کد خبر: ۳۰۷۳۱۴
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۹

توفیق مذاکرات هسته‌‌ای چه تاثیری بر بازار مسکن می‌گذارد؟

توفیق مذاکرات هسته‌یی چه تاثیری بر بازار فعلی مسکن که در حال تجربه کردن هشت فصل کسادی متوالی است می‌گذارد؟
آفتاب‌‌نیوز :
بعد از تشدید تحریم‌ها و جهش یکباره نرخ ارز در سال 1391، قیمت مسکن به طور فزاینده‌ای افزایش یافت و وقتی قیمت‌ها با قدرت خرید متقاضیان دچار نوعی عدم تعادل شد، بخش مسکن به رکودرفت و البته این مکانیزم سال‌هاست که بر بخش مسکن حاکم است.

اما برداشته شدن تحریم‌ها چه اثراتی بر بازار مسکن خواهد گذاشت؟

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی معتقد است که توافق هسته‌یی اثر طولانی مدت بر بازار مسکن دارد اما ممکن است به صورت موقت باعث تغییر استراتژی بازیگران بازارهای دیگر از جمله ارز و سهام شود. ولی از آنجا که دولت برنامه‌ریزی لازم را دارد، احتمالا نوسان در این بازار‌ها کوتاه مدت و مقطعی خواهد بود. دولت برای مواجهه با هر شرایطی پس از توافق نهایی هسته‌یی آماده است. توافق یک اتفاق سیاسی مهم است و طبیعی است که بر اقتصاد اثر می‌گذارد اما دولت با تدبیر و تعقل درباره شوک‌های آنی برنامه‌ریزی کرده است.

در همین رابطه محمد عدالتخواه، کارشناس مسکن نیز با بی‌ارتباط دانستن مشکلات بخش مسکن با لغو تحریم‌ها اظهار کرد: این بخش با مشکلاتی همچون عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، حباب دائم قیمت‌ها و ترس سرمایه‌گذاران برای خروج از بخش مسکن مواجه است. هم‌چنین اگر افرادی منتظر هستند با توافق هسته‌یی خانه‌هایشان را به فروش برسانند اشتباه می‌کنند؛ چرا که دلیلی ندارد سرمایه‌های کشور در بخش مسکن توزیع شود. توصیه می‌کنم دولت نیز دارایی‌های بلوکه شده را به بخش مسکن تزریق نکند.

وی ابراز امیدواری کرد که توافق هسته‌یی انجام شود اما در عین حال خاطرنشان کرد: این‌که فکر کنیم برداشتن تحریم‌ها سریعا روی مساله‌ی مسکن و ساختمان تاثیر می‌گذارد تفکر اشتباهی است. شاید اقتصاد ایران با لغو تحریم‌ها و برنامه‌ریزی بهتر شود ولی اگر استراتژی بخش مسکن تغییر نکند، مشکلات این بخش لاینحل باقی خواهد ماند.

در همین حال یک کارشناس مسکن دیگر نیز پیش‌بینی کرد که تا اواخر امسال رکود بخش مسکن ادامه خواهد یافت و احتمالا سال آینده شاهد جهش قیمت‌ها خواهیم بود.

احمد تولا، دبیر انجمن انبوه‌سازان اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا افزود: به احتمال زیاد سال آینده با انباشت تقاضا مواجه می‌شویم. اگر این انباشت تقاضا پاسخ داده شود قیمت‌ها هم کنترل می‌شود و در غیر این صورت به جهش قیمت منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اما گذشته از پیش‌بینی‌های قیمت مسکن، بسیاری از دست‌اندرکاران این حوزه معتقدند شرایط بازارهای رقیب مسکن، وضعیت قیمت‌های نسبی مسکن در مقایسه با سایر کالاهای بادوام، شرایط اقتصادی و فضای کسب و کار باعث شده تا انتظارات تورمی در بخش مسکن در حال شکل‌گیری باشد. هر چند شکل‌گیری این انتظارات نقش روانی مهمی در رونق بخشی بازار مسکن دارد، اما عملی شدن آن در بازار به عوامل دیگری هم نیازمند است که به نظر می‌رسد در حال حاضر و حداقل سه ماه آینده، زمینه‌های آن چندان فراهم نباشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین