آفتابنیوز : به نظر مىرسد كه صحبتهاى كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا را در اوكراين میتوان نشانى بر تغيير سياست در آمريكا دانست. تا كنون آمريكائيان در بازجويى از متهمان به اقدامات تروريستى در خارج از خاك آمريكا، خشونت با اسرا و حتى شكنجه ى آنان را آگاهانه اعمال میكردند و در اين رابطه مخالفتهاى فراوان ديگر كشورهاي جهان تغييرى بر سياست اين كشور نمیگذارد.
آمريكائيان زندانيان را آن قدر در زير آب نگاه میداشتند كه احساس كنند ديگر تاب نمیآورند و تا مرگ فاصله چندانى ندارند. اين روش بازجويى در افغانستان، در زندان گوانتانامو در خاك كوبا و نقاط ديگر به وفور اعمال میشد. اگر رايس، وزير امور خارجه آمريكا، در حرفش جدىست، بايد شكنجه در همه زندانهاى آمريكا در سراسر جهان متوقف شود.
تا هنگامى كه كنترل زندانها ميسر نباشد چگونه میتوان از وجود چنين اقدامات خشونت آميزى حين بازجويى آگاه شد؟
اگر خانم رايس راست میگويد بايد زندانهاى مخفى آمريكا در اروپاى شرقى و ديگر نقاط جهان تعطيل شوند. ديگر نبايد شهروندان كشورهاى جهان ربوده شوند، به مكانى مخفى انتقال يابند و براى سالها بدون اطلاع خانواده شان زندانى، بازجويى و شكنجه گردند. سازمان ديده بان حقوق بشر چندى پيش نام ۲۶ نفر را در اين رابطه منتشر ساخت. اما به نظر میرسد كه شمار زندانيانى از اين دست بسيار بالاتر از ارقامى باشد كه فاش گشته اند.
اما اين كه خالد مصرى، شهروند آلمانى كه توسط نيروهاي آمريكايی دزديده شد، با كمك سازمانهاى مدافع حقوق بشر در خود آمريكا، از دولت اين كشور شكايت میكند، نشانگر آن است كه اين اقدامات خشونت آميز مخالفت خود آمريكائيان را نيز به شدت برانگيخته است. ديگر صداى سناتورهاى كنگره آمريكا نيز بلند شده و جان مك كين خواستار توقف قانونى چنين اقداماتى شده است.
بايد اميدوار بود و منتظر روزى ماند كه ديك چنى، معاون رئيس جمهور آمريكا نيز موافقت خود را با جلوگيرى از شكنجه در زندانها اعلام كند.
هيچ كس مخالفتى با همكارى در امر مبارزهای فراگير با تروريسم جهانى ندارد. اين مبارزهای لازم است و بايد با همكارى همه كشورها انجام شود، اما اين سياست تنها در صورتى در سراسر جهان قابل اجراست كه آمريكائيان نيز خود را به قوانين موجود پايبند بدانند.