کد خبر: ۳۰۳۸۳۸
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۰

حجامت کنیم یا خون اهدا کنیم؟

اگر تا به حال برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کرده باشید، حتما شرایط اهدا را هم مطالعه کرده‌اید. در این شرایط، علاوه بر نداشتن پرفشاری خون و بیماری‌های خطرناک از شرط حجامت نداشتن هم نام برده شده است. سوال اینجاست که حجامت چه مغایرتی با اهدا خون دارد؟
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر طاهره مجیدی، مشاور مدیرعامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده تاکید کرد: طبق یافته‌های پزشکی، اهدای خون بهتر از حجامت است. در گذشته‌های دور امکان اهدای خون وجود نداشت و برای خروج خون‌های آلوده این امر مورد سفارش قرار گرفته بود.

مشاور مدیر عامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده با بیان اینکه باید پذیرفت با توجه به این که علم روز، اهدای خون را تائید می‌کند، می‌توان به جای حجامت، خون اعطا کرد، افزود: افرادی که رشته تحصیلی آن‌ها تجربی است، می‌دانند که در سیستم گردش خون، همه خون‌هایی که در سراسر بدن توزیع می‌شود یکی است. اما در این باره برخی باور اشتباه دارند که خون کمر آلوده‌تر است و در حجامت باید خارج شود؛ در صورتی که انتقال خون از سیاه‌رگ انجام می‌شود و چیزی به نام خون کثیف در بدن وجود ندارد.

مجیدی اظهار داشت: خون در جاهای مختلف بدن فرقی ندارد و می‌توان به جای حجامت و برداشتن خون از کمر به راحتی خون اهدا کرد که آثار و برکات بیشتری دارد؛ زیرا در حجامت خون در محیط استرلیزه و اتاق جراحی گرفته نمی‌شود و ممکن است آلودگی‌هایی را به همراه آورد، ضمن اینکه خون خارج شده دور ریخته می‌شود و فایده‌ای برای دیگران ندارد.

وی گفت: با تغییر زمان باید همگام با پیشرفت علم وارد شد، قطعا در گذشته انتقال خونی وجود نداشته که بر حجامت تاکید شده است. باید طبق شرایط روز و با پیشرفت علم حرکت کرد در این راستا انتقال خون، حجامت را رد می‌کند.

مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: حجامت باید در اتاق جراحی انجام شود که این امر در شرایط فعلی صورت نمی‌گیرد، آن خراشه‌هایی که بر پوست ایجاد می‌شود باید استریل باشد.

مجیدی در خصوص فصد خون نیز گفت: خون‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد توسط انتقال خون با کیسه‌های مخصوص گرفته و در نهایت در محیطی استریل سوزانده می‌شود. افرادی که دارای بیماری‌هایی خاصی هستند و توان اهدای خون ندارند، می‌توانند این گونه خون خود را خارج کنند.

وی تصریح کرد: برای حجامت از مراجع علمی تحقیق کنید تا این نگرش نباشد که ما در انتقال خون مخالف حجامت هستیم. باید دانست که این مساله از نظر علمی نیز ثابت شده است.

به گزارش ایسنا، وی در پایان در مورد برخی از شرایط در اهدای خون عنوان کرد: اگر سازمان انتقال خون سخت گیری‌هایی را در زمان اهدا دارد، به دلیل حفظ سلامت خون دهنده و خون گیرنده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
5
5
اتفاقا از لحاظ علمی حجامت رد نشده و از نظر طب سوزنی مفید هم ارزیابی شده
در ضمن حجامت خون خارج شده از مویرگ های بدن میباشد و فرد پس از حجامت دچار کم خونی موقتی و عوارض ناشی از اهدای خون نمیشود.
شما چون مشکل کمبود بانک خون دارید این رو میگین
پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۹
اخه برادر من شما بر چه اساس علمی فکر میکنی که خون مویرگ با خون های دگه فرق میکنه؟
توی عمرت دو تا مقاله علمی معتبر خوندی که اینجور حرف میزنی ؟؟

حجامت اگه آثار مفیدی داشته باشه فقط و فقط اثر تلقینی اونه
واسلام
ارمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
2
5
سلام معلومه که مشاور سازمان انتقال خون این حرفها بزند والله بااین وضعی که این سازمان پیش میره و موقع خون اهدا کردن صد تا ایراد میگیرن و ناز و افاده دارن مردم ترجیح میدن زالو بندازن و حجامت کنند تا خونشون با خواهش بدن انتقال خون من خودم تا حالا بیست بار خون دادم در شیراز ولی اینقدر بوروکراسی اداری دارن که دیگه خون نمیدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
4
2
بسیار ممنون از مطلب که نوشتید.حجامت تبدیل به یک کاسبی شده است که متاسفانه به علت عدم اطلاع مردم به تزریق خون ترجیح داده می شود.اما خطرات بسیاری دارد از جمله انتقال ایدز و هپاتیت.در مقبول بودن حجامت توصیه های مذهبی هم موثر است که مراجع محترم تقلید باید انرا اصلاح کنند.
حسین یزدی اصل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۳
2
1
سلام علیکم...
به نظر من افرادی که حجامت رو میبرن زیر سوال و این هدیه الهی رو رد می کنن ...
سایه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۷
0
2
شما اهدایه خونیا اون گندی که زدین رو پاک کنید که مردمو ایدزی کردید چه رویی دارین که میگین حجامت ایدز میاره
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
0
0
تفاوت حجامت با خون دادن:
بی شک اهداء خون امری خدا پسندانه، انسانی و ایثارگرانه بشمار می رود، چرا که با اهدای آن جان انسانهای نیازمند به خون را نجات داده ایم. اما قیاس بین حجامت به عنوان یک روش درمانی و پیشگیری و اهداء خون قیاسی منطقی به نظر نمی رسد زیرا که:
- در حجامت ابتدا با بادکش، روی جریان خون تغییراتی را ایجاد می کنند و سپس خراشهای ظریف پوستی که زده می شود یک فرایندهایی را در بدن تحریک می کند و مدل خون گیری آن نیز سطحی می باشد ولی در خون دادن یک استرس و شک منفی است که بوسیله یک سوزن، خون در گردش مورد نیاز بدن را خارج می کند. از لحاظ حجم خون خارج شده در حجامت حداکثر 80 سی سی ولی در خون دادن حدود 500 سی سی خون خارج می شود.
- حجامت باعث کم خونی و هیچ عارضه ای نمی شود.
- حجامت دارای خواص فوق الذکر می باشد ولی خون دادن تنها یک عمل انسانی و ایثارگرانه می باشد.

- در حجامت خون کثیف از بدن خارج می گردد ولی در خون دادن خون تمییز و مورد نیاز بدن را اهدا می کنیم.

دکتر حسین روازاده
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین