کد خبر: ۳۰۶۴۳۰
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۹

متهم جدید اعتیاد؛ کنکور!

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر ضرورت افزایش دانش و مهارت‌آموزی خانواده‌ها و دانش آموزان جهت پیشگیری از اعتیاد گفت: کنکور عاملی برای شیوع اعتیاد نیست.
آفتاب‌‌نیوز : به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ اسفندیار اختیاری اظهار داشت: یکی از مهمترین معضلات اجتماعی کشور که دغدغه بسیاری از مسئولان و مردم است موضوع مواد مخدر بوده و بنده 100 درصد با اجتماعی شدن مبارزه با این بلیه شوم که مستقیم و غیر مستقیم افراد زیادی را گرفتار کرده است، موافق هستم.

وی آموزش را مهمترین رکن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد عنوان داشت وافزود: اطلاعات و دانش مردم امروزه نسبت به موضوع مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی و روان‌گردان‌ها به اندازه کافی نبوده و لازم است این مساله مورد توجه قرار گیرد و قطعا همه مسئولان باید بر مساله آموزش افراد به صورت فراگیر اهتمام ورزند.

نماینده زرتشتیان در مجلس ادامه داد: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باید در رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما بیشتر مورد توجه قرار گیرد. صرفا لازم نیست این آموزش‌ها به صورت مستقیم باشد بلکه با ساخت فیلم و سریال بهتر می‌توان به صورت غیر مستقیم تاثیر گذار بود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه مهمترین رکن جامعه خانواده است، گفت:یکی از انتقال اطلاعات و آموزش‌ها از طریق تلویزیون و رسانه‌ها است ولی به نظرم باید این مساله را توجه داشت که والدین بیشتر در کدام برنامه‌ها مشارکت عمومی دارند و سپس از این طریق اقدام کرد. شرکت در مراسم مذهبی، جلسات اولیاء و مربیان در مدارس و ... از جمله موضوعاتی است که در ارائه دانش به والدین باید مورد توجه قرار گیرد.

اختیاری با اشاره به اینکه امروز کمتر معتاد با منتقل و بافور در ارتباط است و اکثرا به سمت مخدرهای صنعتی رفته که عوارض بسیار خطرناک و جبران ناپذیری فردی و اجتماعی را به همراه دارد، تاکید کرد: متاسفانه زنان و دانش آموزان و دانشجویان زیادی از عدم آگاهی و با القاب فریبنده همچون افزایش تمرکز و زیبایی و لاغری به این مواد روی آورده‌اند که همه این اتفاقات در خلاء ارتقاء دانش و آگاهی مردم صورت پذیرفته است.

وی گفت: باید مساله آموزش با جدیت مورد توجه قرار گیرد و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر با پلی به نام آموزش به سر مقصد پیروزی دست می‌یابد. آموزش مادران در این میان نقش مهمی را به همراه دارد. با آموزش مادران سیستماتیک می‌توانیم به سمت پیشگیری از اعتیاد پیش می‌رویم.

نماینده زرتشتیان در مجلس با اشاره به زحمات سپاه، نیروی انتظامی در جهت مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و بیان داشت: البته باید توجه داشت که تنها با مبارزه سلبی و افزایش پاسگاه و گشت به تنهایی نمی توان در مبارزه با این معضل بزرگ مقابله و مبارزه کرد. جاذبه اقتصادی قاچاق مواد مخدر به ویژه در مرزها بسیار زیاد است. باید این مساله آسیب شناسی شود و پلیس نمی‌تواند با این جاذبه مبارزه کند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه گفت: اینکه گفته می شود به دلیل کمبود شادی در کشور آمار اعتیاد افزایش یافته است را تائید نمی کنیم البته این مساله باید بیشتر از طریق جامعشناسان مورد تحلیل قرار گیرد ولی آنچه حائز اهمیت است این بوده که آیا آمریکا و سایر کشورهای غربی که ادعا دارند شادی به صورت 100 درصدی در جوامعشان محسوس است، عاری از اعتیاد اند؟!

اختیاری در مورد جامعه پذیرشدن معتادان بهبودیافته اظهارداشت: به دلیلی مسائل مختلف اداری و اجتماعی متاسفانه خانواده معتادان و معتادان بهبودیافته از جانب جامعه چندان مورد پذیرش قرار نگرفته و این سبب بازگشت آنها به چرخه اعتیاد می‌شود. در صورتی که لازم باشد همکاران بنده در مجلس آمادگی دارند که اگر خلاء قانونی در این زمینه احساس می‌شود، همکاری‌های لازم را انجام دهند.

وی به بحث اشتغال و ارتباط آن با اعتیاد اشاره کرد و گفت: البته بسیاری از معتادان دارای شغل بوده ولی به مواد مخدر روی آورده‌اند. لذا اعتیاد یک معضل چند بعدی است که باید به همه ریشه‌های آن جهت پیشگیری و مبارزه با آن توجه کرد.

نماینده زرتشتیان در مجلس با تاکید بر لزوم افزایش مهارت آموزی دانشجویان و دانش‌آموزان جهت پیشگیری از اعتیاد گفت: در حال حاضر دوره های مهارت آموزی در مدارس داریم و جزوه‌هایی در زمینه پیشگیری از اعتیاد نیز آماده شده ولی باید در این حوزه دقت و توجه بیشتری داشت.

اختیاری فرهنگ سازی را بهترین راهکار پیشگیری از مصرف ریتالین بین دانش‌آموزان و دانشجویان برشمرد و تصریح کرد: مهمترین رکن پیشگیری از اعتیاد آموزش است و افزایش آگاهی افراد در این راستا ضرروت دارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با اینکه برخی معتقدند نمره محوری سبب اعتیاد به مخدرهای صنعتی بین دانشجویان و دانش‌آموزان مقطع متوسطه می‌شوند، خاطر نشان کرد: با برداشتن کنکور این مشکل حل نمی‌شود و نمی توان کنکور را عامل اعتیاد دانست. در حال حاضر کنکور سد بزرگ در مقابل ادامه تحصیل دانش آموزان نیست چراکه تعداد ‌صندلی های دانشگاه‌ها بیش از تعداد شرکت کنندگان در کنکور است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین