آفتابنیوز : در جلسات کارگروه گردشگری استان که سال گذشته به صورت مداوم و با حساسیت بالایی با حضور شخص استاندار و معاونینش در محل استانداری کرمانشاه برگزار میشد هدف گذاری شد که در سال 94، استان کرمانشاه میزبان چهار میلیون گردشگر باشد.
این هدف بسیار ارزشمند و قابل تحسین بود، اما برای محقق شدن نیازمند یکسری زیرساختها و ملزوماتی بود که گویا هنوز با آنها فاصلهها داریم.
در اینکه استان کرمانشاه دارای پتانسیلهای بسیار بالقوهای برای جذب گردشگر است که از جمله آنها می توان به وجود بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده، وجود بیش از 2200 اثر تاریخی ثبت ملی شده و یک اثر ارشمند ثبت جهانی شده به همراه مناظر طبیعی بکر و دست نخورده، سرابها، تالابها، جنگلها، رودخانهها، ارتفاعات، غارها، باغات و ... اشاره کرد هیچ شک و شبههای وجود ندارد، اما همه می دانیم که بهصرف داشتن پتانسیل بالقوه نمیتوان گردشگر جذب کرد.
گردشگر قبل از رسیدن به آثار تاریخی و دیدن آن، مسیر هموار میخواهد، راهآهن میخواهد، خطوط پروازی بینالمللی می خواهد، هتل استاندارد میخواهد، راهنماهای مسلط به زبانهای خارجی می خواهد، رستوران و مرکز تفریحی توریستی میخواهد، امنیت و آرامش میخواهد، توالت فرنگی هم میخواهدو... .
... و آبا ما در استان کرمانشاه این ها را برای گردشگر فراهم کردهایم که انتظار جذب چهار میلیونی آنها را می کشیم.
با وجود همه این کمبودها و کاستیها همین که مدیریت ارشد استان دید مثبتی به توسعه گردشگری داشت خودش جای شکر دارد، اما ناگفته نماند که همه این موارد در حوزه معاونت برنامه ریزی استانداری کرمانشاه کلید خورد و گویا بعد از تغییر و تحول در این معاونت دیگر کسی از جذب چهار میلیون گردشگر به استان سخنی به میان نمیآورد.
این بی توجهی به موضوع جذب چهار میلیون گردشگر در مدت چند ماهه اخیر(فصل بهار) که از سال می گذرد و به واقع باید فصل اوج جذب گردشگر باشد، باعث شد که به سراغ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برویم و از او در خصوص سرنوشت این هدف(جذب چهار میلیون گردشگر در سال 94) بپرسیم.
مهندس علی فعلهگری در این باره به خبرنگار ایسنای کرمانشاه گفت: هدف گذاری جذب چهار میلیون گردشگر در سال 94 برای استان کرمانشاه هدفی بسیار ارزشمند و در خور تحسین از سوی مدیریت ارشد استان بود و هست.
وی ادامه داد: این یک ایده بسیار خوب و مطلوب بود، اما باید بپذیریم که برای تحقق آن نیازمند ملزوماتی هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: بخش قابل توجهی از این هدفگذاری متوجه ایام نوروز بود که بحمداله امسال در ایام نوروز شاهد رشد جذب گردشگر به استان بودیم و می توان گفت تاحدودی در ایام نوروز بخشی از این هدف یکساله را محقق کردیم.
فعلهگری تصریح کرد: اما بعد از نوروز متاسفانه با شرایط بد جوی و وجود گرد و غبار در استان مواجه شدیم که این عامل تاثیر بسیار بدی بر روی جذب گردشگر به استان گذاشت.
وی یادآور شد: از سوی دیگر وقوع تغییر و تحولاتی در معاونت برنامه ریزی استانداری که در واقع پیش برنده اصلی این هدف بود، تا حدودی بر ساکن ماندن مباحث این هدف بی تاثیر نبود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: با تمامی این اوصاف در حال حاضر بحث گردشگری به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه استان مطرح است و خود این موضوع می تواند به امر توسعه گردشگری استان کمک ویژهای کند.
فعلهگری تصریح کرد: در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری که اخیرا تشکیل شد سهم قابل توجهی از بودجه استان به بحث توسعه گردشگری اختصاص یافت که این مهم در جایگاه خود بسیار حائز اهمیت است.
این مقام مسئول در ادارهکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تاکیدکرد: در هر صورت یکی از اصلی ترین اولویتهای این ادارهکل جذب گردشگر است و ما نهایت تلاش خود را به کار میبندیم که با وجود تمامی مشکلات و کمبودها این مهم در سطح استان کرمانشاهی که سرشار از پتانسیلهای گردشگری است، به وقوع بپیوندد.
... خلاصه اینکه یادمان باشد اوج فصل گردشگری در ایران و به تبع در استان کرمانشاه فصل بهار و تابستان است، بهار که گذشت لااقل تابستان را بیخیال نشویم! شاید به آن هدف قشنگ (چهار میلیون) رسیدیم، شاید!