کد خبر: ۳۰۵۸۶۷
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۲

آماده‌باش فرانسه به شرکت‌هایش: از بازار ایران جا نمانید

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از یک دیپلمات فرانسوی گفت که به شرکت های این کشور برای رفتن به ایران آماده باش داده شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
رویترز نوشت: فرانسه از شرکت هایش خواسته است خود را آماده بازگشت به ایران کنند. این اتفاق قبل از دست یابی به توافق احتمالی میان ایران و قدرت های جهانی روی می دهد اما موضع سرسختانه فرانسه در مذاکرات هسته ای و روابط پاریس با کشورهای عربی به معنی ادامه مسیر همراه با سنگلاخ فرانسه با ایران است.

به رغم تاریخ طولانی روابط تجاری، سیاسی و اجتماعی میان ایران و فرانسه اما پاریس بیشترین سرسختی را در میان گروه 1+5 در برابر ایران دارد.
 
فرانسه با موضع سرسختانه خود وضعیت شرکت های این کشور را به هنگام برداشته شدن تحریم های ایران به خطر می اندازد.
در صورت برداشته شدن تحریم های ایران، این کشور می تواند مبلغی به رقم 150 میلیارد دلار از پول های خود را از بانک های جهان دریافت و شرکت های خارجی را برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف از بخش انرژی گرفته تا حمل و نقل و ساخت و ساز جذب کند.

رویترز: آماده باش فرانسه به شرکت هایش: از بازار ایران جا نمانید

یک مقام ارشد فرانسوی گفت: بازار ایران محل طمع همه است. این بازار مهمی است اما باید تصمیم استراتژیکی برای مقابله با ایران گرفت. 

به گزارش عصرایران، فرانسه بارها موضع قدیمی و جدی خود را درباره گسترش سلاح هسته ای تکرار کرده است.  

موضع فرانسه در برابر ایران در دوره دو رئیس جمهوری فرانسه، نیکولا سارکوزی و فرانسوا اولاند که با قطر و عربستان سعودی هم پیمان شده اند سرسخت تر شد.

موضع فرانسه در برابر تنش های خاورمیانه و نقش ایران و اعتقاد برخی کشورهای عربی درباره اینکه هم پیمان سنتی شان یعنی آمریکا خود را از منطقه جدا می کند باعث شده فرانسه روابط بازرگانی جدیدی را با کشورهای عربی خلیج فارس ایجاد کند روابطی که تا قبل از این در دستان آمریکا و بریتانیا بود.

ایران در حال فعالیت برای گسترش حوزه نفوذ خود در خاورمیانه از عراق تا لبنان و از سوریه تا یمن است. یمن جدیدترین صحنه زورآزمایی میان عربستان سعودی و ایران است.

یک دیپلمات فرانسوی هم گفت: عربستان سعودی وزنه بزرگی در منطقه است. نفوذ این کشور از مرزهایش فراتر رفته است و ما از این موضوع بیشترین استفاده را می بریم.

نتیجه این سیاست مشخص شد. فرانسه در سال گذشته میلادی جنگنده ها، کشتی های جنگی، بالگرد و ماهواره به عربستان سعودی، قطر، مصر، کویت و امارات فروخته است که رقم این فروش سلاح به 15 میلیارد دلار رسیده است.

چندی قبل عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان از رئیس جمهوری فرانسه برای حضور در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرد این امتیاز نادری است که معمولا به یک رئیس کشور خارجی ارائه داده می شود.

فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه قراردادهایی به ارزش 12 میلیارد دلار با کشورهای عربی خلیج فارس امضا کرد که شامل فروش جنگنده و هواپیماهای ایرباس است.

البته فرانسه همزمان با هشدار درباره گسترش سلاح هسته ای در منطقه، با عربستان سعودی قراردادهای هسته ای امضا کرده است.
فرانسه در هفته گذشته قراردادهایی را با عربستان سعودی برای بررسی و تحقیقات درباره ساخت دو نیروگاه اتمی در عربستان امضا کرد. 
ساخت این دو نیروگاه های اتمی در عربستان سعودی 10 میلیارد دلار هزینه دارد.

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی نیز به رویترز گفته بود که فرانسه هم پیمان قدیمی و شریک تجاری است که ثابت کرده کشورهای جنوب خلیج فارس می توانند روی فرانسه حساب کنند.

وی افزود: عربستان سعودی و فرانسه دارای نگاه مشترک درباره چالش های فعلی منطقه شامل سوریه، یمن، عراق، تروریسم و برنامه هسته ای ایران هستند و در عین حال روابط بازرگانی، نظامی گسترده ای میان دو کشور برقرار است.

براساس آمار وزارت خارجه فرانسه، صادرات فرانسه به ایران از 1.77 میلیارد یورو در سال 2011 به رقم 62 میلیون یورو در سال 2013  کاهش یافت.

یک دیپلمات فرانسوی به شرکت های این کشور گفته است که شرکت هایی از کشورهای دیگر از جمله آمریکا و آلمان آماده ورود به بازار ایران هستند و زمانی برای هدر دادن باقی نمانده است.

این دیپلمات اضافه کرد: در صورت دست یابی به توافق هسته ای، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه بعد از گذشت مدت کوتاهی از دست یابی به توافق هسته ای به تهران سفر خواهد کرد.

رویترز به نقل از برخی دیپلمات ها اضافه کرد: فابیوس از زمانی که در دهه 80 میلادی نخست وزیر فرانسه دشمنی شخصی با ایران داشت.  

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین