آفتابنیوز : موسیقی دستگاهی ما به علت پشت سر گذاشتن مشکلات و جنگها ذاتی غمآلود دارد و نمیتواند مخاطب امروز را به خود جلب کند. بنابراین اجرای دست جمعی این نوع موسیقی میتواند کمی این فضا را شاداب کند.
وی در ادمه افزود:"البته اجرای دست جمعی به شرایطی چون علم آهنگسازی، ارکستراسیون و ... نیاز دارد و بدون این اصول نباید این تحول را شروع کرد. یعنی همان طور که تکنولوژی روز از غرب گرفته میشود باید از این تکنولوژی در عرصه هنری نیز استفاده شود".
به گفته این هنرمند، هنر باید بازتاب شرایط اجتماعی جامعه خود باشد. در صورتی که موسیقی ملی ما در حال حاضر همان موسیقی 2000 سال پیش است.
دهلوی در ادامه صحبتهای خود به گرایش جوانان به موسیقی غربی اشاره و خاطرنشان کرد:"جوانی که در جامعه خود خوراک سالم موسیقاییاش را پیدا نمیکند، به طور یقین به سوی موسیقی گرایش پیدا میکند که در تمام طول شبانه روز از رسانههای داخلی و خارجی پخش میشود".
این آهنگساز اظهارکرد: "متأسفانه جامعه ما عادت کرده که همه مسائل را با پند و موعظه ارائه دهد، اما همین مسائل و معضلها را میتوان به صورت نت،داستان، فیلم و کالای فرهنگی در اختیار مردم قرار داد و نتیجه بهتری هم گرفت".
دهلوی در ادامه به موانع اجرایی اپرای "مانی و مانا" اشاره و خاطرنشان کرد: "من این اپرا را در سال 1979 ساختم، اما متاسفانه هنوز اجرا نشده است. مثل این است که مادری فارغ شود ولی فرزند خود را نبیند. در صورتی که اگر این اثر موسیقایی اجرا میشد، اکنون بعد از 27 سال حتماً چند اپرانویس قابل داشتیم".
خالق اپرای "بیژن و منیژه" گفت: "متاسفانه کشورهای غربی هنوز فکر میکنند که ما شترسواریم. اگر فرهنگ ما مجال عرضه در این کشورها را داشت، هیچوقت چنین پسوند تحقیرآمیزی به ما نمیدادند".