آفتابنیوز : مصطفي معين با حضور در جمع اهالي مطبوعات در استان گلستان، در آستانهي روز دانشجو دربارهي برخي گفتهها مبني بر اينكه دانشجوي زنداني نداريم، ادامه داد: بر اساس اطلاعات روزنامهها و خبرگزاريها هنوز حتي از 18 تير، دانشجوياني در زندان به سر ميبرند.
وي كه براي سخنراني در دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان به آنجا سفر كرده اما سخنرانياش لغو شده بود، در پاسخ به سوالي دربارهي علت لغو اين سخنراني تصريح كرد: اين موضوع كه فردي مثل من با 10 سال سابقه مسووليت در وزارت علوم نميتواند در روز 16 آذر سخنراني كند، قابل تامل است.
وي همچنين دباره دانشگاه آزاد اسلامي يادآور شد: در دوران وزارت علوم با توجه به اينكه اين مجموعه هماهنگ با نظام آموزش عالي نبود، سعي در احقاق حقوق دانشجويان و استادان اين دانشگاه داشتيم و مسايل مختلف در كميتههاي كارشناسي پيگيري ميشد، اما به نظر ميرسد مسايلي كه اكنون مطرح ميشود، بيشتر سياسي است.
وي در تحليل انتخابات با بيان اينكه كشور ما سرزمين پديدههاي بينظير است، تصريح كرد: نتيجهي انتخابات نيز غيرمنتظره و شگفتانگيز بود اما هر پديدهي شگفتانگيزي لزوما سودمند و قابل قبول نيست.
وي برخي از روشهاي به كار گرفته شده در انتخابات را غيراخلاقي خواند و گفت: امام(ره) در وصيتنامهي خويش، دخالت نظاميان در سياست را منع كرده بود.
معين همچنين در پاسخ به سوالي دربارهي نظارت مجمع تشخيص مصلحت نظام بر عملكرد قواي سهگانه خاطرنشان كرد: شايد نظارت مجمع حمل بر تمركز بيشتر اختيارات در نهادهاي انتصابي شود اما در حال حاضر با توجه به شرايط خاص قواي مجريه و مقننه، اين نظارت ميتواند در كوتاهمدت مفيد باشد اما در بلندمدت با روند دموكراتيزه شدن ساختار حكومت و پاسداري از حقوق مردم تعارض پيدا خواهد كرد.
اين فعال سياسي همچنين در اين ديدار بر نقش فعالان عرصهي مطبوعات در گسترش مفاهيم مربوط به حقوق اساسي مردم تاكيد كرد.
گفتني است در اين سفر، دكتر معين در سخنراني عمومي در هيات متوسلين شهر گرگان دربارهي موضوع "دموكراسي، عدالت و معيشت" به ايراد سخنراني پرداخت و گفت: من سخنور حرفهاي نيستم اما معتقدم مشكلات كشور نيز با خطابهها و سخنرانيهاي شعارگونه و آتشين حل نخواهد شد.
معين با تاكيد بر اينكه امام(ره) هيچگاه دموكراسي را رد نكردند، اظهار داشت: امام (ره) همواره تاكيد داشتند كه اسلام ميتواند تعبير بهتري از دموكراسي را به مردم ارائه نمايد و ميان مباني دموكراسي و اصول ديني و اعتقادي ما از جمله مفهوم عدالت اجتماعي، انطباق زيادي وجود دارد.
وزير اسبق علوم، تحقيقات و فنآوري با اظهار تاسف از حادثهي سقوط هواپيما در تهران و ابراز گلهمندي از ضعف به كارگيري آموزهها و نيروهاي علمي در مديريتها تصريح كرد: چرا اينگونه حادثههاي خسارتبار به طور دقيق علتيابي نميشود؟ براي مثال چرا زلزلهاي به مقياس زلزلهي بم در كشور ديگري 2 نفر تلفات دارد اما در بم 30 هزار نفر كشته ميشوند؟ اينگونه مديريت امور يك جامعه نميتواند عادلانه باشد.
معين همچنين در بخش ديگري از صحبتهاي خود بر ضرورت حفظ هويت ملي، اسلامي و تاريخي و انتقال آن به نسل جوان تاكيد كرد و گفت: هيچ ملتي در پي نفي گذشتهي خويش نيست.
گفتني است كه مصطفي معين در سفر به استان گلستان با آيتالله نورمفيدي نمايندهي ولي فقيه در اين استان ديدار كرد و به گفتهي مصطفي سبطي رييس جبهه مشاركت منطقهي گلستان، مهمترين بحثهاي مطرح شده در اين ديدار، خطر افزايش تحجر در جامعه و نگراني از گسترش استفادهي ابزاري از دين، معتقدات و باورهاي مذهبي مردم بود.
بر اساس اين گزارش، معين كه در ايام انتخابات كانديداي مورد حمايت جبهه مشاركت، سازمان مجاهدين و اصلاحطلباني بود كه خود را پيشرو ناميده بودند، با مسوولان و اعضاي ستاد انتخاباتي خود در ايام انتخابات در استان گلستان ديدار و گفت و گو كرد و در پاسخ به درخواست آنها گزارشي از تشكيل جبههي دموكراسي و حقوق بشر ارائه داد.
بر اساس گفتهي دكتر معين، اين جبهه روند تشكيل خود را به صورت منطقي طي ميكند و تاكنون جلسات مفيدي با حضور احزاب و شخصيتهاي حقوقي و حقيقي براي بحث و تبادل نظر در اين زمينه برگزار شده است.