کد خبر: ۲۹۹۴۸۶
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۰
باید برای رفع تحریم‌ها تلاش کنیم

نوبخت: نمی‌توانیم به ظلمی که به ملت روا شده است، بی‌تفاوت باشیم/تاکید باهنر بر دوری از غلظت دلواپسی و خائن‌خواندن مذاکره‌کنندگان

سخنگوی دولت و نایب رییس مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی از همدلی و همراهی دولت یازدهم و مجلس نهم سخن گفتند. نوبخت در این برنامه بر اجرایی شدن سیاست های اقتصادمقاومتی توسط دولت تاکید کرد و باهنر نیز یادآور شد برخی نباید با غلظت واژه دلواپسی،مذاکره کنندگان را خائن بخوانند و این امر ظلم بزرگی است.
آفتاب‌‌نیوز :
محمد باقر نوبخت در گفت وگوی ویژه خبری که شامگاه چهارشنبه از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: فرجام این کار (همراهی دولت و مجلس نهم) بهتر از آغاز خواهد بود و این انتظار وجود دارد.

وی یادآور شد: در رای اعتماد به وزاری پیشنهادی دولت، با وجود همراهی مجلس در ابراز اعتماد به اکثریت وزرا و در عین حال رای نیاوردن برخی وزرای پیشنهادی، می توان نماد همدلی و همزبانی را جست به شرط اینکه این همدلی را به معنای نادیده گرفتن هریک از قوا نگذاریم و مجلس حق دارد نسبت به وزرا اظهار نظر کند. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور توضیح داد: دولت در هر مورد به محض اینکه مجلس به وزیری عدم اعتماد خود را اعلام کرد با سعه صدر این امر را پذیرفت. 

نوبخت تاکید کرد: پس از استیضاح یکی از وزار نیز چند وزیر معرفی شدند و مجلس به آنها رای نداد اما این امر موجب تکدر خاطر و لج‌بازی نشد و دولت نظر مجلس را پذیرفت. 

وی ادامه داد: هدف مشترک دولت، مجلس تقویت نظام و خدمت به مردم و قانون فصل الخطاب است. در جایی همدلی به هم می خورد که یکی از طرفین حق بیش از قانون را مطالبه کند. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور توضیح داد: هیات رییسه مجلس جلساتی بین خودشان برای مدیریت برخی رفتارها، سیاست های سنجیده ای را انتخاب می کردند و این امر در میان هیات رییسه هم اکنون نیز وجود دارد. 

نوبخت گفت: ممکن است فردی از مجموعه کارگزاران دولت تفکر خود را به زبان آورد اما تا زمانی که در این جایگاه حقوقی هستیم نباید این تفکرات را به زبان آوریم و رییس جمهوری بارها بر این امر تاکید کرده است. 

به گفته وی، هدف مشترک دولت و مجلس، اعتلای نظام و خدمت به مردم و رضایت مردم است. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور یادآور شد: بودجه 95 و برنامه ششم را در همکاری دولت و مجلس نهم پیش رو داریم و تحولی در برنامه ششم از سوی دولت اتفاق خواهد افتاد. 

نوبخت تاکید کرد: ما باید سریع تر از چیزهایی که انجام می دهیم نتایج آن را منعکس کنیم. پس از ابلاغ 24 بند سیاست اقتصاد مقاومتی، ساز و کاری در دولت از سوی ریاست جمهوری به معاون اول و سپس به سازمان برنامه ریزی و بودجه ابلاغ شد. 

وی افزود: این سازمان موظف شد برنامه های هر دستگاه را بر اساس هر بند سیاست اقتصاد مقاومتی بگیرد و آن را اجرا کنند. 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اظهار کرد: با مراجعه به آخرین مصاحبه سخنگو با مطبوعات مشخص می شود که گزارش این فعالیت را ارائه کردم و آثار اجرای این سیاست در وزارتخانه های زیر مجموعه دیده می شود. 

نوبخت با ذکر نمونه ای اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی گزارش امید بخشی درباره تبدیل تراز منفی بین واردات و صادرات محصولات کشاورزی به مثبت و افزایش تولید را منتشر کرد. 

وی گفت: ما برای آن که بتوانیم تولیداتمان را بی2شتر کنیم باید تلاش بیشتری داشته باشیم و ارائه لایحه رفع موانع تولید از جمله این اقدامات است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در جلسه دو هفته پیش حداقل 6 هزار میلیارد تومان از اعتبارات جاری کم و به اعتبارات عمرانی خواهیم افزود. 

نوبخت ادامه داد: ما به دنبال کسب رشد اقتصادی 8 درصد بودیم که 4 درصد آن محقق شد و در عین حال وابستگی خود را به بودجه نفت کم کردیم.

وی درباره توجه دولت به مذاکرات هسته ای و تلاش برای رفع تحریم ها گفت: می توانیم خود را نسبت به ظلم بزرگی که به ملت ایران روا شده معطوف نکنیم؟ بی تفاوت باشیم؟ باید برای رفع تحریم ها تلاش کنیم و این نقطه قوت دولت است . 

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور یادآور شد: اگر ما در بودجه خود منابعی را مشروط بر مثبت بودن مذاکرات دیده ایم اعلام کنید؛ ما خود را در برای بدترین شرایط و ایجاد بهترین شرایط آماده کرده ایم. 

