کد خبر: ۳۰۷۵۰۵
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۲
خرم در گفت‌وگو با «آفتاب» تشریح کرد:

دلایل تمدید مذاکرات هسته‌ای

خرم در تشریح صحبت خود مبنی بر فواید تمدید سه‌روزه مذاکرات گفت: ایران از یک‌سو از فرصت پیش آمده می‌خواهد برای پیشبرد اهداف خود، حداکثر استفاده را بکند از طرف دیگر دولت آمریکا نیز تلاش می‌کند با بهره‌گری از این فرصت خود را برای پاسخگویی به سنای کشور آماده کند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- علی خرم کارشناس مسائل بین الملل و نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد درباره روند مذاکرات ایران و آمریکا طی روزهای اخیر به «آفتاب» گفت: با وجودی که طرفین تعیین کرده بودند که تا پنجشنبه به توافق برسند، اما هر دو طرف در تلاش هستند تا با استفاده از فرصت پیش آمده، به حداکثر اهداف خود برسند.

در حالی که قرار بود مذاکرات ایران و کشورهای 1+5 تا روز جمعه به پایان برسد، طرفین مذاکرات اعلام کردند که تا روز دوشنبه در پایتخت اتریش به ادامه مذاکرات خواهند پرداخت. خرم در تشریح صحبت خود مبنی بر فواید تمدید سه‌روزه مذاکرات گفت: ایران از یک‌سو از فرصت پیش آمده می‌خواهد برای پیشبرد اهداف خود، حداکثر استفاده را بکند از طرف دیگر دولت آمریکا نیز تلاش می‌کند با بهره‌گری از این فرصت خود را برای پاسخگویی به سنای کشور آماده کند.

این کارشناس با اشاره به فواید ادامه یافتن مذاکرات برای آمریکا تصریح کرد: تا چندی پیش تندروهای آمریکا فضا را اینگونه تعریف کرده بودند که دولت اوباما بیش از اندازه به ایران امتیاز می‌دهد و به نحوی به این کشور باج می‌دهد. و قرار بر این بود که اگر مذاکرات به پس از پنجشنبه کشیده شود، سنای این کشور 60 روز فرصت بازبینی توافق را داشته باشد.

خرم در ادامه افزود: سنا هم تمایل داشت که مدت 60 روز در اختیار داشته باشد تا توافق را به صورتی در بیاورد که مورد پسند سنا است بنابراین به دولت اوباما فشار آورند که برای توافق عجله‌ای نداشته باشند تا به جای سی روز، مدت شصت روز را برای بازبینی داشته باشد.

او در ادامه با اشاره به علت تمایل ایران به ادامه یافتن مذاکرات وین گفت: اما ایران علاوه بر قطعنامه‌هایی که مرتبط با موضوع هسته‌ای کشور وضع شده بود، قطعنامه دیگری را داشت که مرتبط به مسائل موشکی و تسلیحاتی است. هنگامی که تمامی مسائل در شرف حل شدن بود، ایران تلاش می‌کرد تا این قطعنامه را نیز مانند سایرین حل کند؛ بنابراین این درخواست را مطرح کرد که غرب باید همه تحریم‌ها اعم از هسته‌ای یا موشکی را از میان بردارد.

خرم افزود: روسیه و چین نیز قاطعانه از ایران دفاع کردند تا تحریم تسلیحاتی علیه ایران رفع شود و بتوانند مانند سابق صادرات خود را به ایران از سر گیرند. بنابراین طرح این مسئله شکلی جدی‌تر به خود گرفت.

این کارشناس امور بین‌الملل تصریح کرد: از آن طرف آمریکا از طرح این مسئله استفاده کرد تا به آنچه در ابتدا گفتم یعنی کش‌دادن مذاکرات برسد و بتواند با دادن فرصت بازبینی بیشتر به سنا، نظر مثبت آن را تامین کند. و همین مسئله سبب شد تا تندروهای جمهوریخواه آمریکایی همراهی بیشتری نسبت به دولت اوباما از خود نشان دهند.

در حالی که وزیر امور خارجه آمریکا روند مذاکرات را "بسیار سازنده" خوانده است، تا چند روز پیش تهدیداتی مبنی بر ترک میز مذاکرات از سمت او و فدریکا موگرینی شنیده می‌شد. خرم با اشاره به این موضوع، گفت: این‌گونه رفتارها و سخنان در روند مذاکرات عادی است و بیشتر از آنچه نمود خارجی داشته باشد، برای خوراک  و مصرف داخلی آمریکا عنوان می‌شود. واقعیت این است که این مسئله برای دو طرف بسیار پر‌اهمیت است و همین‌که وزیر خارجه آمریکا به مدت سه هفته، در کشوری دیگر ساکن می‌شود تا به رفع مسئله‌ای بین‌المللی بپردازد خبر از اهمیت این مسئله می‌دهد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین