آفتابنیوز : این اولین دیدار از این نوع از زمان عادی سازی روابط میان دو کشور است که دو دهه پیش رخ داد.آقای اوباما گفت که علیرغم جهان بینی های متفاوت سیاسی، دو کشور در حال تعمیق روابط هستند.
به گزارش آفتاب به نقل از بی بی سی، تحلیلگران می گویند که آمریکا و ویتنام با توجه به قدرت نمایی روزافزون چین در منطقه آسیا در پی تقویت مناسبات هستند. این ماه مصادف با چهلمین سالگرد پایان جنگ ویتنام است.
آقای اوباما گفت: "روشن است که دو کشور در قرن بیستم تاریخی دشوار را پشت سر گذاشته اند و هنوز هم اختلاف های قابل توجهی در فلسفه سیاسی و نظام های سیاسی دو کشور وجود دارد."
آقای ترانگ این گفتگوها را "دوستانه، سازنده، مثبت و صریح" خواند.او گفت: "آنچه نهایت اهمیت را دارد این است که ما با گذر از دشمنی سابق به دوستان و شرکای کاملی بدل شده ایم."
او گفت که از آقای اوباما دعوت کرده به ویتنام سفر کند و رئیس جمهور آمریکا این دعوت را پذیرفته.گفتگو درباره تجارت از دیگر برنامه های کاری رهبران دو کشور بود. آقای اوباما در تلاش است یک منطقه آزاد تجاری (Trans-Pacific Partnership) شامل ۱۲ کشور از جمله ویتنام ایجاد کند.با این حال دیدار روز سه شنبه منتقدانی داشت.
معترضان در اطراف کاخ سفید علیه نقض حقوق بشر در ویتنام تظاهرات کردند و گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامه ای سرگشاده به آقای اوباما به این دعوت اعتراض کردند.
چین با قدرتنمایی در ارتباط با ادعاهای سرزمینی در دریای جنوبی چین، بعضی از همسایگان آسیایی اش از جمله ویتنام را خشمگین کرده است.
پکن از جمله در جزایر مورد مناقشه اسپراتلی، که تا حدودی مورد ادعای ویتنام هم هست، تجهیزات نظامی مستقر کرده.
نواحی مجاور این جزایر دارای ذخایر نفت و گاز است و دریاهای اطراف آن از خطوط مهم کشتیرانی و یک منطقه مهم ماهیگیری است.