کد خبر: ۳۰۶۴۸۱
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
محمد‌جواد حق‌شناس، در گفت‌وگو با «آفتاب»:

توافق هسته‌‌ای، موجب ثبات منطقه و کوتاه‌شدن دست اسرائیل می‌شود

محمد جواد حق شناس، استاد دانشگاه و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی معتقد است مذاکرات ایران و 5+1 در تاریخ دیپلماسی ماندگار خواهد شد. وی رسیدن به یک توافق خوب را از موجبات ایجاد ثبات و صلح در منطقه و موجب پریشانی کاسبان تحریم، اسرائیل و عربستان سعودی می داند که توافق منافع آن‌ها را با چالش جدی مواجه می‌کند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- محمد جواد حق‌شناس، با بیان این که مذاکرات هسته‌ای ایران در نوع خود هم در کشور و هم در تاریخ دیپلماسی به یک الگوی مذاکراتی تبدیل می‌شود، گفت: زمان گفت‌وگوها به بیش از یک دهه کشیده شده و چهار گروه مذاکره کننده تغییر یافته است. در 20 ماه گذشته تیم مذاکره کننده با جدیت، دقت و در عین حال اعتماد‌سازی‌، در چار چوب منافع به دور از جنجال و هیاهو به تلاش خود ادامه داده است. این تیم  موفق شده  مخالفان را در هر دو طرف مذاکره و مخالفان سوم، که برخی از افراد و کشور ها هستند، بی‌اثر کند.

وی ادامه داد: مذاکرات با گذشت 20 ماه بعد از روی کار آمدن دولت روحانی در انتخابات 92‌، امروز به نقطه‌ای رسیده که می‌توان گفت در وقت اضافه قرار داشته و در آستانه حصول یک توافق هستیم. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر حمایتی که مقام معظم رهبری از این تیم داشته‌اند، گفت: حمایت از تیم مذاکره‌کننده بی‌سابقه و کم‌نظیر بوده است. امین، متدین، شجاع، دلسوز و دقیق بودن از ویژگی‌هایی بود که مقام معظم رهبری برای تیم مذاکره‌کننده استفاده کردند که حمایتی با این صراحت به کار برده نشده بود. از آغاز مذاکرات رهبری راهبرد نرمش قهرمانانه را مطرح کردند و با بیان خطوط قرمز و حمایت از تیم مذاکره‌کننده پرداختند. 

وی ادامه دارد: گروه مذاکره‌کننده دو پشتوانه دارد، یکی پشتوانه‌ای از سوی رهبری، دولت و مسئولین و از سوی دیگر حمایت‌هایی که از طرف مردم انجام می‌شود. حمایت‌های مردمی نیز دو بخش است، یکی بخش نخبگان جامعه، که در مصاحبه‌ها،  یاداداشت‌ها و مقالات دیده می‌شود و  دیگری حمایت‌های عام مردم که در فضای مجازی، کوچه و بازار و فضای عمومی مشاهده می‌شود.

حق‌شناس با بیان این که امیدوار است مخالفان مذاکرات، از کاسبان تحریم نباشند، گفت: به خاطر تحریم‌ها شاهد شکل‌گیری طیفی هستیم که در این سالیان از قِبَل تحریم‌های ظالمانه که به مردم و کشور آسیب رسانده، متنعم شده‌اند وبه توانایی‌های ما فوق تصور رسیده‌اند و حصول توافق آن منافع را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند. برخی مخالفت‌ها نیز ناشی از نوع نگاه ایدئولوژیک به ماجرای سیاست خارجی و فرض دشمن دائمی  است که در هر دو منظر و ساختار به نظر می‌رسد‌، امروز کار ساز نیست و باید به سمتی برویم که مواضع و تصمیم‌گیری‌ها‌ی خود را بر اساس واقعیت منافع ملی ترسیم کرده و به پیش ببریم.

وی ادامه داد‌: امیدورام که طرف غربی متوجه باشد که فرصت کنونی فرصتی تاریخی است. باید آگاه بود که مخالفت‌هایی که از سوی اسرائیل و عربستان سعودی در منطقه صورت می‌گیرد یا برخی عدم همراهی‌ها توسط بعضی از اعضای 1+5  بیشتر در جرگه نگرانی‌های ناشی از به خطر افتادن منافع آنها پس از توافق است. توافق می‌تواند موجبات ثبات و آرامش در منطقه را فراهم کند و در نهایت صلح و دوری از جنگ را به ارمغان آورد به ویژه در منطقه‌ای که در چند دهه به خاطر افراطی‌گرایی آسیب دیده است. باید ایران و کشورهای منطقه بعد از این توافق دست به دست هم داده و وضعیت نگران‌کننده کنونی منطقه، که جهان را نیز تهدید می‌کند، کنترل کنند.

 (اخبار لحظه به لحظه مذاکرات هسته‌‌ای را می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.)
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین