آفتابنیوز : اين مراسم با حضور مديران و مسوولان سينمايي کشور چون محمدرضا جعفري جلوه و مجيد رضابالا از معاونت امور سينمايي، عليرضا رضاداد از بنياد سينمايي فارابي،سيد ضيا هاشمي از خانه سينما،ناصر باکيده از انجمن سينماي جوان ، هنرمنداني چون علي نصيريان،اکبر عبدي،ليلا حاتمي،جمشيد گرگين،امين تارخ و...، جمعي از نمايندگان رسانه ها و مطبوعات و با حضور جمعي از اقشار مردمي ، در تقارن سالگرد درگذشت زنده ياد علي حاتمي، به شهادت رسيدن جمعي از خبرنگاران و عکاسان رسانه ها و مطبوعات کشور، دست اندرکاران روابط عمومي ارتش جمهوري اسلامي ايران و درگذشت منوچهر نوذري برگزار شد.
بخش ابتدايي مراسم تجليل سينماي ايران از زندهياد علي حاتمي به اداي احترام به جانباختگان اين ضايعه دردناك اختصاص داده شد و اولين تصاوير ثبت شده مربوط به سانحهي هوايي تهران در مراسم مذكور به نمايش درآمد.
سپس علي نصيريان دراين مراسم با اشاره به اينکه علي حاتمي به دليل توجه دقيق به هويت و فرهنگ ايراني در سينما نظيري ندارد و جزيينگري، توجه دقيق به تاريخ و فرهنگ و سنت از خصوصيات سينماي حاتمي است گفت: اين ويژگي در سينماي ايران جاودانه خواهد بود .
اكبر عبدي نيز اظهار داشت: علي حاتمي همواره نماز را بزرگ مي شمرد و عشق به ائمه (ع) را همواره در دل و جان داشت.او سينماگر ايراني بود و فيلمهاي او كاملا منطبق بااين خصوصيات است. همچون او در سينماي ايران كم داريم.
محمد مهدي دادگو،مجيد ميرفخرايي و... برخي ديگر از هنرمنداني که با مرحوم علي حاتمي سابقه همکاري داشتند از ديگر سخنرانان اين مراسم بودند.
محمد رضا جعفري جلوه معاون امور سينمايي نيز آخرين سخنران اين مراسم بزرگداشت بود که به بررسي ويژگيهاي سينماي علي حاتمي و همچنين اداي احترام به اين سينماگر و شهداي رسانه يي کشور در حادثه تلخ روز گذشته پرداخت.
اين مراسم با همکاري خانه سينما، موزه سينما، بنياد سينمايي فارابي، موسسهي رسانههاي تصويري و معاونت امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
علي حاتمي با نام كامل عباسعلي حاتمي پدرش كارگر چاپخانه و مادرش خانه داربود.
در اواخر دورهي متوسطه به ادارهي هنرهاي دراماتيك رفت و كلاسهاي نمايشنامه نويسي را گذراند و بعد از مدتي از دانشكده هنرهاي دراماتيك فارغالتحصيل شد كار هنري ار از سال اول تحصيل در دانشگاه با نمايش ديب آغاز كرد.
از ديگر نمايشهاي وي ميتوان به خاتون خورشيد باف، آدم و حوا، حسن كچل و چهل گيس اشاره كرد.
حاتمي سپس به كار ساخت فيلمهاي تبليغاتي مشغول شد بعدها شروع به همكاري با تلويزيون كرد و ا ولين كار مهمش در آنجا در مجموعه تلويزيوني جنگل 1347 به عنوان نويسنده و بازيگر بود. فعاليت در سينما را از سال 1349 به عنوان نويسنده و كارگردان با فيلم حسن كچل آغاز كرد. وي همسر زري خوشكام (بازيگرقديمي سينما) و پدر ليلا حاتمي (بازيگر فعلي سينما) بوده است.
علي حاتمي در چهاردهم آذرماه سال 1375 پس از يك بيماري طولاني درگذشت.