کد خبر: ۳۰۴۰۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۴ - ۱۷:۵۴

شورای همکاری خلیج فارس به یاری اروپا بیاید

آفتاب‌‌نیوز : در ماه اوت هنگامی که ایران اعلام کرد فعالیت در نیروگاه هسته ای اصفهان را از سرخواهد گرفت مذاکرات دو ساله این کشور با انگلیس، فرانسه و آلمان بدون هیچ نتیجه ای رها شد. در نیروگاه اصفهان اورانیوم خام، کیک زرد، فراوری شده و به گاز تبدیل می شود و با غنی سازی این گاز می توان از آن در استفاده نظامی یا غیر نظامی کرد. در هفته گذشته ایالات متحده و سه کشور مهم اروپایی از ارجاع ایران به شورای امنیت سازمان ملل صرفنظر کردند.
در نظر است اتحادیه اروپا و روسیه در ماه دسامبر با مذاکره کننده ها ایرانی جلسه ای داشته باشند تا مشکل هسته ای ایران را برطرف کنند.
حضور بلوک دیگری از منطقه خلیج فارس می تواند در برطرف کردن این بحران نه تنها برای کشورهای حوزه خلیج فارس بلکه برای اتحادیه اروپا نیز موثر باشد.
اگر چه وضعیت برنامه هسته ای ایران هنوز مورد تردید است، ولی شکی نیست که نتیجه واقعی وفوری هر پیشرفتی در تولید تسلیحات هسته ای در منطقه خلیج از نظر امنیتی، سیاسی و زیست محیطی دارای اهمیت ویژه ای است. روزنامه خلیج فارس تایمز ادعا کرده اگر فشارهای بین المللی کاهش پیدا کند ایران این امکان را می یابد تا با سرعت بیشتری برنامه های هسته ای خود را پیگیری کند و عدم اعتماد تاریخی بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش می یابد. از سوی دیگر، اگر مذاکرات با شکست مواجه شود و اقدام نظامی در این رابطه به کار گرفته شود، کشورهای خلیج فارس جزء اولین کشورهایی هستند که تحت تاثیر درگیری ها قرار خواهند گرفت.
در صورتی که بحران از کنترل خارج شود، نقش کشورهای همسایه ایران نا مشخص است.
در حالی که کشورهای حوزه خلیج فارس همیشه دیدی تفاهم آمیز درباره ایران داشتند ولی آنها دوست ندارند در وضعیتی قرار گیرند که مجبور شوند جانب یکی از طرفین را بگیرند.
ولی اگر عوامل امنیتی موجب شود تا کشورهای خلیج فارس نقشی در روند حل مشکل داشته باشند، اتحادیه اروپا برای حل این مشکل در جاذبه بازار اقتصادی و موقعیت ژئو استراتژیک ایران قرار دارد و بازار را برای حضور امریکا باز می گذارد.
تردید کمی وجود دارد که اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین شریک اقتصادی ایران که به منابع انرژی ایران مخصوصا گاز در سال های آینده نیاز دارد، دست به چنین اقدامی بزند.
اتحادیه اروپا به خوبی می داند که منطقه خلیج فارس در کل دنیا بی نظیر و ضروری بوده است.
در حالی که کل منطقه خاورمیانه باید از سلاح های کشتار جمعی عاری باشد، منطقه خلیج فارس می تواند نقطه آغازی برای ایجاد امنیت منطقه ای باشد و این امر چارچوب جدیدی را برای قوانین امنیتی در طولانی مدت ایجاد می کند و فشار بیشتری را بر کشورهای دارای تسلیحات هسته ای وارد می کند تا برنامه خلع سلاح را انجام دهند.
روابط ایران و کشورهای حوزه فارس ریشه در مسائل جغرافیایی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دارد. کشورهای خارج از این منطقه در تلاش هستند تا با اجماع و سعی در حمایت از منافع، ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس را بر آن دارند تا به سوء تفاهم خود خاتمه دهند. اتحادیه اروپا نیز باید از چنین ابتکاراتی که موجب تامین امنیت منطقه می شود، حمایت کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین