کد خبر: ۳۰۸۷۷۳
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۷
ابوترابی با تحلیل روند پرونده هسته‌ای ایران:

جمع‌بندی مذاکرات ایران و 1+5 در مجلس بررسی می‌شود

نایب رییس مجلس شورای اسلامی، ملت ایران، دانشمندان هسته‌ای، رهبری نظام و تیم هسته‌ای کشور را 4 رکن پروژه هسته‌ای عنوان و با بیان اینکه در حال حاضر پرونده هسته‌ای در شرایط جدیدی قرار گرفته، گفت که جمع‌بندی مذاکرات براساس قانون در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد.
آفتاب‌‌نیوز : محمدحسن ابوترابی‌فرد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پروژه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران با هدایت و عنایات خداوند متعال بر چهار رکن مهم و ستون اصلی استوار بوده و هست، ستون نخست این پروژه مهم، ملت بزرگ ایران بودند؛ ملتی که در فراز و نشیب‌ها و در رویارویی با تهدیدها و فرصت‌ها پروژه هسته‌ای را به عنوان یک سرمایه ملی در دستور کار قرار دادند و با تمام توان در حراست از این دستاورد مهم پایداری کردند.

وی دانشمندان هسته‌ای کشور را ستون دوم پروژه هسته‌ای عنوان و خاطرنشان کرد: دانشمندانی که معدل سنی آنها حدود 26 سال است و بسیاری از آنها خصوصا چهره‌های اصلی و محوری تمام مقاطع تحصیلی خود را در ایران گذرانده‌اند، شخصیتی مثل شهید بزرگوار و دانشمند هسته‌ای طراز اول کشور دکتر علی محمدی تمام مراحل دانش‌آموزی دانشجویی، پژوهش، تحقیق و تحصیل خود را در ایران سپری کرد و به یک چهره فاخر و برجسته علمی با مقالات بسیار پرمحتوا و مرجع در فضای علمی جهان تبدیل شد. دانشمندان هسته‌ای کشور راه را برای خلق دانش بومی هسته‌ای و تبدیل دانش به فناوری، آن هم در حوزه سانتریفیوژهای پیشرفته و ساخت رآکتور آب سنگین هموار کردند آن را در مرئی و منظر جامعه جهانی قرار دادند و موتور حرکت ایران اسلامی را به سمت دانش و فناوری هسته‌ای سوق دادند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی، رهبری نظام را رکن دیگر پروژه هسته‌ای دانست و یادآور شد: دو رکن اول و دوم از این رکن الهام می‌گیرند و در پرتوی این رکن کلیدی و محوری، دارای یک شخصیت و هویت برجسته و فاخر شدند. رهبری معظم نظام ناخدای خدامحور کشتی هسته‌ای جمهوری اسلامی بوده و هستند و این پروژه با هدایت، اشراف و مدیریت این شخصیت هوشمند و با نگاه راهبردی ایشان به موضوع هسته‌ای مراحل مختلف خود را سپری کرد. اگر ملت ایران به این باور رسیدند که دانش هسته‌ای یک سرمایه ملی است و اگر دانشمندان هسته‌ای با انگیزه در این راه قدم برداشتند، با الهام از نگاه راهبردی رهبری نظام بوده است که به این بستر را فراروی جامعه علمی کشور فراهم کردند و آنها را مورد حمایت قرار دادند.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: رهبری نظام در مقاطعی که بسیاری داشتن دانش و فناوری هسته‌ای را برای کشور یک راهبرد کلیدی نمی‌دیدند بر این مقوله مهم تاکید کردند و در دوران سخت و پر فراز و نشیب تحریم و تهدید، با جسارت و قدرت مقابل زیاده‌خواهی نظام و سلطه ایستادند و بر انگیزه و اراده مسوولان ارشد نظام افزودند و آنها را بر پیمودن این راه مصمم کردند. در واقع ایشان در شرایطی که می‌رفت تا بسیاری اراده‌ها دچار تزلزل و تردید شود با عزم راسخ و صلابت قدرت‌آفرین، بر پیمودن این راه پای فشردند.

وی افزود: رکن چهارمی که پروژه هسته‌ای را پیش برد و راه را برای رسیدن به یک نقطه الهام‌بخش فراهم کرد، تیم هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بود؛ کسانی که مدیریت این پروژه را در حوزه عمل سیاسی و در گفت‌وگوهای سخت با قدرت‌های بزرگ و مسلط عهده‌دار بودند. اگر این رکن چهارم به وظایف خود خوب عمل نکند ما نمی‌توانیم به خوبی از ارکان سه‌گانه گذشته بهره بگیریم.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به گمان من این عوامل چهارگانه به خوبی ایفای نقش کردند و جمهوری اسلامی توانست در یک گذر سخت و پرچالش از تهدید‌های قدرت‌های بزرگ، تهدیدهای نظامی بعضی از قدرت‌های قداره‌بند و تحریم‌های سخت و شکننده اقتصادی و فشارهای سنگین سیاسی عبور کند. اگر عبور با قدرت جمهوری اسلامی در سایه رهبری داهیانه رهبری معظم انقلاب و بصیرت، استقامت و صلابت ستودنی ملت بزرگ ایران در طول 12 سال گذشته خصوصا 3 یا 4 سال گذشته نبود و ما تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده را به یک فرصت برای تغییر ریل و مدیریت و اصلاح ساختار اقتصادی کشور و برون‌رفت از اقتصاد تک محصولی و فراهم‌آوردن بستر شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی تبدیل نمی‌کردیم، قطعا موجب رفتار قدرت‌های بزرگ با جمهوری اسلامی نمی‌شدیم. این تغییر رفتار آمریکا و قدرت‌های متحد آن در برابر جمهوری اسلامی به اقتدار به دست آمده از عبور از تحریم‌ها برمی‌گردد که باید آن را نتیجه هوشیاری رهبر حکیم انقلاب اسلامی دانست.

ابوترابی‌فرد یادآور شد: پس از تغییر رفتار غرب که از نیمه دوم سال 91 آغاز شد و پیام‌های مکرر برخی کشورهای عضو 1+5 و درخواست آمریکا مبنی بر گفت‌وگو و مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی برای حل مساله هسته‌ای و شناخت ایران به عنوان قدرت هسته‌ای و اعلام نظر صریح رهبری در فرروردین 92 فصل جدیدی در تاریخ سیاسی ایران و 1+5 رقم خورد و راه را برای مذاکره نمایندگان جمهوری اسلامی با نمایندگان دولت آمریکا در موضوع هسته‌ای گشود. خوشبختانه با هدایت رهبری معظم، ایستادگی ملت و تلاش مبتنی بر دانش، شجاعت و صداقت هیات مذاکره‌کننده ایران و شخص وزیر خارجه در طول بیش از 22 ماه مذاکره و گفت‌وگو و به نمایش گذاشتن قدرت جمهوری اسلامی در دفاع از منافع ملی و ایستادگی بر خطوط قرمز در آستانه شرایط جدید و موقعیت متفاوتی نسبت به گذشته قرار گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه جمع‌بندی مذاکرات تدوین شده براساس قانون در دستور کار مجلس قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: مجلس نیز با توجه به مصالح ملی و خطوط قرمز تعریف شده به بررسی نتیجه گفت‌وگوها و مذاکرات خواهد پرداخت و با نظارت کامل روند پروژه هسته‌ای را مورد توجه همه جانبه قرار می‌دهد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدوارم نتیجه گفت‌وگوها و مذاکرات و در گام‌های بعدی اجرای کامل و دقیق مفاد توافقات انجام شده با رصد نهادهای ذی‌ربط به ویژه مجلس و تلاش مجدانه دستگاه دیپلماسی خارجی با اشراف شورای عالی امنیت ملی و هدایت رهبری، در جهت تبدیل جمهوری اسلامی به قدرت برتر با جایگاهی فاخر در منطقه و صحنه بین‌الملل منتهی شود و راه رشد اقتصادی و علمی و پیشرفت کشور هموار گردد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین