیون نفر در آن ساکن شوند، گردشگران بسیاری را جذب کند و بین سال های 2020 تا 2050 افتتاح شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین