آفتابنیوز : دکتر رسول چوپانی، متخصص طب سنتی درباره این عادت اشتباه گفت: «هضم غذا از مخاط دهان شروع میشود. یعنی در بزاق دهان ما، مادهای بهنام پتیالین وجود دارد که این ماده میتواند به هضم بهتر غذا در دستگاه گوارش، کمک زیادی بکند. زمانی که شما غذا را بهخوبی میجوید، اجازه ترکیب بزاق دهان با مواد غذایی، قبل از ورود به معده را میدهید و به این ترتیب، یکی از مراحل هضم را با موفقیت پشت سر میگذارید. این در حالی است که ترشح و ترکیب بزاق دهان با ماده غذایی در افرادی که غذا را تندتند و نجویده قورت میدهند، بهخوبی صورت نمیگیرد و معده آنها برای مرحله بعدی هضم، به دردسر میافتد».
این عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه سخنان خود افزود: «غذایی که در دهان بهخوبی جویده نشود، در معده هم بهخوبی هضم نخواهد شد. چرا؟ چون معده ما دندانی برای جویدن این غذای خشک ندارد».
وی تاکید کرد که ترشح بزاق دهان بعد از بلعیدن لقمههای غذا، متوقف میشود. با این حساب، افرادی که هنگام خوردن غذا، نیاز زیادی به نوشیدن آب حس میکنند، باید بدانند که غذایشان را بهخوبی نمیجوند و بزاق کافی در دهان آنها ترشح نمیشود. «ترشح بزاق، باعث نرم و لزج شدن لقمه و سهولت در بلع آن میشود».
به گزارش سلامانه، دکتر چوپانی در نهایت گفت که وقتی یک لقمه یا یک قاشق غذا داخل دهانتان میگذارید، قاشق خالی را داخل بشقاب قرار دهید و تا بلع کامل آن لقمه، لقمه دیگری را آماده نکنید تا خودتان را بهصورت ناخواسته، مجبور به تندتند غذا خوردن نکرده باشید.