آفتابنیوز : محسن قهرماني، داور بينالمللي فوتبال در اين خصوص گفت: باشگاههاي ورزشي خود بايد پايهگذار اصلي بحث فرهنگسازي در ورزشگاهها باشند، آنها با توجه به هزينههاي زيادي كه در يك فصل براي تيمداري صرف ميكنند، بايد به اين بحث كه هزينهي آنچناني براي آنها ندارد، توجه بيشتري نشان دهند.
وي افزود: در كشورهاي اروپايي اين كار انجام شده و تماشاگران به طور كامل با قانون آشنا هستند؛ ولي، متاسفانه در كشور ما به رغم تبليغات زيادي كه در خصوص فوتبال ميشود، در اين خصوص تلاشي انجام نميگيرد و همين مساله سبب بروز مشكلات زيادي به ويژه براي داوران فوتبال ميشود.
قهرماني خاطرنشان كرد: تماشاگران فوتبال بايد بدانند تنها داور نيست كه مرتكب اشتباه ميشود، بلكه خود بازيكن و مربي فوتبال نيز مرتكب اشتباه ميشود؛ ولي، آيا داوري به خود اجازه ميدهد از مربي سوال كند كه چرا يك بازيكن را تعويض كردي؟ متاسفانه در فوتبال ما، همهي افراد از جمله مربي، تماشاگران و كادر مديريتي باشگاهها در مسئلهي داوري دخالت ميكنند.
وي حركات برخي تماشاگران را ناشي از حالتهاي روحي و رواني ناشي از استرس بازي دانست و ادامه داد: به هر حال در طول بازي، هيجانات، سبب بروز برخي حركات و رفتارها از سوي تماشاگران ميشود، ولي مهمتر اين است كه مسوولان باشگاهها، قبل از انجام مسابقه با ليدرهاي تماشاگران خود، هماهنگي لازم را به عمل آورند تا بتوانند جلوي حركات زشت برخي از تماشاگرنماها را بگيرند.
اين داور خراساني با اشاره به حوادث پيرامون ديدار ابومسلم و پرسپوليس در ورزشگاه ثامن الائمه مشهد گفت: اميدواريم در آينده شاهد بروز چنين مشكلاتي نباشيم، از طريق قانون به راحتي ميتوان با اينگونه رفتارها برخورد كرد؛ ولي، بهتر است قبل از اين كه قانونگذار در خصوص رفتارهاي ما تصميم بگيرد، خودمان كاري كنيم تا مشمول مجازات نشويم.
قهرماني در پايان تصريح كرد: البته اين گونه رفتارها تنها مختص به خراسان نيست، بلكه در تمام ايران شاهد اين گونه مشكلات هستيم؛ ولي، اميدوارم شاهد روزي باشيم كه ديگر نامي از تماشاگرنماها در ورزشگاههاي فوتبال در ميان نباشد.