نوبخت اعلام کرد: دولتی به دنبال مهار تورم و رضایت مردم بوده و افزایش هر قیمتی با سیاست ما متناقض است و مردم را می آزارد. گاه ما بین خوب و خوب تر و یا بد و بدتر تصمیم می گیریم. تلاش کردیم یارانه بنزین را حذف و به اشتغال اختصاص دهیم و انتخاب های ما این گونه است. 

وی تاکید کرد: کسانی که از یارانه استفاده می کردند ممکن است از ما مکدر شوند که چرا یارانه آنان حذف شده در صورتی که ما برای ایجاد شرایط بهتر تلاش می کنیم.



*ظریف هم به نوعی دلواپس است

محمد رضا باهنر نایب رییس مجلس نیز در این برنامه گفت: شروع مجلس نهم با دولت یازدهم بسیار خوب بود و ما بارها عرض کردیم در طول 10 دولت و 9 مجلس، معدل رای وزرا از مجلس در این دولت بالاترین رای بود. 

وی یادآور شد: در ادامه بحثی درباره وزیر علوم پیش آمد و در نهایت طرح استیضاح ایشان مطرح و درباره وزارت علوم چالش هایی وجود داشت. 

نایب رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مقطع مشترک دولت یازدهم و مجلس نهم طلایی است و قطعا برخی معضلات ایجاد شده در کشور که به دلیل بی تدبیری بوده که با خرد جمعی قابل باز شدن است. 

باهنر ادامه داد: همدلی و همزبانی مجلس در بررسی قوانین بودجه و قوانین مهم دیگری از جمله رفع موانع تولید کار اتفاق خوبی بود و لایحه ارائه شده به لحاظ علمی قوی بود. 

وی توضیح داد: شاکله دولت و مجلس وجدان عمومی و رفتار عمومی دارد و معتقدم رفتار عمومی دولت یازدهم بسیار متین و خوب و قابل قبول است. دکتر روحانی در بدو آغاز به کارشان فهرست وزرا را معرفی کرد و یا اولین قانون بودجه دریافتی از دولت پس از 8 سال به صورت منظم دریافت شد. 

نایب رییس مجلس تصریح کرد: این در حالی است که در سال های گذشته ما به دلیل تاخیر مجبور بودیم چند دوازدهم بودجه را تصویب کنیم که این امر به کشور خیلی آسیب زد. 

باهنر ادامه داد: حتا در مسئله استیضاح و یا رای ندادن به وزیر پیشنهادی، دکتر روحانی پیش از موعد مقرر وزیر بعدی پیشنهادی را معرفی می کرد. 

وی گفت: در مجموع وجدان عمومی مجلس نظم و اقتدار را می پسندد و به آن تمکین می کند. 

نایب رییس مجلس با اشاره به دیدار نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار امروز نیز بر رعایت ادب در گفت وگو تاکید کردند. انسان می تواند تندترین حرف ها را با مودبانه ترین واژه ها بیان کند. 

باهنر تصریح کرد: واژه دلواپسی نباید به حدی غلیظ شود که مذاکره کنندگان خائن قلمداد شوند. دشمن حیله گر است و همه باید دلواپس باشیم و خود ظریف نیز به این معنا دلواپس است اما دلواپسی به این معنا که عده ای به دنبال فروش ممکلت هستند، ظلم است. 

وی درباره نبودن همدلی در میان مسوولان در عین همزبانی توضیح داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند من شاید بیش از یک هزار بار واژه اقتصاد مقاومتی را از زبان شما و مسوولان شنیدم اما کاری بکنید. 

نایب رییس مجلس با تاکید بر شناسایی مشکلات اجرایی در سیاست اقتصاد مقاومتی گفت: با گزارش دولت و مجلس در این باره می توان فهمید گیر ها کجاست. یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی کاهش هزینه های دولت است و باید راه های این امر بررسی شود. 

باهنر ادامه داد: نمایندگان و دولت باید بفهمند که ایجاد شغل به معنای بستن یک بیکار به خزانه دولت نیست و این به توسعه بیکاری دامن می زند.

وی تاکید کرد: در زمینه اقتصاد مقاومتی کار زیاد انجام شده و شاید به نقطه اجرا نرسیده است. مطالعات انجام شده و شاید در گام اجرایی تاخیر وجود دارد. 

نایب رییس مجلس توضیح داد: معتقدم سیاست های اقتصاد مقاومتی باید سایه سنگینی بر برنامه ششم توسعه داشته باشد و این برنامه را باید بر مبنای اقتصاد مقاومتی طراحی کنیم. 

باهنر ادامه داد: دولت به یکباره در یکسال درآمد نفتی اش به نصف کاهش یافته و با این حال در این سه ماه، کشور اداره شده و مدعی هستم با این بودجه و برنامه ریزی انجام شده می توانیم کشور را با نصف بودجه نفت در سال گذشته، بهتر از سال گذشته اداره کنیم و این آثار اقتصاد مقاومتی است. 

به گزارش ایرنا، وی گفت: کمبود منابع یک معضل است اما باید این امر را از راه های مختلف جبران کنیم و اقتصاد مقاومتی یکی از این راه ها است. بودجه بر اساس رفع تحریم ها طراحی نشده و باید به این نکته توجه کنیم اگر زمانی در مذاکرات گشایش شد آیا آمادگی داریم که از این منبع به درستی استفاده کنیم و یا مانند گذشته 100 میلیارد 100 میلیارد مصرف کنیم و گرفتاری پیش آید. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین