کد خبر: ۳۰۵۰۵
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۰

غرب حق نظارت بر فعاليتهاي صلح آميز هسته‌اي ايران را ندارد

آفتاب‌‌نیوز : محمود احمدي نژاد رييس جمهوري در دومين روز از سومين نشست فوق‌العاده سران سازمان كنفرانس اسلامي در گفت و گو با خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف در مكه مكرمه گفت: زمينه مناسب ارتقاي همكاريهاي ايران وعربستان سعودي فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا به مكه مكرمه، رييس جمهوري كه گفت و گوي او با استقبال كم نظير خبرنگاران در محل برگزاري اجلاس در مكه مكرمه مواجه شده بود، افزود : عربستان و ايران دو كشور تعيين‌كننده ، موثر در منطقه ، جهان اسلام و سراسر دنيا هستند.

وي ديدگاههاي دو كشور رادر زمينه همدلي وهمكاري بيشتربسيار نزديك دانست و گفت: تصميماتي كه براي ايجاد صلح و ثبات در منطقه بسيارموثر واقع خواهد شد، بين دو كشور اتخاذ خواهد شد كه با اين تصميمات، شاهد جهش چشمگيري در روابط دو كشور و جهان اسلام خواهيم بود.

وي تهديد و تجاوز به هر كشور اسلامي را همسان تهديد همه كشورهاي اسلامي عنوان كرد و افزود: در اين نشست ما پيشنهاد كرده‌ايم پيمان دفاعي و امنيتي مشترك كشورهاي اسلامي تنظيم شود.

البته هدف اين پيمان وحدت دنياي اسلام و در خدمت كرامت انساني و صلح پايدار در جهان خواهد بود.

احمدي نژاد در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري با مضمون دخالت ايران در عراق گفت: ملت ايران و عراق با ‪ ۱۲۰۰‬كيلومترمرزمشترك اقوام و قبايلي دارند كه هزاران سال دركنارهم زندگي كرده‌اند اماامروز كشورهايي از هزاران كيلومتر دورتر آمده و عراق را اشغال كرده‌اند اما ايران را به دخالت در امور عراق متهم مي‌كنند.

رييس جمهوري تاكيد كرد: به‌نقل از خودم چيزي نمي‌گويم اما رييس جمهور عراق گفت: ايران نيازي به دخالت در عراق ندارد ، ملت عراق و همه ملتهاي مسلمان دوستدار ايران هستند زيرا ايران دوستدار همه ملتهاي مسلمان است.

وي استقلال ، امنيت و برپايي حكومت مردمي در عراق را مورد حمايت ايران دانست و خاطرنشان كرد ما از عراقي مستقل و قدرتمند به طور جدي حمايت مي كنيم.

وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در زمينه فعاليتهاي هسته‌اي ايران گفت: ايران جزء اولين كشورهايي است كه به عضويت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درآمد و معاهده ان.پي.تي را به طور كامل پذيرفت و تا امروز نيز به آن عمل كرده است.

احمدي نژاد ادامه داد: ماده چهارم معاهده ان.پي.تي ، داشتن فناوري صلح آميز هسته‌اي را حق همه ملت‌هاي عضو مي‌داند و ماده سه اين معاده نيز مي‌گويد هيچ دليلي نمي‌تواند حق برخورداري ملتهاي عضو را از آنان سلب كند ، ما هم در چارچوب اين معاهده كار كرده و مي‌كنيم.

وي با تاكيد بر اينكه همكاري ما باآژانس بر اساس ان پي تي است، اظهار داشت: آنهاامروز از همه‌تاسيسات هسته‌اي ما بازديد كرده و گزارش تهيه كرده اند.

احمدي نژاد در ادامه با اشاره به اينكه موضوع پرونده هسته‌اي ايران پيش از حقوقي بودن ، سياسي است ، گفت: كساني كه در زرادخانه‌هاي خود تعداد زيادي سلاح هسته‌اي دارند و در قرنهاي گذشته آن را برعليه مردمي بي‌دفاع استفاده كرده‌اند و در جنگ اخير در عراق نيز از بمب‌هاي حاوي اورانيوم ضعيف استفاده كرده‌اند ، ايران را به انحراف به سمت سلاحهاي هسته‌اي متهم مي كنند.

وي ادامه داد: مي‌گويند ما نسبت به نيت ايران مشكوك هستيم، مگر شما قصد تفتيش عقايد داريد ، شما كه مي‌گوييد با تفتيش عقايد مخالفيد. ما هم نه تنها به نيت شما مشكوك هستيم ، بلكه يقين داريم كه زرادخانه‌هاي شما پر از سلاحهاي هسته‌اي است و ملتها را تهديد مي‌كنيد.

وي خطاب به كشورهاي غربي گفت: شما حق نداريد بر فعاليتهاي صلح آميز هسته‌اي ايران نظارت داشته باشيد.

وي در ادامه با اشاره به اهداف سياسي و اقتصادي براي اعمال فشار بر ايران اسلامي گفت: هدف آنان تسليم ملت ايران از يك سو و در انحصار گرفتن فناوري هسته‌اي از سوي ديگر است.

به‌ما مي‌گويند سوخت توليد نكنيد ، ما به شما مي‌دهيم. شما كه ملتها را تحريم دارويي مي‌كنيد و باعث كشته شدن تعداد بيشماري از انسانها مي‌شويد، چه تضميني وجود دارد كه به ما سوخت هسته‌اي بدهيد.

رييس جمهوري ادامه داد: واقعا تضميني وجود دارد؟ كه وقتي ما به سوخت شما وابسته شديم سوخت مناسب رابه موقع و با قيمت مناسب در اختيار ما قرار دهيد.

وي راه‌روشن ملت ايران رامذاكره با اروپا و آژانس در زمينه نظارت بر عدم انحراف از مسير صلح آميز دانست وگفت: ماهيچ اجازه‌اي براي مذاكره روي اصل برخورداري از فناوري صلح آميز هسته‌اي نداريم.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري در زمينه روابط اقوام و قبايل مختلف در ايران اظهار داشت: ملت ايران ملتي واحد و خانواده‌اي بزرگ از يك پيكره واحدند.

اقوام گوناگون اجزاي اين پيكره، واحد هستند . قانون براي همه يكسان است و همه در مقابل قانون يكسان هستند.

احمدي نژاد با اشاره به‌حضورنماينده همه مذاهب غيراسلامي در مجلس شوراي اسلامي گفت: مسيحيان كه كمتراز‪ ۲۵۰‬هزار نفر جمعيت دارند، داراي دو نماينده در مجلس شوراي اسلامي هستند. زرتشتيان و كليميان نيز در مجلس هر يك ، يك نماينده دارند و برداران اهل سنت و شيعه در مجلس حضور داشته و باهم تصميم مي گيرند.
رييس جمهوري افزود:ما يك صحنه در جهان امروز به نام فلسطين داريم ، در اين صحنه ، هر روز كودكان، زنان و انسانهاي بيگناه به خاك و خون كشيده مي‌شوند و ميليونها مردم بومي فلسطين دهها سال آواره هستند.

كودكان ، زنان و مردان در خانه خود مورد هجوم قرار مي‌گيرند و توپها و بمب ها، سقفها را بر سر مردم خراب مي‌كنند.

رييس جمهوري اضافه كرد: اين سوال مطرح است كه چه بايد كرد ، چرا تلاشهاي ‪ ۵۰‬ساله هنوز جواب نداده است ، آيا راهكارهاي پيموده شده ، پاسخ درستي بوده است. اين همه قطعنامه و تصميم‌گيري هيچكدام راه برقراري صلح پايدار در فلسطين نبوده است و اين سوال مطرح است كه كساني كه امروز در فلسطين به عنوان حكومت اشغالگر حاكم هستند، از كجاآمده اند،متولد كجايند و پدران آنها كجا زندگي مي‌كردند. آنها هيچ ريشه‌اي در فلسطين ندارند اما سرنوشت فلسطين را بدست گرفته و بوميان آن را آواره كردند.

رييس جمهوري گفت: مگر حق تعيين سرنوشت جزء اصول منشور ملل متحد نيست چرا وقتي به ملت فلسطين مي‌رسد اين حق را سلب مي‌كنند.

وي اضافه كرد: برخي كشورهاي اروپايي اصرار دارند بگويند كه هيتلر ميليونها يهودي مظلوم را در كوره‌هاي آدم سوزي سوزاند و آنقدر روي اين مساله اصرار دارند كه هر كسي كه خلاف آن را ثابت كند، او را محكوم كرده و به زندان مي‌اندازند.

وي ادامه داد: گرچه ما اين ادعا را قبول نداريم ، اما اگر فرض كنيم كه درست است، سوال ما از اروپايي‌ها اين است كه آيا كشتار يهوديان مظلوم توسط هيتلر دليل حمايت آنها از رژيم اشغالگر قدس است ؟ 

وي گفت: اگر اروپاييها راست مي‌گويند در خود اروپا مثلا در آلمان ، اتريش و يا كشورهاي ديگر چند ايالت خودرابه‌صهيونيستها بدهند و صهيونيستها حكومت خود را در اروپا ايجاد كنند. شما قطعه‌اي از اروپا را تقديم كنيد ، ما هم از آن حمايت مي‌كنيم و هيچ شعاري هم عليه دولت آنها نخواهيم داد.

وي با اشاره به اينكه ايران بين صهيونيستها و يهوديان تفاوت قائل است، گفت: يهوديان جهان طرفدار فلسطين هستند.

احمدي نژاد گفت: در هفتاد سال گذشته در نقشه جغرافيايي منطقه كشوري به نام رژيم صهيونيستي وجود ندارد. به نظر ما بايد با همه پرسي و مراجعه به آراي مردم بومي فلسطين اعم از مسلمان ، مسيحي و يهودي و ديگر اديان از آنها براي سرنوشتشان نظر بخواهيم،هر چه تصميم گرفتند مورد قبول همه بشريت خواهد بود. اين راه حل، قطعي، دمكراتيك و مطابق موازين بين‌المللي است.

رييس جمهوري نشست فوق‌العاده‌سران سازمان كنفرانس اسلامي را فرصت ارزشمندي براي دنياي اسلام در بررسي و چاره جويي چالشها و مسايلي دانست كه دنياي اسلام امروز با آن مواجه است.

وي برگزاري اين اجلاس درمكه مكرمه را باعث افزايش اهميت آن عنوان كرد و گفت: كعبه مركز وحدت امت اسلامي است كه دلهاي صدها ميليون مسلمان متوجه آن است.

وي تاكيدكرد: اميدوارم با ابتكاري كه برادر عزيزم ملك عبدالله پادشاه محترم كشور دوست و برادر عربستان سعودي بكار برد و تلاشهايي كه انجام شد ، زمينه دستيابي به نتايج خوبي را براي جهان اسلام فراهم كند.

وي با اشاره‌به‌اينكه امروز بشريت با چالشها ، مشكلات و تنش‌هاي فراواني مواجه است، اظهار داشت : تفاوت سنگين كشورهاي ضعيف و برخوردار ، درگيريها و تنشهاي منطقه‌اي ، جنگهاي خانمانسوز ، تجاوزها و كينه ورزيها رو به افزايش است به‌گونه‌اي كه ملتها چشم انداز روشني از روند موجود نمي‌بينند.

احمدي نژاد افزود: اگر ما فرض را بر اين بگذاريم كه ادامه حركت جامعه بشري در اين مسير باشد، افق روشني براي برپايي صلح پايدار در جهان مشاهده نمي‌شود.

رييس جمهوري مكاتب الحادي واومانيستي رادر پاسخگويي به نيازهاي طبيعي بشر ناكام دانست و گفت: بعداز هزار سال تلاش اين مكاتب ، شرايطي است كه امروز در جهان حاكم مي‌باشد. دلهاي ملتها و دولتها به سمت هم نيست و در اين شرايط ، اسلام به عنوان به دين كامل پاسخگوي تمام نيازهاي اساسي بشر تشنه عدالت است.

وي با تاكيد بر اينكه صلح و آرامش پايدار بر اساس عدالت و معنويت مداوم خواهد بود، اظهار داشت: صلحي كه در آن عدالت و معنويت نبوده و زير سايه زرادخانه‌هاي شيميايي و ميكروبي به كشورها تحميل مي‌شود گرچه اساسا صلح نيست، اگر هم باشد پايدار نخواهد بود.

احمدي نژاد درمان همه دردهاي بشر را در اجراي عدالت كه خواست فطري بشري است، دانست و گفت: همه گرفتاريهاي امروز از بي‌عدالتي است اما اسلام منادي عدالت و معنويت است و تنها راه نجات ، تمسك به اسلام و اجراي احكام و فرهنگ مترقي اسلام است.

رييس جمهوري افزود:سران كشورهاي اسلامي موظف هستنداسلام عزيز را آنطور كه هست به بشريت معرفي كنند.

وي با اشاره به عوامل رسيدن به هويت اصيل اسلامي ، وحدت را مهمترين عامل براي دستيابي به اين هدف دانست و گفت:دولتها و ملتهاي اسلامي نيازمند وحدت هستند. وحدت درخدمت تقويت صلح وامنيت پايدار براي همه كشورهاي اسلامي در حقيقت قدرت گرفتن اين كشورها و كمك به آرايش جديد ملتهاست.

وي همدلي را بالاتر از وحدت عنوان كرد و گفت: ما يك خدا ، يك پيامبر و يك كعبه بيشتر نداريم و بايد همدل و همصدا در جهت تحقق آرمانهاي اسلامي حركت كنيم.اين يك رسالت تاريخي است كه‌اگر آن را انجام ندهيم در آينده كار بسيار مشكل خواهد بود.

وي علوم و فناوري ودانش را دستاورد بشري دانست كه بايد در خدمت ارامش ، صلح و تعالي ملتها قرار گيرد و گفت: ما به عنوان جهان اسلام، با تمام توان با روند تهديدكننده امنيت جهاني مقابله مي‌كنيم.

وي در ادامه سقوط هواپيماي حامل خبرنگاران رسانه‌ها را به جامعه رسانه‌اي جهان تسليت گفت و افزود: رسانه‌ها تنظيم‌كننده روابط دولتها با ملتها و دولتها با دولتها هستند.

رييس جمهوري گفت: شغل رسانه‌ها حساس ، پيچيده و مشكل اما در عين حال موثر و مهم است.

احمدي نژاد ابرازاميدواري كرد همه خبرنگاران رسانه‌ها در سراسر جهان در انجام وظيفه خود موفق باشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین