آفتابنیوز : سایت تحلیلی "المانیتور" با انتشار گزارشی به چشمانداز حیات سیاسی "سعید جلیلی" دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی ایران پرداخته است. این سایت اشاره میکند که در سال 2007 میلادی، "علی لاریجانی" به دلیل آن چه "اختلافنظر جدی در مسائل مدیریتی" با "محمود احمدینژاد" ذکر شد از مقام خود کنارهگیری کرد و "جلیلی" جایگزین او شد. اینک اما بار دیگر رویارویی جلیلی و لاریجانی تکرار شده و رسانههای ایران گزارش میدهند که جلیلی خود را برای حضور در انتخابات مجلس و برعهدهگیری سمت رییس مجلس ایران به جای لاریجانی آماده میکند.
به گزارش خرداد، این سایت تحلیلی با طرح این پرسش که آیا در صورت توافق هستهای ایران و گروه 1+5 امکان بازگشت دوباره جلیلی به متن سیاست کشور وجود دارد یا خیر، مینویسد: "در ماه مه "آریا نیوز" نوشت که به نظر میرسد سعید جلیلی که نامزدیاش در انتخابات یازدهم ریاستجمهوری همگان را شگفتزده کرد تصمیم دارد تا از فرصت شرکت در انتخابات مجلس استفاده کند. گزارشها نشان میدهند که آیتالله مصباح یزدی از این موضوع حمایت میکند و بار دیگر قرار است هم چون انتخابات ریاستجمهوری سال 2013 میلادی در انتخابات مجلس 2016 نیز پشت سر او قرار گیرد."
این سایت در ادامه اشاره میکند که در ماه آوریل گذشته جلیلی با آیتالله مصباحیزدی دیداری خصوصی داشته و گمان میرود که این موضوع به منظور توافق برای حضور او در انتخابات مجلس بوده است. این سایت در ادامه اشاره میکند که در ماه مه نیز خبرگزاری "ایلنا" گزارشی را مبنی بر دیدار رهبران اصولگرایان و در صدر آنها آیتالله مصباحیزدی و ایت الله موحدیکرمانی منتشر کرد که بازتاب زیادی در رسانههای اصولگرا نداشت و به نظر میرسد که آنان درصدد دستیابی به توافق و اجماع درباره انتخابات مجلس بودهاند.
در ادامه این گزارش "حسین قاضیزاده هاشمی" یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس به المانیتور گفته که بحثهای جاری در میان اصولگرایان درباره چگونگی اجماع و ائتلاف طیفهای مختلف اصولگرایان است و نه درباره چهرهها. او اشاره کرده در صورتی که جلیلی نامزد شود جبهه پایداری قطعا از او حمایت خواهد کرد.
با این حال، او اشاره کرده که روحانی و طرفدارانش قصد دارد تا اکثریت کرسیهای مجلس را کسب کنند و کار ناتمام خود را تمام کنند. المانیتور در ادامه به اشاره به سفرهای اخیر جلیلی به شهرهای مختلف ایران و پرسشها و انتقادات مطرح شده از سوی او علیه مذاکرهکنندگان هستهای ایران اشاره میکند که توافق هستهای میتواند خطری جدی برای جلیلی و طرفداران او باشد و در این باره مینویسد: "در صورتی که توافق حاصل شود به احتمال زیاد اکثریت کرسیهای مجلس بعدی از آن اصلاحطلبان و میانهروهایی خواهد بود که در انتخابات ریاستجمهوری پیشین از روجانی حمایت کردند در صورتی که توافق شکست بخورد جلیلی و سایر تندروها قویتر خواهند شد چه آیتالله مصباحیزدی از او حمایت کند و چه حمایت نکند."