آفتابنیوز : بر اساس این تحلیل که به قلم " منذر الدقاق" به رشته تحریر در آمده این چالش نوعی نمایش بین المللی است تا دست امریکا برای تسلط بر تمامی منطقه خاور میانه باز شود.
بر اساس این تحلیل اکثر تهدیدهای صورت گرفته علیه ایران در واقع از پایگاه هایی اسرائیلی نشأت گرفته وزیر چتر حمایتی آمریکایی رشد ونمو یافته واروپا نیز وظیفه رساندن آنرا به طرف ایرانی به عهده گرفته است.
ایران در حالی از ورود به کلوپ اتمی منع می شود که اسرائیل در پس سیاست های دو پهلوی آمریکا در این کلوپ مخفی شده است .
سیاست های دو وجهی آمریکا یکی به دنبال قبضه کردن کامل خاور میانه بعنوان منبع اصلی نفت جهان است ووجه دوم آن با چهره ای صلح طلب به دروغ داعیه نشر آزادی دمکراسی را از نوعی که در عراق صورت گرفته دارد ، دمکراسیی که زمینه حضور گسترده سازمان القاعده را در این کشور فراهم کرد.
حال در پس این جز ر ومد حاکم بر برخورد با پرونده اتمی ایران چه چیزی پنهان است ؟ میانجیگری اروپا که به مانند چتری برای تهدیدهای آمریکا عمل می کنند چه در پس خود پنهان کرده اند؟ چرا غرب مایل نیست ایران از انرژی صلح آمیز هسته ای استفاده کند؟ آیا بهانه مخفی کاری ایران در مورد تلاش برای ساخت بمب اتمی صحت دارد ؟
مطالب فوق شاید ظاهر این رویارویی سیاسی وبین المللی با ایران وبرنامه های هسته ای اش باشد اما حوادثی که منطقه خاورمیانه طی ده های گذشته شاهد آن بوده نشأت می دهد که در پس این نگرانی از فعالیت های اتمی ایران اهداف بلند مدتی آرمیده است ، ظاهر آن جلوگیری از دستیابی کشورهای اسلامی خاور میانه به انرژی هسته ای است ، اما در کنار این اعمال ظاهری ادامه اجرای طرح قبضه کردن کامل مناطق نفت خیز خاور میانه بعنوان مراکز اصلی ذخایر احتیاطی جهان است.
به اعتقاد نویسنده با نگاهی به عملکرد آمریکا طی پنج دهه گذشته از قرن بیستم وبیست ویکم ، به خوبی نگاه آمریکا را برای قبضه کردن کامل نفت اعراب وسپس نفت ایران وکنترل کامل آنرا ملاحظه خواهیم کرد.
از اینرو است که باید گفت سیاست های آمریکا ودر پس آنها صهیونیسم جهانی در واقع با پیش کشیدن پرونده اتمی ایران به دنبال زدن دو نشان با یک تیراست هم فعالیت های هسته ای ایران را متوقف کند وهم اینکه نفت ایران را بعنوان دارنده یکی از بزرگترین ذخایر نفت جهان را درکنترل وتسخیر خویش قرار دهد.
به اعتقاد این نویسنده امروز آمریکا انواع واقسام طرح های غیر قابل انجام را تحمیل می کند تا به هر شکل ممکن این طرح را به بن بست بکشاند. واز طریق این بن بست راهکار نظامی را در دستور کار خود قرار دهد البته با این حال این راهکار هم برای آمریکا چندان آسان نیست بخصوص که کابوس آمریکا در اشغال عراق هنوز هم ادامه داشته واعتراضات مردم آمریکا را برای اقدامی مشابه علیه ایران نیز به طور حتم به دنبال خواهد داشت وباعث خواهد شد آمریکا محتاطانه تر به این مسئله بنگرد.
ولی به هر شکل احتیاط هرگز باعث چشم پوشی از این طرح نخواهد شد بلکه مقادیر جدول زمانبندی اجرای آنرا به کند تر می کند.
میانجیگری ووساطت اروپا بین آمریکا وایران هم که گاه شرایط متناقشی را در چارچوب پرونده هسته ای بین دوره های متفاوت قرار می دهند در واقع با هدف پوشش دادن به طرح های امریکایی صورت می پذیرد طرح هایی که فعالیت های اتمی ایران را دست آویز مناسبی برای رخنه به ایران یافته است.
این نویسنده سوری در پایان نوشتار خود تاکید می کند مطمئن باشید که آمریکا واسرائیل هیچ نوع فعالیت هسته ای حتی صلح آمیز آنرا هم از سوی ایران تحمل نخواهند کرد زیرا چشمداشت وهدف اصلی آنها رسیدن به چاه های نفت این کشور است.