کد خبر: ۳۰۲۴۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۴ - ۱۱:۳۴

از سازمان جاسوسی آمریکا شکایت شد

آفتاب‌‌نیوز : خالد المصری می گويد مأموران 'سيا' او را در سال ٢٠٠٣ وقتی در مقدونيه تعطيلاتش را می گذرانده ربوده و به افغانستان برده اند و در آنجا مورد شکنجه قرار داده اند.

اين اولين دعوای حقوقی بر عليه سياست ' تحويل فوق العاده ' دولت آمريکاست که بر اساس آن مظنونين به مشارکت در عمليات تروريستی را برای بازجوئی به کشورهای ثالثی منتقل می کنند.

کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا، اين هفته گفت ايالات متحده نه با شکنجه موافق است و نه آن را در جائی اعمال می کند.

گروه های مدافع حقوق بشر می گويند ضوابط 'تحويل فوق العاده' با قوانين بين المللی حقوق بشر مغايرت دارد. ايالات متحده مکررا گفته است که تمام عمليات از اين گونه در حوزه قانون انجام می شود.

اين دعوای تاريخی از جانب اتحاديه آزادی های مدنی آمريکا در دادگاهی در الکساندريای ويرجينيا اقامه شده است.

بر اساس ادعای طرح شده جورج تنت، رئيس پيشين سيا و گروهی ديگر از مقامات اين سازمان، قوانين ايالات متحده وضوابط بين المللی حقوق بشر را با صدور جواز ربودن آقای مصری نقض کرده اند.

در ادعانامه آمده است آقای مصری از 'بازداشت غير موجه طولانی، شکنجه و رفتارهای تحقيرکننده، غير انسانی و بيرحمانه' آزار ديده است.  

آقای مصری، چهل و دو ساله، شهروند آلمان و لبنانی تبار از محل اقامتش در اشتوتکارت از طريق ماهواره در يک کنفرانس خبری که در واشنگتن برگزار می شد شرکت کرد.

وی مدعی شد که پيش از انتقال به افغانستان و اسارت پنج ماهه در آن کشور مأموران سيا او را زده و به او دارو تزريق کرده اند.

آقای مصری گفت پس از انتقال به افغانستان در شرايطی غيرانسانی تحت بازجوئی قرار گرفته است.  آقای مصری خواستار ٧٥٠٠٠ دلار غرامت نقدی و پوزش خواهی از جانب متهمين پرونده است.

گروه مدافع حقوق مدنی می گويد دولت آمريکا بايد در استفاده از تعبير' تحويل فوق العاده' پاسخگو باشد.

آنتونی دی رومرو، مدير عامل اتحاديه آزادی های مدنی آمريکا گفت :" ربودن شهروند يک کشور ديگر و بازداشت و بازجوئی او بدون هيچ ضابطه قانونی با ارزش های آمريکائی مغايرت دارد."

"دولت ما طوری عمل می کند که گوئی فرای قانون است. ما امروز به دادگاه می رويم تا ثابت کنيم تبعيت از قانون در تعيين هويت ملی ما محوری ست." 
موضوع آقای مصری پيشتر در گفتگوهای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، با کاندوليزا رايس مطرح شده بود.

خانم مرکل گفت دولت آمريکا پذيرفته است که در دستگيری آقای مصری مرتکب اشتباه شده است.

خانم رايس در حالی که از ابراز نظر مستقيمی در مورد آقای مصری پرهيز می کرد گفت ايالات متحده به دنبال جبران اشتباهات پيش آمده است.

هردو مقام گفتند عمليات اطلاعاتی بخشی ضروری از مبارزه با تروريسم است اما نبايد قوانين بين المللی را نقض کند.

خانم رايس پيش از ترک آمريکا اقرار کرد که مظنونين به تروريسم برای بازجوئی به کشورهای ثالث منتقل می شوند اما اعمال شکنجه را تکذيب کرد.

وی گفت اين افراد با هواپيما در روندی که به آن 'تحويل' گفته می شود جابجا می شوند و اين عمليات کاملا قانونی ست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین